کد خبر: ۶۳۷۹۳۳
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۷

چه رفتارهایی در فرزندان اعتیاد شکل می‌گیرد؟

اعتیاد به عنوان یک معضل اجتماعی در کنار فروپاشی بنیان‌های خانواده، کودکان با والدین معتاد را دچار بیشترین آسیب می‌کند و سبب شکل‌گیری رفتارهای ضد اجتماعی و احساس حقارت در آنها می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :

براساس آمارهای جهانی نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در جهان با معضل اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند که بیش از ۳۰ درصد از این جمعیت را زنان تشکیل می دهند.

ایران نیز از این آسیب اجتماعی در امان نبوده و به گفته «اسکندر مومنی» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور حدود سه میلیون نفر در ایران دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند.

چه رفتارهایی در فرزندان اعتیاد شکل می‌گیرد؟

اعتیاد به مواد مخدر افزون بر فرد معتاد، بی شک سلامت روانی خانواده را مختل می کند و در این میان کودکان بیشترین را ضربه را متحمل می شوند.

یک روانشناس و مشاور کودک در این رابطه به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: یکی از مهمترین آثار و نتایج اعتیاد والدین الگوبرداری فرزندان است. این فرزندان به طور حتم با مشاهده اعتیاد والدین به سمت مواد مخدر هدایت و با خطر اعتیاد روبه‌رو می شوند.

سهیلا ترابی مخصوص افزود: بروز برخی آسیب های روحی و روانی همچون خشونت و پرخاشگری نیز یکی دیگر از مهمترین تبعات اعتیاد والدین به شمار می رود.

وی ادامه داد: اثرگذاری این اعتیاد بر خانواده وابسته به نوع مواد مخدر تغییر می کند؛ به عنوان مثال اعتیاد به برخی از مواد صنعتی همچون شیشه موجب توهم، سوءظن و حسادت به همسر و فرزندان و تبعا بروز خشونت و پرخاشگری می شود.

به گفته این روانشناس، تداوم این خشونت و پرخاشگری در درازمدت به طور حتم تندخویی و ستیزه‌جویی فرزندان را نیز رقم می زند.

ترابی مخصوص تاکید کرد: این اعتیاد همچنین برقراری روابط والدین و فرزندان را با دشواری روبرو می کند و به تدریج باعث کمبود محبت در این فرزندان می شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین آثار و نتایج اعتیاد والدین بی توجه به فرزندان است؛ رخوت ناشی از مصرف مواد مخدر والدین را گرفتار می‌کند و این امر بی‌شک تربیت و پرورش فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد.

این مشاور کودک یادآور شد: بی توجهی والدین، موقعیت لذتبخش اما کاذب آزادی و استقلال را برای فرزندان فراهم می سازد اما بی تردید در بزرگسالی این موضوع آنها را با آسیب های اجتماعی متعددی روبه رو می کند.

فرزندان اعتیاد رفتارهای ضداجتماعی والدین را بازتولید می‌کنند

یک روانشناس شخصیت نیز به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: اعتیاد والدین به طور حتم با اثرگذاری بر موقعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده، فرزندان (به ویژه پسران) را نیز در معرض خطر اعتیاد قرار می دهد.

عطاءالله محمدی افزود: اعتیاد والدین همچنین با افزایش هزینه‌های اقتصادی موجب بروز خشونت و پرخاشگری در خانواده می شود و فرزندان را قربانی رفتارهای خشونت بار والدین می کند.

عضو پیشین مرکز مشاوره دانشگاه تهران ادامه داد: در حقیقت فرزندان رفتار خشونت آمیز والدین را بازتولید می کنند و در بزرگسالی تندخو و ستیزه‌جو می شوند.

وی افزود: از منظر روانشناختی اعتیاد والدین اعتماد به نفس کودکان را نیز تخریب و قدرت دفاع از حقوق فردی و اجتماعی را از آنها سلب می کند.

محمدی همچنین با اشاره به رفتارهای ضد اجتماعی فرزندان طلاق تاکید کرد: بروز رفتارهای قانون شکنانه و مجرمانه نیز یکی دیگر از مهمترین آثار و نتایج اعتیاد والدین محسوب می شود که گاه مهارت های مقابله ای را نیز به منظور برخورد و مواجهه با دشواری‌ها سلب می کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین