«انگلوفیل» و «روسوفیل» در تاریخ معاصر ایران واژههای پرکاربردی است. این دو اصطلاح شماری از شخصیتهای سیاسی در تاریخ را به دو طیف شیفتگان روسیه و انگلیس تقسیم میکند. اما این روزها و در بحبوحه بحران کرونا اصطلاح دیگری هم شنیده شده است؛ «چاینوفیل».
همهچیز هم از یکشنبه هفته گذشته آغاز شد. وقتی که سخنگوی وزارت خارجه آمار دولت چین را «شوخی تلخ» با دنیا خواند و سفیر چین در ایران با لحن تندی به این سخنان او واکنش نشان داد. ماجرا هنوز ادامه دارد و حالا عدهای از نمایندگان مجلس در تذکری به وزیر خارجه خواستار احضار سفیر چین شدهاند.
محمود صادقی، نماینده تهران، به روزنامه شرق میگوید که در صورت ادامه جلسات علنی مجلس این موضوع را دنبال خواهد کرد. البته این فقط یکسوی ماجراست. در سوی دیگر، اصولگرایان خواستار برخورد با مقام وزارت بهداشت ایران، یعنی کیانوش جهانپور شدهاند و اظهارات او را در راستای سیاستهای «آمریکا و غرب» میدانند. سؤال اینجاست که آیا در کشاکش نزاع قدرت بین چین و آمریکا، اصطلاح دیگری به فرهنگ لغات سیاسی ایران اضافه میشود؟
مبارزه با آمریکا، وابستگی به چین
فضای مجازی پر از اظهارنظرهای حامیان و مخالفان انتقاد از آمار چینیهاست. علی مطهری در توییتی نوشته است: «گستاخی سفیر چین درباره کرونا باید پاسخ داده شود. وزارت خارجه باید سفیر چین را احضار کند». مطهری در ادامه نوشته است که «متأسفانه نیاز اقتصادی ما به چین باعث شده که درباره ظلم عظیم دولت چین به مسلمانان این کشور نیز سکوت کنیم. قرار نبود مبارزه ما با آمریکا منجر به وابستگی به چین شود».
از سوی دیگر، نیروهای موسوم به ارزشی به روابط ایران و چین در شرایط تحریمی اشاره کردند و اظهارنظر سخنگوی وزارت بهداشت در راستای سیاستهای «دشمن» دانستند. محمود صادقی دراینباره توضیح میدهد: «به نظر من این یک موضوع علمی و تخصصی است. به همین دلیل رابطه دوستانه یا خصمانه کشورها با ما نباید مانع اظهارنظرهای علمی و تحقیق درباره ویروس کرونا شود. چین کشور دوست ایران محسوب میشود و در چنین شرایطی ما نیازمند تداوم این دوستی هستیم، اما نباید خود را مقید به ایدئولوژی آنها و شیوه خاصی که دولت چین در مواجهه با مسائل دارد، بدانیم. آنها در مواجهه با ویروس کرونا پنهانکاری گستردهای انجام دادند و پزشکی که نخستینبار بحث ویروس را مطرح کرد نیز تا مدتها تحت فشار سیاسی قرار گرفته بود. به هر حال چین در چارچوب سیاستها و روشهای علمی خود عمل میکند، اما ما نباید تابعی از سیاستها و خطمشی دولت چین باشیم». صادقی میگوید که هرچند نباید به مسئله جنبه سیاسی داد تا رقبای چین از آن بهرهبرداری کنند، اما «این ملاحظات نباید باعث شود که خود را ملزم به پذیرش هر آنچه چین به عنوان کشور دوست میگوید بدانیم.» در خلال همین بحثها عدهای نیز عکسی از سردر وزارت خارجه جمهوری اسلامی منتشر کردند؛ جایی که این عبارت بر کاشیهای آبی آن نقش بسته شده است: «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی».
البته تفاوت دیدگاه در نحوه مواجهه با موضوع بین اصولگرایان هم دیده میشود. سیدمؤید علویان، معاون وزیر بهداشت دولت نهم، در یک برنامه تلویزیونی گفته است: «اجازه نمیدهیم سفیر کشور دیگر به مسئول ما اهانت و توهین کند. این حرف را بهصراحت میگویم. چینیها با خودشان صداقت داشتند اما با دنیا صداقت نداشتند. این واقعیت است».
علویان تأکید کرد: «از ملت و دولت چین که مقدار زیادی در این بحران کمک کردند، ممنونیم اما آنها با دنیا صداقت نداشتند، نگفتند و کمشماری کردند».
