به نقل از راشاتودی، طی روزهای گذشته شاهد شیوع نوعی از ویروس کرونا در چین هستیم که تا کنون حدود 1000 نفر در این کشور به آن مبتلا شده و تا این لحظه 41 نفر بر اثر ابتلا به آن جا خود را از دست دادهاند.
شیوع این ویروس از همان روز اول و به خاطر نزدیک بودن به زمان تعطیلات سال نو چینی به اقتصاد این کشور آسیب زد.
گسترش این بیماری بزرگترین تعطیلات سالانه مردم چین را که به طور سنتی باید در کنار خانواده انجام شود و بنا بر این از جمله روزهای شلوغ صنعت حمل و نقل چین نیز به شمار میآید، را به شدت تحت تأثیر قرار داده و از سوی دیگر فروش فروشگاهها را هم پایین آورده است، چرا که با نزدیک شدن زمان تعطیلات سال نو در چین که از دیروز آغاز شده مردم این کشور باید به سمت خرید هر چه بیشتر هدیه و کالا میرفتند، اما این اتفاق بسیار کمرنگ شده است.
اولین بخشی که از شیوع ویرسو کرونا در چین آسیب دیده بخش حمل و نقل و گردشگری این کشور است، چرا که تا همین حالا چند شهر با مجموع جمعیت بیش از 30 میلیون نفر قرنطینه شده و به عنوان مثال شرکت راه آهن چین اعلام کرده که مردم میتوانند پول بلیط خریداری شده با مبدا یا مقصد این شهرها را پس بگیرند.
در کنار لغو بسیاری از پروازها، شرکت های هواپیمایی نیز تمایلی به ارائه خط پروازی به مبدأ یا مقصد شهرهای قرنطینه شده ندارند.
شهرهای بزرگ چین هم از اجتماعات بزرگ مردم و برگزاری بسیاری از مراسمهای مربوط به سال نو جلوگیری کردهاند. بسیاری از این جشن ها جاذبه گردشگری این کشور محسوب میشود و از سوی دیگر برخی اماکن گردشگری مهم نیز در این کشور تعطیل شده است که از جمله آنها میتوان به موزهای معروف، پارکهای بزرگ و آسمان خراشها اشاره کرد.
برخی شرکتهای فعال در حوزه گردشگری و رزرو هتل نیز اعلام کرده اند که مسافران میتوانند بدون پرداخت هزینه روزهای خود را لغو کنند.
حضور مردم در سینماها نیز کاهش چشم گیری داشته و تمام فیلمهایی که قرار بود در تعطیلات سال نو چین در سینماهای این کشور اکران شوند و انتظار می رفت که فروش میلیاردی داشته باشند، از اکران عقب نشینی کردهاند.
اگرچه خود عدم اکران این فیلم ها نمیتواند خیلی تأثیر اقتصادی بزرگی داشته باشد، اما باعث میشود که مردم در خانهها مانده و با حضور در اماکن عمومی پول خود را خرج نکنند که این مسئله برای فروشگاهها سنگین است.
در حالی آسیب اپیدمی ویروس کرونا به شرکتهای چینی شروع شده که آنها تازه داشتند، از خاکستر جنگ تجاری چین با آمریکا که اخیرا با توافق متوقف شد، بلند میشدند.
شیوع ویروس کرونا برخی بازارهای بورس آسیایی را قرمز پوش کرد.به عنوان مثال بورس هنگ کنگ طی هفته اخیر 3.8 درصد ریخت و بورس شانگهای نیز 3.17 درصد منفی شد.
شاخص بورس نیکی 225 ژاپن نیز نسبت به هفته گذشته با حدود 1 درصد منفی بسته شد.
بانک گلدمن ساکس آمریکا اعلام کرده که با توجه به اینکه چین بزرگ ترین وارد کننده نفت در جهان است ، شیوع ویروس کرونا می تواند به کاهش 260 هزار بشکهای روزانه نفت این کشور منجر شده و قیمت نفت در بازار جهانی را 3 دلار کاهش دهد.
در سالهای دهه 2000 میلادی هم شیوع نوع دیگری از ویروس کرونا که بعدها به نام سارس نامگذاری شد، به کاهش 0.5 تا 2 درصد رشد اقتصادی چین و 0.5 درصدی رشد اقتصادی جنوب شرق آسیا منجر شد و به سقوط دو رقمی بورسهای بینالمللی انجامید.