کد خبر: ۶۳۱۸۹۲
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۱

ریابکوف: فعال‌سازی مکانیسم ماشه از نظر سیاسی اشتباه است

معاون وزیر امور خارجه روسیه تصمیم تروئیکای اروپا برای فعال‌سازی مکانیسم حل اختلاف در برجام موسوم به "مکانیسم ماشه"را از نظر سیاسی اشتباه توصیف کرد.
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری اینترفکس، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی درباره فعال‌سازی مکانیسم حل اختلاف در برجام، موسوم به ماشه تاکید کرد که این اقدام، به‌طور جدی شانس حفظ توافق هسته‌ای را کاهش می‌دهد.

ریابکوف تصریح کرد: تصمیم گروه E3 برای فعال‌سازی این سازوکار از نظر سیاسی اشتباه است و می‌تواند منجر به نابودی برجام شود.

ریابکوف: فعال‌سازی مکانیسم ماشه از نظر سیاسی اشتباه است

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روسیه هیچ دلیلی برای راه‌اندازی مکانیسم حل اختلاف در برجام نمی‌بیند. ما نسبت به تصمیم اروپایی‌ها نگران هستیم چراکه این اقدام از نظر سیاسی خطرناک است.

همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری تاس، وزارت امورخارجه روسیه نیز با انتشار یک بیانیه نسبت به تصمیم تروئیکای اروپا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه ابراز نگرانی و تصریح کرد که از نظر مسکو هیچ دلیلی برای این اقدام وجود ندارد.

در این بیاینه آمده است: ما غیر محتمل نمی‌دانیم که تصمیمات نسنجیده سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) منجر به تشدید اوضاع پیرامون برجام شود و بازگشت به شرایط اولیه مورد توافق در برجام را غیر ممکن ‌کند.

وزارت امورخارجه روسیه با تاکید بر اینکه از تصمیم تروئیکای اروپا در این زمینه نا امید شده است، یادآور شد: این سه کشور مطابق با بند 36 برجام تصمیم خود را گرفته‌اند، تصمیمی که به شدت نا امید کننده است و نگرانی‌های جدی ایجاد می‌کند.

فرانسه، انگلیس و آلمان روز سه‌شنبه با انتشار یک بیانیه مشترک اعلام کردند که مکانیسم حل اختلاف در برجام را به دلیل آنچه "نقض توافق از سوی ایران" خواندند، فعال کرده‌اند.

مکانیسم حل اختلافات برجام (مکانیسم ماشه) یک روند مذاکره و گفت‌وگو میان اعضای برجام است که با ارجاع گزارش اختلافی از سوی یکی از طرف‌های برجام به کمیسیون مشترک آغاز می‌شود و برای چند مرحله با زمان‌های قابل تمدید در نظر گرفته شده است.

در مرحله اول مسائل اختلافی به ترتیب در سطح مشاوران، معاونان وزرای خارجه و وزیران خارجه طرح می‌شود که در صورت عدم اجماع و حل اختلافات موجود، مسائل اختلافی به شورای امنیت ارجاع داده می‌شود و شورای امنیت هم درباره عدم بازگشت تحریم‌ها رای گیری می‌کند که این پروسه به شکل کلی یک روند زمان بر است که اعضای برجام می‌توانند همین روند را نیز ماه‌ها و حتی سال‌ها تمدید کنند.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پس از اعلام فعال‌سازی مکانیسم ماشه با انتقاد از بی‌عملی اروپایی‌ها در قبال تعهدات‌شان در برجام، اقدام آنها برای استفاده از مکانیزم حل و فصل اختلافات را از نظر حقوقی بی‌مبنا و از نظر سیاسی اشتباه راهبردی خواند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین