آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اظهار تأسف از آزادی عمل رسانههایی مانند الجزیره که در خاک کشور ما خلاف منافع ملی ما رفتار میکنند بر لزوم تعریف ساز و کارهایی برای برخورد قاطع با آنان تأکید کرد.
علی احمدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص مدعاهای بیپایه کشورهای عربی درباره تملک بر جزایر سهگانه و حتی متعلق دانستن شهر اهواز به یک کشور عربی و همچنین آزادی عمل رسانههایی از این دست گفت: «در اینجا دو نکته را باید مدنظر داشت. نخست آنکه اگر به سیر تاریخی نظر کنیم در روابط ایران با امیرنشینهای حاشیه جنوبی خلیج فارس یک نکته برجسته وجود دارد و آن اینکه هرگاه ایران با اقتدار در منطقه حضور داشته چنین مسایلی که امروز از سوی امیرنشینها مطرح میشود هرگز مطرح نبوده است».
وی افزود: «نکته دوم این است که امروز اگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و شبکههایی مانند الجزیره به تاریخ استناد کرده و به نوعی نبش قبر تاریخی دست بزنند خود آنها بیشتر ضرر میکنند. چرا که در ادوار بسیاری از این کشورهای عربی جزیی از ایران بودهاند و حتی تا سالهای اخیر بحرین ضمیمه خاک ایران بود. بنابراین نه تنها ادعاهای آنان محلی از اعراب ندارد بلکه پافشاری بر گذشته تاریخی قطعا به ضرر کشورهای عربی و شبکله الجزیره خواهد بود».
این نماینده مجلس اضافه کرد: «بالاخره همه کشورهای دنیا و منطقه میدانند که ایران قدرتمند است اما توانمندی و قدرتمندی یک بحث است و استفاده از آن بحثی دیگر. متأسفانه در سیر تاریخی هرگاه در تخصیص منابع قدرتمان برای تأمین هدفهایمان دچار مشکل و تزلزل شدهایم شاهد تکرار ادعاهای مناطقی بودهایم که از نظر وسعت به اندازه یکی از استانهای کشورمان است».
وی موارد استفاده از قدرت ایران را در مباحثی چون چانهزنیها در سطح بینالمللی و تأکید بر مسایل حقوقی و سیاسی که زمینه را برای چانهزنیهای فراتر و بالاتر آماده میکند و همینطور به فعلیت رسیدن توانمندیهای بالقوه ذکر کرد و افزود: «در سالهای اخیر ما در مدیریت تخصیص منابع نقصهایی داشتهایم و به همان نسبت ادعاهای رسانهها و برخی کشورها روز به روز گسترش یافته است».
از احمدی سؤال شد که شبکه الجزیره یک شبکه بزرگ فعال در خاک ایران است که علاوه بر پخش مطالبی با رویکرد زیر سؤال بردن تمامیت ارضی ایران رسما از واژه «خلیج عربی» استفاده میکند. آیا نباید دیپلماسی فعالی را در این زمینه طراحی کنیم؟
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پاسخ داد: «به طور طبیعی هر رسانهای که در هر کشوری فعالیت میکند باید منافع ملی آن کشور را حفظ کند. متأسفانه نه تنها شبکه الجزیره بلکه رسانههای دیگری نیز فراتر از مافع ملی با خیال راحت در خاک کشور ما علیه منافع ملی ما فعالیت میکنند».
احمدی در پایان تأکید کرد: «باید سازوکارهایی را برای برخورد با این رسانهها از جمله شبلکه الجزیره طراحی کرده و با مدیریت تخصیص منابع قدرت و تبدیل قدرت بالقوه به توانمندیهای بالفعل در عرصه بینالمللی این مسایل را مهار نماییم».
انقدر ما يعني عرضه نداريم بزنيم تو دهن اينا .؟