آفتابنیوز : آقتاب: فرمانده ناجا با اشاره به اقدامات تروریستی گروههای ضدانقلاب در مرزها گفت: برای ایجاد امنیت در كشور، این اقدامات را با قدرت مهار میكنیم.
سردار اسماعیل احمدی مقدم در جمع خبرنگاران در ارومیه با بیان اینكه قاچاق كالا همه مرزهای كشور را آسیبپذیر كرده است گفت: تفاوت بنیه اقتصادی كشورها و سیاست های گمركی آسیب پذیری مرزهای كشور در برابر مسائل قاچاق است كه مورد بازنگری و اصلاح قرار می گیرند.
وی تصریح كرد: ناامنیهای ناشی از فعالیت گروهكهای ضدانقلاب در كردستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان از دیگر چالشهای اصلی مرزهای كشور است.
احمدی مقدم اضافه كرد: روابط سیستمی مرزبانان كشورهای همجوار و ایجاد امنیت در دو سوی مرزها راهكار اصلی در رفع معضلات این مناطق به شمار میآیند.
وی گفت: براساس تفاهمنامههای امضا شده با كشور پاكستان، برخورد با عوامل ناامنی شتاب گرفته است و در كشورهای عراق و افغانستان نیز ساختارهای حكومتی روز به روز تقویت میشوند و چشم انداز روشنی در آینده پیشبینی می شود.
احمدی مقدم افزود: اولویت تامین امنیت در كشور پاكستان در مرزهای شرقی با كشور هند متمركز شده است و مرزهای ایران به عنوان مرزهای امنی تلقی میشود.
وی اذعان كرد: سرمایه گذاری امنیتی در مناطق غربی كه همجوار با كشور ایران است ضعیف میباشد، از این رو این مناطق به محلی برای فعالیت اشرار فراری ایران تبدیل شده است.
احمدی مقدم اضافه كرد: همكاری اطلاعاتی با كشور پاكستان به خوبی انجام میگیرد و این مهم در تعقیب و دستگیری اشرار نتیجه مثبتی داشته است.
فرمانده ناجا گفت: با تلاش دولت پاكستان 21 نفر از گروگانهای روز گذشته چابهار در خاك این كشور آزاد شدند.
وی با اشاره به تشكیل فرماندهی پلیس مرزی در نیروی انتظامی اضافه كرد: 75 درصد نیروی انسانی این سازمان در مرزها تامین شده و تا پایان امسال تجهیزات آنها نیز تكمیل خواهد شد.
فرمانده ناجا با بیان اینكه از وضعیت مطلوب فاصله داریم اظهار داشت: با تقویت كنترل هوایی، الكترونیكی و فیزیكی مرزها، تقویت نیروی انسانی و ارائه آموزش های لازم مرزها طی پنج سال آینده از وضعیت مطلوبی برخوردار خواهند شد.
وی گفت: وضعیت مرزهای كشور نسبت به دو سال گذشته به میزان دو برابر بهبود یافته است.
احمدی مقدم تصریح كرد: مبادلات تجاری و همكاری های مرزی، مسائل امنیتی دو سوی مرز را به هم گره میزند.
احمدیمقدم گفت: به هر میزان همكاری های دوجانبه افزایش یابد، مبادلات اجتماعی و اقتصادی رشته همكاری ها را پیوند بزند، منافع مشترك میز به تبع آن افزایش مییابد.
احمدی مقدم به مرزهای استان آذربیاجان غربی اشاره و تصریح كرد: مرزهای آباد و توسعه یافته موجب ایجاد امنیت در كشور میشود و مزیت های اقتصادی، كشاورزی، دامداری و گردشگری استان كه تا حد زیادی مغفول مانده است می تواند در این امر نقش داشته باشد.
وی گفت: دولت در حال فعال سازی ظرفیت های بالقوه در مناطق مرزی استان است كه اگر به بالفعل تبدیل شوند نه تنها میتواند مبنای توسعه مناطق مرزی و ایجاد اشتغال برای مرزنشینان باشد بلكه میتواند در جذب سرمایه ها كمك كند.