آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل مركز تحقیقات صنایع انفورماتیك با بیان اینکه پنج تا هفت درصد تجارت جهانی را تجارت كالاهای تقلبی تشكیل میدهد تصریح کرد: بحث قاچاق در ایران در مورد برخی كالاها موجب تعطیلی صنایع مربوط به آنها شده است.
خمسه در سمینار استاندارد و ایمنی لوازم برق خانگی با اشاره به اینكه در كالاهای تقلبی از مواد خام درجه دوم استفاده میشود، اظهار كرد: این مواد فاقد تاییدههای معتبر از مجامع بین المللی هستند و كالاهای تقلبی كالاهای ناامن برای مصرف كننده به شمار می روند، این در حالی است که برچسبهای تقلبی استاندارد و استفاده از ماركهای گمراه كننده در كالاهای تقلبی به وفور دیده میشود.
وی مرگ و صدمات بدنی را از مخاطرات استفاده از كالاهای تقلبی یاد كرد و گفت: در این كالاها عمدتا از ماركهای معروف برای تقلب استفاده میشود و استفاده از این ماركها به طوری است كه از ظاهر كالا نمیتوان به تقلبی بودن آنها پی برد و فقط با انجام تحقیقات و كنترلهای فنی میتوان اصل یا تقلبی بودن كالا را تشخیص داد.
خمسه تصریح كرد: به دلیل استفاده از مواد اولیه درجه دوم در كالاهای تقلبی قیمت این گونه محصولات نیز معمولا پایین هستند.
وی گفت: سالانه 500 میلیارد دلار محصول تقلبی تولید میشود كه موجبات از بین رفتن بسیاری مشاغل را فراهم كرده است كه دامنه بین المللی نیز دارد.
این كارشناس در خصوص مقابله با كالاهای تقلبی نیز گفت: برای این امر باید اطلاعات محصولات به خوبی منتشر شود همچنین لزوم یك برنامه قدرتمند در این زمینه احساس می شود.
وی ادامه داد: برای محصولات صوتی و تصویری و خانگی در صورتی كه محصولات استاندارد باشند و دارای سرویس و خدمات قابل قبول باشند نشان كیفیت میدهیم و ارائه محصول با هولوگرامی كه دارای نشان كیفیت هستند، اطمینان برای مصرف كننده این محصولات ایجاد و نتیجتا این طرح به اهداف ملی استاندارد كمك میكند.