آفتابنیوز : آفتاب: سومین دور مذاكرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر امروز در محل سازمان انرژی اتمی ایران آغاز شده و فردا نیز در دو نوبت صبح و عصر ادامه خواهد داشت. مذاکرهکنندگان و مسئولین ایرانی از این دور مذاکرات به عنوان دور پایانی برای تعیین چارچوب حل و فصل اختلافات باقیمانده یاد کردهاند.
محمد سعیدی،معاون برنامهریزی ، مجلس و اموربینالملل سازمان انرژی اتمی میگوید: «در سومین دور مذاكرات كه دور پایانی برای تعیین چارچوب حل و فصل مسایل باقیمانده است، چارچوب بخش پایانی این مسایل تدوین میشود و طرفین، بلافاصله وارد گفتوگو خواهند شد تا با پیدا كردن راههای دقیق و منطقی، این چارچوب را اجرا كنند. البته این مسیر، مسیر زمان بری خواهد بود.»
به گفته سعیدی ظرف ۵۰روز گذشته، طرفین توانستهاند چارچوب بخش عمدهای از مسایل باقیمانده را مشخص كنند و بخشی از مسایلی كه در چارچوب تعریف شده بود، به اجرا گذاشته شد.
مقامات ایران و آژانس، تاكنون گفتگوهای خود را سازنده توصیف كردهاند و قرار است، نتایج مذاكرات، در گزارش جدید البرادعی در شهریور ماه به شورای حكام آژانس ارایه شود.
هیات بلندپایه آژانس در تهران هیات اعزامیآژانس بینالمللی انرژیاتمی به ریاست اولی هاینونن معاون امور پادمانهای آژانس، ساعات اولیه روز دوشنبه برای برگزاری سومین دور مذاكرات، وارد تهران شده است. هاینونن را در این سفر ویلموس چرونی، مسوول سیاستگذاری و روابط خارجی آژانس، هرمن ناكات مسوول بخش منطقهای پادمان آژانس، راتن باخ مشاور عالی حقوقی آژانس و میچییو هوسویا مسول بازرسی بخش ایران در آژانس همراهی میکنند.
ریاست هیات ایرانی را نیز جواد وعیدی، معاون امنیت بینالملل دبیر شورای عالی امنیت ملی به عهده دارد و محمد سعیدی معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی، علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قریب پور كارشناس وزارت امور خارجه و چند كارشناس دیگر، اعضای هیات ایرانی را تشكیل میدهند.
استقبال تهران از مذاکرات مذاكرات ایران و آژانس، در پی مطرح شدن ایده علی لاریجانی در گفتگوهای مادرید، مبنی بر حل و فصل مسایل باقیمانده در موضوع هستهای، برگزار میشود.اولین دور مذاكرات، بیستم تیرماه در تهران و دومین دور ، دوم مرداد ماه در وین برگزار شد تا طرفین چارچوب نحوه حل و فصل مسایل باقیمانده را ظرف ۶۰روز تعیین كنند.
در دور دوم مذاكرات در وین، تهران با بازدید از راكتور تحقیقاتی اراك، تعیین چارچوب مقررات بازرسی و نظارتدر تاسیسات غنیسازی نطنز، پذیرش پنج بازرس از ۱۰بازرس جدید پیشنهادی آژانس موافقت كرد.بازرسان آژانس، هشتم مرداد ماه به مدت پنج ساعت از راكتور تحقیقاتی اراك بازدید كردند.
در چنین بستری است که سعیدی به عنوان عضو تیم مذاکره کننده و معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی ایران میگوید: ظرف 50روز گذشته، دو دور مذاكره در تهران و وین داشتیم كه این گفتگوها بسیار خوب و سازنده بود. در این دو دوره، توانستیم چارچوب بخش عمدهای از مسایل باقیمانده را مشخص كنیم، البته بخشی از مسایلی كه در چارچوب تعریف شده بود به اجرا گذاشته شد.
وی اضافه كرد: با سفر مدیران آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، گفت و گوهای خوب و دقیقی انجام گرفت كه موجب پیشرفت بسیار خوبی در حل چند مساله باقیمانده شد.
سعیدی با اشاره به حضور اولی هاینونن، معاون امور پادمانهای آژانس در تهران برای انجام سومین دور مذاكرات، ابراز امیدواری كرد كه مقامات ایران و آژانس بتوانند در طول دو روز مذاكرات فشرده خود،گفتگوهای سازندهای را انجام دهند.
معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی تصریح كرد: انتظار ما از محمد البرادعی مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی این است كه در گزارش خود كه در دو هفته آینده منتشر خواهد شد، به این همكاریها اشاره كند.