به گزارش خبرگزاری ملی لبنان در جلسه مجلس که به ریاست نبیه بری برگزار شد ۲۰ نماینده رای منفی و یک نماینده رای ممتنع دادند و با این آرا دولت جدید رسمیت پیدا کرد.
بر پایه این گزارش، فراکسیون «لبنان قوی» وابسته به جریان آزاد ملی به رهبری «جبران باسیل» وزیر پیشین امور خارجه و هوادارانش در مجلس با ۱۹ نماینده و فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به جنبش شیعی اَمَل به رهبری «نبیه بری» رییس مجلس با ۱۷ نماینده به دولت رای مثبت دادند.
هم چنین فراکسیون «وفاداری به مقاومت» وابسته به جنبش شیعی حزب الله با ۱۲ نماینده، فراکسیون «گردهمایی ملی» وابسته به «سلیمان فرنجیه» رهبر حزب مسیحی «المرده» با ۵ نماینده، فراکسیون «گردهمایی برای مشورت» وابسته به اهل تسنن شمال لبنان به ریاست «عبدالرحیم مراد» با ۴ نماینده ، فراکسیون «قومی اجتماعی» وابسته به جریان ملی گرای عرب سوری قومی – اجتماعی با ۳ نماینده و فراکسیون «ضمانه الجبل» متعلق یک جریان درزی به رهبری «طلال ارسلان» با ۳ نماینده رای اعتماد دادند.
اما فراکسیون «المستقبل» وابسته به جریان المستقبل به رهبری سعد حریری، فراکسیون «جمهوری قوی» وابسته به «نیروهای لبنانی» به رهبری سمیر جعجع، فراکسیون «گردهمایی دموکراتیک» وابسته به حزب دُروزی «سوسیالیست ترقی خواه» به رهبری «ولید جنبلاط»، فراکسیون حزب «الکتائب» به رهبری «سامی الجمیل» ، فراکسیون جریان سُنی «اراده» وابسته به نجیب میقاتی نخست وزیر پیشین و شماری از نمایندگان مستقل، رای ممتنع و رای منفی دادند.
نمایندگان پس از بررسی مفاد و محتوای بیانیه رسمی دولت (نقشه راه) که هیات وزیران و رییس جمهوری لبنان پنجشنبه گذشته آن را تصویب کردند به دولت رای اعتماد یا عدم اعتماد دادند.
مجلس فعلی لبنان با ۱۲۸ نماینده (۶۴ مسلمان و ۶۴ مسیحی) حدود ۲ سال پیش تشکیل شد و دوسوم کرسی هایش از آنِ نیروهای ۸ مارس و یک سوم آن در اختیار نیروهای ۱۴ مارس است.
پس از ترور «رفیق حریری» نخست وزیر فقید لبنان در ۲۶ بهمن ۱۳۸۳ خورشیدی و متهم شدن نیروهای امنیتی دولت پیشین سوریه به دست داشتن در این ترور، رهبران، احزاب و گروه های سیاسی لبنان به ۲ دسته طرفداران سوریه و ایران (نیروهای ۸ مارس) و مخالفان این ۲ کشور (نیروهای ۱۴ مارس) تقسیم شدند.
نظام سیاسی لبنان ، پارلمانی است و پس از انتخابات مجلس، نمایندگان باید رییس آن را از میان شیعیان، نخست وزیر را از میان اهل سنت و جماعت، اعضای کابینه را به شکل مساوی از میان مسیحیان و مسلمانان و رییس جمهوری را از میان مسیحیان مارونی برای یک دوره چهارساله بر گزینند.