آفتابنیوز : آفتاب: در حالی محمود احمدینژاد رئیس جمهور از اعطای کمکهای نقدی به افراد نیازمندی که به او نامه مینویسند به عنوان یکی از دستاورهای سفرهای استانی خود نام میبرد برخی ناظران و فعالان سیاسی با انتقاد از این شیوه، آن را مخل حل ریشهای مشکلات و موجب رواج فرهنگ عریضه نویسی تلقی میکنند.
بیژن شهبازخانی عضو فراکسیون اقلیت مجلس در این زمینه معتقد است کمکهای نقدی رئیس جمهور به افرادی که در سفرهای استانی به وی نامه مینویسند حق دیگر شهروندان را ضایع میکند.
نماینده ملایر در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب افزود: در این که چنین عملی روش خوب و کارشناسی است جای شبهه وجود دارد و طبق اطلاعاتی که در کمیسیون بهداشت و درمان در مورد سفرها استانی رئیس جمهوری داده شده حدودا 100 میلیارد تومان کمک نقدی به نامههای مردمی شده است.
شهبازخانی تصریح کرد: بنابراین اگر قصد کمک به مردم است باید به این میزان همین اندازه اعتبار و پول در اختیار رؤسای قوای دیگر و نمایندگان که همانند رئیس جمهوری خادم مردم هستند قرار داده شود و عدالت حکم میکند هم عرض این اعتبار در لایحه بودجه برای رؤسای دیگر قوا و نمایندگان پیشبینی کند.
وی اظهار داشت: به اعتقاد من چنین روشی، کارشناسی نیست، بهتر این است که در نامهها مشکلات ملی را استخراج کنیم و برای آن راهحلهای ملی پیدا کنیم و اگر نیاز به بودجه هم داشته باشد مجلس همیاری میکند.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم افزود: رفع مشکلات مردم از طریق نامه و یا مراجع حضوری آنان حق میلیونها نفر که نامه نمینویسند یا نمیتوانند بنویسند را ضایع میکند و نمیتوانند از حقوق شهروندی خود بهرهمند شوند.
شهبازخانی با بیان این نظر که «چنین اقداماتی از سوی احمدینژاد خلاف شعار عدالت محوری وی است» گفت: وقتی دولت به افرادی که نمیتوانند یا نمیخواهند نامه بنویسند و مشکلاتی نیز دارند کمک نمیکند حق همگانی و عمومی آن افراد از بین رفته و این مغایر قانون اساسی است.
وی اظهار داشت: کمک به یکسری از افراد، بوی تبعیض میدهد و همچنین در این نامهها اکثر نویسندگان نامه مجبور به تعریف و تمجید از دولت و خوار و خفیف شمردن خود هستند و این با حفظ کرامت انسانی منافات دارد.
نماینده ملایر گفت: به فرض محال اگر کمکهای نقدی احمدینژاد به عریضهنویسان درست باشد افراد نیازمند برای ابلاغ مشکلات خود به دولت باید حدود 2 سال منتظر بمانند، زیرا سفرهای استانی رئیس جمهور حدود 2 سال به طور انجامیده است.
عضو فراکسیون اقلیت افزود: اگر واقعا دولت و رئیس جمهور قصد دارند که به مردم کمک کنند بهتر است این اختیار خود را به فرمانداران و استانداران که نمایندگان دولت در شهرستانها هستند تفویض کنند، تا مردم 2 سال برای رفع مشکلات منتظر حضور رئیس جمهوری نشوند.