آفتابنیوز : آفتاب: نمایندگان اعضای انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاههای کشور با حجت الاسلام دکتر حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک دیدار کردند. این جمع که به عنوان طیف «اصلاحطلبان سنتی» شناخته میشوند، ضمن بیان دیدگاهها، دغدغههای فکری و سیاسی خود را نیز با ایشان در میان گذاشتند.
به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه خبری مرکز تحقیقات استراتژیک، در ابتدای این جلسه یکی از دانشجویان حاضر در جلسه جهت معرفی طیف فکری خود و همفکرانش گفت: دانشجویان اصلاح طلبان سنتی به سه موئلفه دینداری، عقلانیت و اعتدال معقتد و پایبند هستند و البته هزینه های زیادی نیز برای این امر در فضای دانشگاهی و سیاسی کشور پرداخت نمودهاند.
دانشجویان حاضر در جلسه نگرانیهای خود را در مورد آموزش و پژوهش در کشور، عدم توجه به سند چشم انداز، مهاجرت نخبگان، تخریب های سیاسی نسبت به یاران امام، جایگاه جریانات دانشجویی و آینده کشور بیان کردند.
در ادامه این دیدار دکتر حسن روحانی خطاب به دانشجویان گفت:" سن دانشجویی، دوران شکوفایی و تحرک است. سالهای بین 20 تا 30 سالگی بهترین دوران تلاش و فعالیت برای هر فرد میباشد."
وی افزود:"جامعه را هم فعالیت های مفید همین سنین می سازد. اگر شما تحولاتی در حوزههای دینی میبینید، بخاطر آن است که اندیشمندانی از حوزه در سنین قبل از سی سال فعال بودهاند. بعد این دوره با یکسری از تجربیات، نظریات و تئوریهای جدید ضمیمه آن فعالیتها میشوند و راهکارهای جدید از آنها بدست میآید. حتی حضرت امام (ره) بسیاری از کتابهای مهم فقهی اخلاقی و عرفانی خود را قبل از سن 40 سالگی نوشتهاند. کتابهای معروف ایشان در سنین حدود 30 سالگی تالیف شده است. بنابر این دوران دانشجویی بسیار ارزشمند است و فضای دانشگاه هم فضای بسیار خوبی است. من شخصا دوران طلبگی و بعد دوران دانشجویی خود را بهترین دوران زندگی خودم میدانم.
دکتر روحانی گفت: دانشگاه و حوزه برای عالم شدن کافی نیست. بلکه راه را برای دستیابی به منابع علم آشکار میکند. به همین خاطر از بین آن همه دانشجو که به دانشگاه میروند عده کمی دانشمند میشوند یا از بین آن همه طلبه، تعداد انگشت شماری شهید مطهری یا شهید بهشتی میشوند. بنابراین دانشگاه را باید بعنوان یک روزنه و دریچه به دنیای علم و پژوهش بدانیم و فضای دوران زندگی شما باید سراسر امید و نشاط برای آینده باشد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به سخنان آغازین دانشجویان گفت: مولفههای اصلی شما یعنی دینداری، عقلانیت و اعتدال بسیار زیبنده و شایسته هستند. اگر بتوانید این موئلفهها را حفظ کنید بسیار مهم است. در فعالیت سیاسی اگر ما هر یک از این مولفهها را پایه قرار دهیم، آن دو موئلفه دیگر خود بخود از آن بدست می آید. از سوی دیگر باید تاکید کنم که یکی از مشکلات و بلایای بزرگ کشور ما از ابتدای انقلاب افراط و تفریط بوده است. شما اگر دورههای پس از انقلاب را که بررسی کنید، می بینید همیشه افراط و تفریط برای ما مصیبت آفریده."
وی افزود: بنابراین ما باید به آینده امیدوارباشیم و آنچه را که حس می کنیم وظیفه ماست انجام دهیم. دغدغه نتیجه، نباید ما را از انجام وظیفه باز دارد. فراز و نشیب ها زود گذر هستند به تحولات دوم خرداد و چهارم تیر زیاد فکر نکنید. مطلب مهم دست یابی به اهداف و آرمانهای انقلابی ما در جمهوری اسلامی است.
دکتر روحانی ادامه داد: هدف نهایی ما دست یابی به یک جامعه توسعه یافته به لحاظ زندگی مادی و معنوی است و این دو نیز به هم وابسته هستند. حتی اگر در غرب هم پیشرفتی حاصل شده است به سبب پیشرفت مادی و معنوی در کنار هم بوده است.
عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری افزود: لیکن در هر مقطعی، گروهی با یک سری شعارهایی که مطرح میکنند افکار عمومی را به خود جذب میکنند. بواقع مردم جذب فرد نمیشوند، بلکه جذب آرمانهایی هستند که توسط آن فرد مطرح میشود. یک دوره در مسند کار و قدرت قرار میگیرند. بعد مردم متوجه میشوند که سیاستهای اعلامی با سیاستهای اعمال شده فاصله زیادی دارد. این روند عادی جامعه ما در سالهای گذشته بوده است. به هرصورت باید به آینده امیدوار بود و برای انجام وظیفه خود فعالیت کنیم.
دکتر روحانی با تاکید بر حفظ امید به آینده گفت: گاهی واقعیت با احساس ما از واقعیت تفاوت دارد. آنچه که ما را پیش میبرد واقعیت نیست بلکه احساس ما از واقعیت است. البته این نیز یک بحث مهم است که جامعه چگونه میتواند به احساس صحیحی متناسب با واقعیت برسد. بنابراین شما نباید امید را از دست بدهید.
در ادامه این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به بحث سند چشم انداز، نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی و برنامه چهارم توسعه اقتصادی و آینده جامعه که بخش دیگری از نگرانیهای دانشجویان بود اشاره کرد و گفت:" آنچه که محققان و کارشناسان ما می گویند، این است که ما در حال فاصله گرفتن از سند چشم انداز هستیم. حتی در برخی از سمینارهایی که توسط مرکز تحقیقات استراتژیک برگزار شده و طی نامههایی که به برخی از مسولان ارسال شده است این مطلب منعکس شده است. دیدگاههای نظارتی خود در این خصوص را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال کردهایم و این مسئله ما را نیز نگران کرده است.
وی افزود:" اگر اهداف سند چشمانداز را ما در مقام عمل نتوانیم اجرایی کنیم، از سایر کشورهای منطقه عقب خواهیم ماند و به منافع ملی ما لطمه وارد خواهد شد.
جبران این فاصله از اهداف سند چشم انداز نیز بسیار مشکل خواهد بود. اگر جمهوری اسلامی نتواند به اهداف سند چشم انداز دست یابد، نه تنها امید به آینده در جامعه ما لطمه خواهد دید، بلکه برای پرستیژ بین المللی نظام نیز نامطلوب است. بنابراین ما نیز مانند شما حساسیت و نگرانی نسبت به سند چشم انداز و برنامه توسعه را داریم."
دکتر روحانی گفت:" البته پیگیری اهداف برنامه چهارم از وظایف نظارتی مجلس شورای اسلامی است. با توجه به اینکه درماههای پایانی این مجلس هستیم امیدواریم مجلس هشتم این وظیفه را بهتر دنبال کند. "
وی که پیش از این پنج دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده است گفت: در مورد انتخابات آینده هم باید بگویم که فضای کلی کشور تغییر چندانی با گذشته نکرده است. یعنی حدود 20% از آراء در اختیار جناح اصولگرا یا راست است، و حدود 20% از آراء هم دراختیار جناح مقابل است. حدود 20% آراء نیز در میانه این دو جناح قراردارد. حدود 40% هم مثل همیشه بی تفاوتاند. معمولا حدود 60% مردم در انتخابات شرکت میکنند. به این ترتیب جناحی در انتخابات پیروز میشود که سهم بیشتری از آراء میانه را بتواند حذب کند. بنابراین باید برای شرکت در انتخابات فعالیت کرد و سهم بیشتری از آراء میانه را کسب نمود. درانتخابات داخلی مجلس گاهی چند نفر نماینده فعال سرنوشت ساز میشوند. تجارب قبلی در مجلس این امر را ثابت کرده است."
وی در خصوص پیش بینی خود از مجلس آتی گفت: به اعتقاد من در مجلس هشتم اختلاف و فاصله جناحها به اندازه مجلس فعلی نخواهد بود. و جناح میانهرو همانگونه که در مجالس قبلی مهم و تاثیر گذار بوده است، درمجلس بعدی میتواند تاثیر گذارتر باشد.
سوال دیگر جمع دانشجویان ملاقات کننده از دکتر روحانی این بود که برنامه شما برای انتخابات آینده مجلس چیست؟
وی پاسخ داد: برخی از جریانهای سیاسی و تعدادی از دوستان با من صحبت کرده اند و مرا تشویق به شرکت در انتخابات نمودهاند، اما من هنوز هیچ تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفتهام. یکی از دانشجویان حاضر نیزگفت امید داریم، تصمیمی مهم که شرکت در انتخابات است را بگیرید.
در آخرین سوال دانشجویان از دکتر روحانی نظر مقام معظم رهبری را نسبت به جریانات دانشجویی معتدل جویا شدند.
وی گفت: مقام معظم رهبری اصولا جریانات سیاسی معتدل را همیشه مورد حمایت کلی قراردادهاند. ایشان از جریانات متعدل اصولا حمایت کردهاند و میکنند بخصوص با ویژگی دینداری، عقلانیت و اعتدال که مولفه های اصلی جمع شماست."
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: مقام معظم رهبری از ابتدای دوران رهبری خود تاکید داشتند که جریانات سیاسی در دانشگاهها حضور و فعالیت داشته باشند. ایشان به این دلیل روی فعالیت سیاسی دانشجویان تاکید داشتند که، احساس می کردند اگر دانشگاه از مسائل سیاسی جدا باشد در آینده ما با خطر مواجه خواهیم شد. یعنی مدیرانی تربیت خواهند شد که از مسائل مهم سیاسی غافل هستند.