کد خبر: ۶۴۲۵۵۴
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴

دستگیره در، کفش و اشیاء؛ ویروس کرونا چند ساعت روی سطوح دوام می‌آورد؟

در حالی که ویروس کرونا به صورت گسترده در جهان شیوع پیدا کرده است، دانشمندان و محققان در آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا میزان ماندگاری این ویروس را در محیط طبیعی و روی اشیای مختلف تخمین بزنند.
آفتاب‌‌نیوز :

امری که به افراد کمک خواهد کرد تا اقدامات مراقبتی بیشتری به عمل آورند و بتوانند بیشتر از مبتلا شدن به ویروس کرونا در امان بمانند.

تا به اینجا محققان بریتانیایی دریافته‌اند که اگر فردی عطسه یا سرفه کرد، ویروس کرونا پس از خروج از بدن فرد می‌تواند در حالت قطرات ریز تا سه ساعت در محیط دوام بیاورد. این قطرات ۱ تا ۴ میکرومتری که ۳۰ برابر کوچک‌تر از پهنای یک تار موی انسان هستند می‌توانند در جریان هوا جابجا شوند و افراد را مبتلا سازند.

دستگیره در، کفش و اشیاء؛ ویروس کرونا چند ساعت روی سطوح دوام می‌آورد؟

این بدین معناست که در یک سیستم تهویه، ولو آنکه مجهز به فیلتر هوا نیز نباشد، ویروس در نهایت چندین ساعت می‌تواند در هوا منتشر شود.

در مورد دستگیره ها نیز باید گفت دستگیره‌های مسی سریعتر از هر سطح دیگری ویروس کرونا را از کار می‌اندازند. محققان دریافته‌اند که کرونا روی فلز مسی نهایتا چهار ساعت می‌تواند دوام می‌آورد.

در همین حال پژوهشگران «موسسهٔ ملی آلرژی و بیمارهای عفونی آمریکا» می‌گویند کرونا روی پلاستیک و استیل بیشتر از هر سطح دیگری قابلیت انتقال خود را حفظ می‌کند. یعنی ۲ تا سه روز این ویروس همچنان روی سطح پلاستیکی «زنده» باقی می‌ماند.

همچنین بنابر تحقیقات متفاوتی که تا کنون انجام شده است، ویروس کرونا می تواند تا بیست و چهار ساعت روی گوشی های هوشمند و صفحه نمایش آن ها دوام بیاورد. پژوهش های دیگر این عدد را تا ۹۶ ساعت هم برآورد می کنند.

در مورد فرش و لباس‌ اما تا کنون تحقیق مجزایی صورت نگرفته است. با این حال دانیل کوریتزکس، متخصص امراض عفونی در بیمارستان برگهام، می‌گوید بنابر تحقیقات قبلی نشان می‌دهد ویروس‌ها روی سطوح هموار بهتر دوام می‌آورند تا روی لباس‌ها و سطوح ناهموار.

ویروس کرونا همچنین می‌تواند روی کاغذ، مقوا و بسته‌های کارتنی تا ۲۴ ساعت فعال بماند. اما آیا امکان دارد که از دست زدن به بسته‌های اجناس در فروشگاه‌ها مبتلا شویم؟

مقامات رسمی بریتانیا گفته‌اند ریسک ابتلا از طریق بسته‌بندی بسیار پایین است حتی اگر شخص آلوده به آن‌ها دست زده باشد. به این دلیل که معمولا بسته‌ها قبل از اینکه در مغازه‌ها عرضه شوند روزها در انبارها مانده‌اند و ویروس‌ها بر فرض نشستن بر سطوح آن‌ها در فاصله چند روز از بین رفته‌اند.

در مورد غذاهایی که می‌خوریم نیز خطر انتقال بزرگی وجود ندارد. چرا که ویروس کرونا از راه سیستم تنفسی فرد را مبتلا می‌کند و نه سیستم گوارشی. نهاد امنیت غذایی اتحادیه اروپا گفته است تا کنون شاهدی دال بر اینکه مواد غذایی منبع یا راه انتقال ویروس کرونا باشند یافت نکرده است.

متخصصان در دانشکده طب دانشگاه هاروارد می‌گویند ویروس‌هایی از جنس کرونا روی سطوح سخت بهتر دوام می‌آورند تا سطوح صاف. به همین منظور امن‌تر است که کفش‌های چرم براق بپوشیم.

در مورد دوام آوردن روی چوب و آلمینیوم تحقیقات روی نمونه‌های هم‌خانواده ویروس کرونا نشان می‌دهد آنان می‌توانند ۴ تا ۵ روز در روی چنین سطوحی زنده بمانند.

هرچند میزان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح متفاوت مختلف است، با این حال آزمایش‌ها نشان داده است که الکل ۶۲ تا ۷۱ درصد، مواد ضدعفونی کننده خانگی حاوی کمتر از ۰.۱ درصد هیپوکلریت سدیم یا حاوی ۰.۵ درصد ماده سفیدکننده پروکسید هیدروژن می‌توانند در عرض کمتر از یک دقیقه ویروس کرونا را از بین ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین