محمد باقر قالیباف نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از ظهر امروز (جمعه) در مراسمی که در مسجد جامع رسول اکرم منطقه ۲۱ تهران برگزار شد، اظهار داشت: در پیروزی انقلاب اسلامی یک شعار اساسی داشتیم و آن استقلال، آزادی جمهوری اسلامی بود.
قالیباف افزود: بر اساس نظر امام راحل ما، اساس کار انقلاب اسلام بوده و هست و اساس اسلام تشکیل حکومتی دینی است. امروز هم همه باید قدردان این نعمت باشیم که پس از چند صد سال مقاومت، مبارزه و تقدیم صدها شهید، در سایه یک نظام اسلامی و در سایه ولایت یک فرد فقیه جامع شرایط زندگی کنیم و این نعمت بزرگی است که باید شکرگزار این نعمت باشیم.
قالیباف تصریح کرد: اگر خدای نکرده ما نتوانیم نظام را کارآمد نشان دهیم، به اساس این نظام که اسلام باشد ظلم کرده ایم. در عصری که دین تحقیر میشد و دین زدایی در جوامع رشد کرده بود امام راحل و شهیدان آمدند و دین را احیا کردند.
شهردار اسبق تهران افزود: شما ببیند اگر یکی از این تهدیداتی که تا کنون برای ما از طرف دشمن بوده، برای کشور دیگری رخ میداد از پای در می آمد، اما نظام جمهوری اسلامی ایران قدرتمند تا کنون توانسته در مسیر خود ایستادگی کرده است.
قالیباف خاطرنشان کرد: نظام سلطه میگوید با ما باشید تا قوی باشید ولی نظام ما میگوید ما قوی میشویم تا آنها حقوق ما را به رسمیت بشناسند. نظام ما مبتنی بر فرهنگ قرآن و فرهنگ اهل بیت است.
وی گفت: در کنار همه نقاط قوتی که داریم، در حوزه هایی خوب کار نکردیم از جمله حوزه اقتصاد که مشکلات زیادی هم داریم. برخی می گویند علت این مشکلات مبارزه ایران با نظام سلطه و در راس آنها آمریکا است. آنها می گویند این نارسایی های اقتصادی به دلیل ایستادگی ما در برابر آمریکا است، این استدلال اشتباهی است.
قالیباف بیان کرد: از نظر ما مشکلات در کشور از جایی آغاز شد که کسانی آمدند و خواستند مبانی انقلاب اسلامی را تغییر دهند، کسانی که روحیه غرب زدگی دارند و واداده در برابر دشمن هستند. اینها کسانی هستند که با کم شدن روحیه انقلابی در خودشان به سمتی رفتند که گفتند برویم با کدخدا کنار بیایم تا مشکلاتمان حل شود و این آغاز مشکلات ما است.
شهردار اسبق تهران گفت: اساس انقلاب اسلامی ایران ما مبتنی بر سنت های الهی است، دو عنصر مهمی که ما را امروز با چالش مواجه کرده، یکی فاصله گرفتن از فرهنگ انقلاب و دوم چالش مدیریتی در کشور است. ضعف مدیریت در کشور یکی از مشکلات اساسی ما هست.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از اقتصاد ما دولتی است و مردم در آن نقشی ندارند، گفت: رهبری گفتند انتخابات یک فرصت است برای مردم تا بتوانند در سرنوشت خود تاثیرگذار باشند.
شهردار اسبق تهران افزود: برخی از مردم میگویند بعد از انتخابات دیگر کسی حرف ما را نمی شنود، درست هم می گویند. اما بر اساس قانون مجلس، این ۲۹۰ نفر نماینده ای که توسط مردم انتخاب می شوند باید تبلور و مظهر اقتدار مردم برای رسیدن به خواست مردم باشند.
قالیباف تصریح کرد: اینکه امام فرمود مجلس شورای اسلامی در راس امور است برای این است که آنها نماینده کل مردم ایران هستند و وکیل المله هستند نه وکیل الدوله. اما امروز متاسفانه چنین چیزی را در مجلس شاهد نیستیم، بنابراین مجلس امروز در راس امور نیست.
وی با بیان اینکه انتخاب مردم مهم است، ادامه داد: اگر می بینیم که ضعف در مدیریت کشور وجود دارد و انتخابات پیش رو را فرصتی برای تغییر می دانیم، پس باید با انتخاب های صحیح آغاز تحول در کشور را رقم بزنیم.
شهردار اسبق تهران تصریح کرد: امام راحل گفتند دولت جاهایی که مردم می توانند کاری انجام دهند ورود نکنند، بلکه در حوزه هایی باید ورود کند که مردم قادر به انجام آن نیستند، ولی امروز شما ببینید دولت در امور مختلف هست و مردم حضور ندارند.
قالیباف بیان کرد: نمایندگان مجلس باید دغدغه مردم را داشته باشند، کسی باید در مجلس باشد که در برابر ظلم ایستادگی کند، خواسته های مردم را پیگیری کند؛ باید کسی باشد که فرصت را در اختیار جوانان خلاق، مومن و انقلابی قرار دهد و البته بتواند کشور را از این خستگی نجات دهد.
وی با بیان اینکه مجلس نباید چوب لای چرخ دولت گذارد، گفت: مجلس باید در حین کمک به دولت، مطمئن باشد که دولت در ریلی حرکت میکند که آن مسیر به نفع کشور و مردم باشد و اگر اینطور نیست باید ریل گذاری صحیحی را برای دولت انجام دهد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: مجلس خوب و انقلابی باید گره گشای مشکلات مردم باشد و راهکار های معقولی را پیش روی مردم بگذارد.
قالیباف گفت: این اولین و مهمترین انتخابات ما در گام دوم انقلاب است، بنابراین خواهش میکنم مردم کارنامه های افراد را طی چهل سال اخیر به خوبی بررسی کنند و ببینند که آیا این افراد در کارنامه خود عملگرا بودند یا صرفا شعار مطرح کردند.
وی بیان کرد: ما دیگر نباید در شهر خود فقیری داشته باشیم، اینکه امروز کارمند و کارگر ما امیدوار نباشد که خانه ای را خریداری کند و آرزویش ماندن در خانه ای کوچک اجاره ای باشد، تازه اگر مجبور نباشد که از شهر به حاشیه برود یا به روستای خود بازگرد.