محمدجواد آذری جهرمی عصر دوشنبه در نشست با نخبگان علمی، دانشگاهیان و فعالان حوزه فاوا استان خراسان جنوبی درباره مباحثی که در این نشست مطرح شد اظهار داشت: قطع اینترنت پس از اتفاقات آبان ماه امسال اثرات سنگینی داشت اما اقتضائات آن شرایط ایجاب میکرد که دستگاههای ذیصلاح برای حفظ امینت کشور چنین تصمیمی بگیرند و در این چهارچوب همان قانون الزام میکرد.
وی افزود: این موضوع شاید خیلی تلخ و ناپسند باشد اما آنچه در کشور محترم است، قانون بوده و بر اثر آن باید عمل شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دولت در کنار توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری بنا ندارد که سیاست قطع اینترنت را دنبال کند گفت: درخصوص موتور جستجوگر نیز اکوسیستم کسب و کار در کشور نداریم که باید تلاش کنیم مدل و شبیه آن ایجاد شود.
وی با بیان اینکه اینترنت برای مردم همچون عنصر اکسیژن است ادامه داد: در شرایطی که رتبه برخورداری از اینترنت در استانی همچون خراسان جنوبی هفت پله رشد کرده و این استان به دنبال سهم بازار در افغانستان است چطور میتوان اینترنت نداشت لذا وظیفه داریم در شرایط امنیتی پیش آمده ضررهای ناشی از آن را به حداقل برسانیم.
آذری جهرمی گفت: عدهای در کشور هستند که همواره از وجود اینترنت و نفوذ آن متنفر هستند ولی نظام، دولت، مجلس و شورای عالی فضای مجازی چنین دیدگاهی ندارد.
وی افزود: باید تلاش کنیم چنین اتفاقاتی کمتر رخ دهد و تجربه تلخ قطع اینترنت باید تبدیل به درسی برای ما شود که دیگر رخ ندهد زیرا این موضوع هزینه بالایی بود.
وزیر ارتباطات با اشاره به رشد ۲ برابری جمعیت برخوردار از اینترنت در خراسان جنوبی گفت: ۲ سال قبل در این استان ۳۰۰ هزار نفر به اینترنت دسترسی داشتند و امروز این جمعیت به حدود ۷۰۰ هزار نفر رسیده و باید دید رشد ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در استان چقدر در رونق بازار کسب و کارهای این حوزه اثرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه نقل مکان استارتاپها به شهرهای دیگر مسئله بدی نیست افزود: آنچه روشن است وجود ظرفیت نیروی انسانی در خراسان جنوبی بوده که حتی برخی نیروها در سطح کشوری درخشیدهاند و نشان میدهد غنای دانشی و انگیزشی خوبی در این استان وجود دارد.
آذری جهرمی شتاب دهنده را یک حلقه مفقوده در خراسان جنوبی دانست و گفت: برای تکمیل زنجیرهها باید شرکتهای نوآفرین و استارتاپی رشد و نمود پیدا کنند تا امور را پیش ببرند.
وی با اشاره به ۲ رویکرد شتاب دهنده ادامه داد: شتاب دهندههای بخش خصوصی نمیتوانند در هر جایی شعبه بزنند زیرا بیشتر به سمت تمرکز مالی میروند اما برای اینکه عدالت را پیاده سازی کنیم دولت در نقاطی که ظرفیت اقتصادی لازم وجود ندارد، مشارکت میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای این منظور صندوقی را با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومان و مشارکت بخش خصوصی ایجاد کردهایم که وظیفه صندوق این است در استانهایی که به لحاظ اقتصادی شتاب دهندههای بزرگ ورود پیدا نمیکنند، حمایت لازم انجام شود.
وی ارایه تسهیلات را از مزایای این صندوق ذکر کرد و گفت: مشکلات مختلف کسب و کارهای ICT به این شیوه قابل حل است و میتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شرکتهای کوچک از طریق نوآفرین تقویت و بعد به پارک اقتصاد دیجیتال منتقل میشوند و پس از آن به سمت حلقههای حمایتی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارد، هدایت خواهد شد.
وی برای رفع دغدغههای موجود استان درخصوص مراکز تسهیلگر نیز قول مساعد داد و گفت: در بازنگری این طرح حتما مشکلات مطرح شده مد نظر خواهد بود تا کسب و کارهای حوزه ICT بهره خود را از این تسهیلگرها ببرند.
آذری جهرمی با اشاره به رشد حوزه ICT در کشور افغانستان اظهار داشت: با توجه به شرایط امنیتی توسعه زیرساختها این حوزه با شتاب قابل انتظار پیش نرفته ولی در حد خود قابل قبول بوده است.
وی با بیان اینکه افغانستان تصمیم دارد ۳۰ درصد هزینه اینترنت را در این کشور کاهش دهد افزود: ارتباطات این حوزه بین ۲ کشور دوستانه و نزدیک بوده و دو طرف تمایل به همکاریهای بسیار زیادی دارند که این مهم به عنوان فرصت بینظیر نگاه میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نه تنها همکاریها برای سرمایهگذاری در بازار افغانستان بلکه برای انجام کارهای مشترک است.
وی بر تطابق بیشتر کسب و کارهای حوزه ICT با کشور افغانستان تاکید کرد و گفت: با این تطبیق کسب و کارها میتوانند نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
آذری جهرمی با اشاره به مشکل مطرح شده درخصوص قانون کپی رایت افزود: در این زمینه اگرچه دنیا به قوانین موجود احترام میگذارد اما ایران به کنوانسیون جهانی آن نپیوسته است لذا نمیتوانیم حقوق آن را دنبال کنیم.
وی تاکید کرد: این یک مسئله جدی در حوزه قانونگذاری است و باید در نگاه قانونگذاری مجلس حل شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای ایجاد شهر هوشمند باید شهرداری پای کار باشد و این وزارتخانه هم حمایت میکند گفت: باید برای شاخصهای توسعه ICT هدفگذاری کنیم و لازمه شهر هوشمند نیز ایجاد بازار است تا شرکتهای مرتبط در این بخش کار کنند.
وی طرح احداث یک هزار هکتار کشت گلخانهای در خراسان جنوبی را نمونهای برای کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان کرد که برای هوشمند کردن آبیاری میتوان برنامهریزی کرد.
آذری جهرمی بر احصا و هدفگذاری شاخصهایی در این حوزه تاکید کرد و گفت: هرچه چسبندگی کسب و کارهای داخلی به فعالیتهای استان بیشتر باشد دیگر افراد مجبور به مهاجرت نخواهند شد.
وی تصریح کرد: حمایت از شرکتها در قالب نوآفرین با تسهیلات انجام میشود و مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: اقتصاد کشور در سال ۹۷ بالغ بر ۴.۷ درصد کوچک شد اما اقتصاد فناوری اطلاعات ۶.۴ درصد افزایش یافت بنابراین باید تلاش کرد این بخش، فعال و پر رونق باقی بماند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (دوشنبه) در سومین روز دهه فجر برای افتتاح چند طرح عمرانی و دیدار با مسوولان و فعالان حوزه ارتباطات وارد خراسان جنوبی شد.
وی بدو ورود به خراسان جنوبی راهی روستای گارجگان شهرستان خوسف شد و از پروژه اتصال سایت همراه این روستا به فیبرنوری بازدید کرد.
۴۶۹ پروژه مخابراتی استان خراسان جنوبی نیز با سرمایهگذاری ۴۹۴ میلیارد ریال و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این استان به بهرهبرداری رسید.
آذری جهرمی این تعداد طرح را با همراهی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان استان همزمان با پروژه بهینهسازی شبکه مخابراتی شهر خوسف افتتاح کرد.
همچنین پنج طرح ارتباطات و فناوری اطلاعات با هزینهکرد ۶۹۰ میلیارد ریال عصر دوشنبه در ادامه سفر یکروزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز استان به طور همزمان افتتاح شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شامگاه دوشنبه به همراه استاندار خراسان جنوبی با حضور در منزل شهید حسن یعقوبی در بیرجند با خانواده این شهید والامقام دیدار کرد.
مگه دست توئه اینترنت؟؟