آفتابنیوز : آفتاب: علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه از بخشنامهای خبر داد كه به استناد آن، رییس قوهقضاییه دستور تشكیل شورای حل اختلاف ویژه مطبوعات را صادر كرد. این بخشنامه را آیت الله محمود هاشمی شاهرودی رییس قوه قضاییه هشتم مرداد صادر كرد و بر اساس آن، روسای كل دادگستریهای سراسر كشور موظف شدند برای رسیدگی به دعاوی مطبوعاتی، شعبی از شوراهای حل اختلاف را در مراكز استانها به دعاوی مطبوعاتی اختصاص دهند.
رییس قوه قضاییه در این بخشنامه كه جمشیدی متن آن را روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران قرائت كرد، بهروسای كل دادگستریهای سراسركشور اختیار داد تا به حسب ضرورت در سایر شهرستانها نیز شعبی از شوراهای حل اختلاف به دعاوی مطبوعاتی اختصاص یابد.
بخشنامه شاهرودی به استناد صلاحیت شوراهای حل اختلاف و به موجب بند الف ماده هفت آیین نامه اجرایی ماده ۱۳۴قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی و افزایش مشاركت مردمی و گسترش فرهنگ صلح و سازش وایجاد رضایت مندی اصحاب دعوا و به منظور جلوگیری از اطاله دادرسی و كاهش تراكم امور و جلوگیری از اتلاف وقت محاكم و دادسراها و بهره مندی اصحاب مطبوعات و رسانهها از مزایای میانجیگری و مصالحه صادر شد.
این بخشنامه همچنین در راستای بند ۹سیاستهای كلان قضایی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر شد.
رییس قوه قضاییه در این بخشنامه، توجه قضات را به مواد مندرج در فصل نهم از باب اول قانون آیین دادرسی ودادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی و ماده ۱۹۵قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور كیفری مبنی بر استفاده از صلح و سازش در حل و فصل دعاوی و خودداری از توسل به روشهای رسمی دادرسی جلب كرد و دستور داد «زمینه لازم برای ارجاع دعاوی مطبوعاتی به شوراهای حل اختلاف» فراهم شود.
در بخشنامه رییس قوه قضاییه از روسای كل دادگستریها خواسته شده است، اعضای شورای تخصصی مطبوعات با رعایت مفاد ماده پنج آیین نامه اجرای ماده ۱۳۴قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی از میان كارشناسان و متخصصان دارای تجربه و تبحر در امور مطبوعاتی و رسانهای كه مهارت لازم جهت ایجاد صلح و سازش را دارند، انتخاب كنند.
رییس قوه قضاییه در این بخشنامه، تاكید كرد: در جهت اثربخشی اقدامات شورای حل اختلاف ویژه مطبوعات، روسای دادگستریها موظفند قاضی مشاور شورای تخصصی مطبوعات را انتخاب و معرفی كنند.
در این بخشنامه همچنین از روسای كل دادگستریها خواسته شده است، زمینه مساعد برای امكان استفاده از همكاری و مساعدت سایر مراجع و اشخاص مصلح و موثر و همچنین تعامل و همكاری میان شورای حل اختلاف تخصصی مطبوعات، مرجع قضایی ذیصلاح، هیات نظارت بر مطبوعات و سایر مراجع ذیربط را فراهم آورند.
سخنگوی قوه قضاییه پس از قرائت این بخشنامه در گفت و گو با خبرنگاران، شورای حل اختلاف را از جمله اقدامات موثر و مفید نظام قضایی ایران دانست كه قابل انتقال به بسیاری از كشورها است.
جمشیدی افزود: قوه قضاییه ترجیح میدهد در برخورد با جرایم مطبوعاتی به نقش صلح و سازش توجه شود و بر همین اساس، شورای حل اختلاف برای مطبوعات در سراسر كشور به زودی تاسیس میشود.