کد خبر: ۶۳۸۷۹
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۸:۵۷

خطر بازگشت «ولایتی‌های بی‌ولایت»

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «هادی قابل» دبیر شورای مرکزی جبهه مشارکت نسبت به بازیابی توان و جایگاه «ولایتی‌‌ها» که توسط امام «ولایتی‌های بی‌ولایت» خطاب شده بودند، در نظام سیاسی ایران هشدار داد و خواستار مقابله و چاره‌جویی جدی و فوری مسئولین کشور برای مقابله با اختلاف و تفرقه‌افکنی این جریان در میان شیعیان و اهل سنت در کشور شد. 

این هشدار قابل در شرایطی مطرح می‌شود که اخیرا اخبار متعددی از اهانت‌های گسترده به مقدسات اهل سنت توسط جریاناتی که اغلب ناظران آنها را هواداران انجمن حجتیه می‌دانند در کشور و به بهانه فتوای علمای وهابی علیه مقدسات شیعیان، به گوش می‌رسد. 

با این حال، هادی قابل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان اینکه «نباید تمام آنچه را امروز در کشور در خصوص توهین به مقدسات اهل سنت رواج پیدا کرده به گردن هواداران انجمن حجتیه انداخت»، اظهار داشت: «ممکن است برخی از طرفداران تفکر انجمن حجتیه نیز در این مسائل دخیل باشند اما به نظر می‌آید عمده این اقدامات اهانت‌بار توسط جماعی باشد که از قدیم به "ولایتی‌ها" معروف بودند». 

وی در معرفی این جریان توضیح داد: «در زمان شاه جریانی تحت عنوان ولایتی‌ها در کشور فعالیت خود را آغاز کرد که اگرچه در برخی مسائل دارای اشتراکاتی با انجمن حجتیه بود اما فلسفه تشکیل آنها با انجمن حجتیه متفاوت بود. این جماعت غیررسمی عده‌ای از انسان‌های مدعی طرفداری از ولایت بودند و مقصود آنها هم از ولایت، ولایت امام علی و اهل بیت پیامبر بود». 

قابل در ادامه تصریح کرد: «ولایتی‌ها برای آنکه ارادت خود را به اهل بیت نشان بدهند، با شدت هر چه تمام‌تر به ناسزاگویی به خلفا و توهین به مقدسات اهل سنت می‌پرداختند. این روند تا آنجا ادامه پیدا کرد که حضرت امام با عصبانت به این جریان حمله کرد و آنها را به سبب توهین به مقدسات اهل سنت و ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی "ولایتی‌های بی‌ولایت" خطاب کرد.» 

این روحانی نواندیش دینی اضافه کرد: «پس از پیروزی انقلاب، به دلیل شناختی که امام از این جریان و سردمداران آن داشت،‌ ولایتی‌ها توان قد علم کردن نداشتند و امام نیز اجازه نمی‌داد تا این افراد با نفوذ به مناصب حکومتی و فرهنگی، زمام امور را به دست بگیرند و در انقلاب و نظام ایجاد انحراف کنند». 

وی «مخالفت و کینه‌توزی ولایتی‌ها با فلاسفه و عرفا» را از دیگر شاخص‌های این جریان خواند و گفت: «متأسفانه پس از رحلت حضرت امام، این جریان از فرصت استفاده کرد و توانست خود را وارد برخی مناصب حکومتی و فرهنگی نماید و از آنجا به تبلیغ و ترویج عقاید خود بپردازد.» 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با بیان این نکته که «تقدس مآبی، خشکه مقدسی و تحجر و جمود فکری از خصوصیات ولایتی‌ها بوده»، اظهار داشت: «متأسفانه امروزه شرایطی به وجود آمده که پیروان این نحله فکری خود را اندک اندک وارد مصادر مهم حکومتی و فرهنگی می‌کنند و زمینه را برای اشاعه دیدگاه‌های خود فراهم می‌سازند.» 

قابل از برخی جلسات مداحی به عنوان مرکزی عمده برای تشکیل پایگاه این جریان نام برد و افزود: «امروزه جلسات مداحی فراوانی در بسیاری از نقاط کشور برگزار می‌شود و در آنها مداحان شناخته و ناشناخته با ذکر لعن و توهین به خلفا و مقدسات اهل سنت،‌ با احساسات برادران دینی خود به بدترین وجه ممکن بازی می‌کنند. CD و فیلم این مجالس هم در تیراژ گسترده تهیه و به نقاط مختلف دنیا می‌رود؛ اینگونه احساسات اهل سنت علیه شیعیان تحریک می‌شود و در نهایت به مسائلی مانند فتوای اخیر مفتی‌های وهابی می‌انجامد». 

به گفته این محقق مسائل دینی، تا زمانی که حضرت امام در قید حیات بودند، این مداحان هیچ جایگاهی در نزد ایشان نداشتند و صدا و سیما هم اجازه پخش برنامه‌ها و تصاویر آنان را نداشت اما امروزه شرایط به نحوی است که صدا و سیما هم دست به تبلیغ این مداحان می‌زند. 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت تأکید کرد: «توهین برخی جریانات افراطی شیعه مانند همین ولایتی‌ها به مقدسات اهل سنت و صدور فتاوایی مانند فتوای اخیر مفتی‌های وهابی، تنها تحریک احساسات توده‌های سنتی و شیعه علیه یکدیگر است و حاصل این اختلافات نیز فقط به جیب بیگانگان واریز خواهد شد». 

وی با بیان اینکه «برخی نهادهای حکومتی و از جمله صدا و سیما در پیش آمدن وضعیت کنونی مقصر هستند» گفت:‌ علمای روشن‌بین حوزه‌های علمیه و مسئولین کشور باید هر چه سریع‌تر چاره‌ای برای مهار این جریان بیندیشند و آنان که ولایت را ابزاری برای ایجاد اختلاف بین شیعیان و اهالی سنت ساخته‌اند، کنترل کنند. 

قابل در پایان تصریح کرد: «واقعا مشخص نیست در شرایطی که حتی احزاب و گروه‌های سیاسی مسلمان برای فعالیت علنی و آزادانه با تضییقات فراوانی روبرو هستند، اجازه برگزاری مراسم خود را ندارند، جلسات آنها بر هم زده می‌شود و سخنرانان آنها ضرب و شتم می‌شوند و حتی امکان برخوداری از رسانه را ندارند، چگونه گروه‌هایی مانند حجتیه یا ولایتی‌ها اینگونه به راحتی به ترویج و نشر عقاید خود مشغولند و آزادانه فعالیت می‌کنند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین