«بدرالدین عبدالرحیم ابراهیم» رئیس کل بانک مرکزی سودان در اظهاراتی خبری تاکید کرد که صحبت درباره تحریمهای اعمال شده بر کشورش طبق دستورات اجرایی ۱۳۰۶۷ و ۱۳۴۱۲ صادر شده توسط واشنگتن در ۱۲ اکتبر ۲۰۱۷ است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سودان (سونا)، وی افزود: «با لغو این دو دستور، تحریمها برای ۱۵۷ موسسه سودانی برداشته شد و فقط برخی از افراد و نهادهای مرتبط با وقایع در دارفور در این تحریم ها باقی میماند».
دولت آمریکا در سال ۱۹۹۷ به دنبال ناآرامیهای دارفور، نام سودان را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد و این کشور را تحریم کرد.
دولت ترامپ در اکتبر ۲۰۱۷ (مهر ماه سال ۱۳۹۶) تحریمهای اقتصادی که از سال ۱۹۹۷ علیه سودان اعمال شده بود، لغو کرد، اما از آنجایی که بانکهای اروپایی منتظر خروج سودان از لیست تروریسم بودند، معاملاتی با این کشور از طریق دلار انجام نشد.
عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان که پس از سرنگونی حکومت ۳۰ ساله عمر البشیر در آوریل ۲۰۱۹ به قدرت رسیده است، در سوم فوریه (۱۴ بهمن) گذشته با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پایتخت اوگاندا دیدار کرد که با اعتراضات مردمی در داخل سودان مواجه شد؛ اما حالا معلوم میشود که دوستی سودان با رژیم اشغالگر صهیونیستی تبرئه شدن از اتهامهای تروریستی را به همراه داشت.
مقامات شورای حاکمیتی سودان در ماه گذشته نیز با تحویل عمرالبشیر برای محاکمه به دادگاه لاهه موافقت کردند.
در عین حال روزنامه صهیونیستی هاآرتص هم روز گذشته گزارش داده بود که آمریکا اعلام کرده تنها در صورتی مسئله حذف نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم را بررسی میکند که این کشور به طور کامل به عادی سازی روابط با تلآویو روی آورد.