با توجه به تبصره یک این ماده بانكها، موسسات اعتباری غیر بانكی و صندوقهایی كه قبلاً به موجب قوانین خاص تاسیس شدهاند، به موجب مفاد همان قوانین ادامه فعالیت خواهند داد، ولی باید عملیات بانكی خود را با ضوابط مصوب شورای پول و اعتبار تطبیق دهند.
همچنین براساس تبصره (2) ماده یك این آیین نامه صندوقهای قرض الحسنه كه صرفاً مبادرت به دریافت و اعطای قرض الحسنه میكنند مشمول مقررات این آیین نامه نبوده و مشمول آیین نامه خاص خود هستند.
بنا براین گزارش وجوهی كه تولید كنندگان كالا یا ارائه دهندگان خدمات بابت پیش فروش محصولات تولیدی خود از متقاضیان دریافت می كنند، مشروط بر اینكه نهایتاً به خرید كالا یا خدمت با تخفیف یا بدون تخفیف مورد نظر ختم شود از شمول مفاد این آیین نامه مستثنی است و تابع آییننامهای خواهد بود كه از سوی وزارت بازرگانی و بانك مركزی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
همچنین بر اساس ماده (5) این آیین نامه اشخاص تبصره دو ماده یك قانون موظفند حداكثر ظرف یك ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این آیین نامه كه به وسیله بانك مركزی اعلام خواهد شد وضعیت خود را با ضوابط این آیین نامه تطبیق دهند.
فعالیت اشخاصی كه با لحاظ ماده (5) بدون مجوز به انجام عملیات بانكی مبادرت ورزند با اعلام بانك مركزی از سوی نیروی انتظامی متوقف خواهد شد.
همچنین براساس ماده 8 كلیه دستگاه های اجرایی از جمله نیروی انتظامی، چنانچه در اجرای وظایف قانونی خود با موسساتی كه تحت عناوین بانك، موسسه اعتباری لیزینگ، موسسه مالی و اعتباری، صندوق قرض الحسنه، تعاونی اعتبار، صرافی و یا عناوین مشابه فعالیت میكنند، مواجه شوند، مكلفند اطلاعات مربوط به آن را به بانك مركزی اعلام كنند.
گفتنی است این آیین نامه از سوی معاون اول رئیس جمهور به دستگاههای ذیربط جهت اجرا ابلاغ شده است.