در این بین اما برخی به ماجرا جنبه امنیتی نیز دادهاند. صادقی میگوید که «این اتفاق بسیار خطرناک است و ما شاهد مداخله نهادهای نظامی در این مسئله هستیم». او به سرمقاله هفتهنامه «صبح صادق» اشاره میکند که در آن سخنان جهانپور «نسنجیده» و «غیرکارشناسانه» خوانده شده که «موجبات دلخوری دولت چین را فراهم کرد». در این سرمقاله حتی خواسته شده تا «پشت پرده» این سخنان که «پیشتر و بارها ازسوی رسانههای غربی و آمریکایی تکرار شده است»، روشن شود. نماینده تهران میگوید که «ابتدا باور نمیکردم که سرمقالهای در هفتهنامه صبح صادق که مرتبط با دفتر سیاسی سپاه است، در همین زمینه منتشر شود و در آن درخواست توبیخ مقام وزارت بهداشت را داشته باشند. آن هم به دلیل یک اظهارنظر و بهصورت آشکار نیز بگویند که اظهارنظر ایشان باعث دلخوری دولت چین میشود. چنین موضعی برای ما که انقلاب اسلامی و سیاست «نه شرقی، نه غربی» را اتخاذ کردیم، عجیب است و بههیچوجه با مبانی سیاسی انقلاب اسلامی سازگار نیست». به گفته صادقی «دفاع نهادهای نظامی از ارزشها و آرمانها خوب است اما واکنش به اظهارنظر یک مسئول و درخواست توبیخ او جای تعجب دارد»؛ چراکه «ارزشهایی که سپاه و نیروهای انقلابی درپی آن هستند اقتضا میکند که مدافع استقلال، حاکمیت و تمامیت کشور باشند.
بنابراین اگر بر فرض کشوری تخلفی کرده باشد نباید به دلیل همکاری و روابطمان از آن چشمپوشی کنیم و حتی باب اظهارنظر را هم ببندیم». صادقی ادامه میدهد: «وقتی مقام معظم رهبری بحث احتمال حمله بیولوژیک را مطرح کردند من در اظهارنظری گفتم که باید نهادهای ذیربط ازجمله سازمان پدافند غیرعامل به این موضوع ورود کنند. موضوع ویروس کرونا مرتبط با یک کشور نیست و احتمال حمله بیولوژیک ازسوی آمریکا و پنهانکاری دولت چین برای ما تفاوتی با یکدیگر ندارد». به گفته او، «ویژگی کشور ما و سیاست نه شرقی نه غربی که یک راهبرد زیربنایی است این قابلیت را ایجاد میکند که بهصورت آزاد به محققان اجازه فعالیت بدهیم تا یافتههای علمی خود را بدون سوگیری ایدئولوژیک و سیاسی مطرح کنند». صادقی اضافه میکند: «به این ترتیب همه نهادها ازجمله صداوسیما و سپاه باید فضا را برای بحثهای علمی باز کنند و از مزیت بزرگ جمهوری اسلامی که کشوری غیرمتعهد به شرق و غرب است برای روشنگری درباره کرونا استفاده کنیم». او تأکید میکند که حساسیتها درباره روابط با چین ارزشمند است، اما «برای حفظ هویت انقلاب اسلامی» باید اجازه داد تا این موضوع بهطور بیطرفانه مطرح شود.
اکنون باید دید که وزارت خارجه چه رویکردی را در مواجهه با درخواست نمایندگان دنبال میکند. سخنگوی این وزارتخانه بعد از مشاجره توییتری جهانپور و «چانگهوا»، سفیر چین، «از شجاعت، فداکاری و عملکرد حرفهای چینیها در مهار کووید 19» قدردانی کرده بود. یک روز بعد هم جهانپور پس از افزایش فشارها در توییتی از «حمایتهای فراموشناشدنی چین از ایران» نوشت. سفیر چین اما بار دیگر به او چنین پاسخ داد: «آقای عزیز، بنابراین امیدوارم که شما به حقایق و تلاشهای بزرگ مردم چین احترام بگذارید».
استقلال و انعطاف
حميدرضا آصفي نیز در یادداشتی درهمین باره نوشته است: ناگفته پيداست سياست خارجي كشورها براي تامين و حفظ منافع ملي شكل ميگيرد. جمهوري اسلامي ايران از زمان استقرار، الگويي از سياست خارجي را تحت عنوان نه شرقي نه غربي مطرح كرده است. اين شعار تا آن زمان از سوي هيچ كشوري به عنوان مباني سياست خارجي مطرح نشده بود. «نه شرقي، نه غربي» به هيچوجه به معناي قطع رابطه حسنه با شرق يا غرب نيست، حتي به اين معني هم نيست كه فاصله جمهوري اسلامي ايران، با غرب يا شرق، همواره و در هر شرايطي ثابت بماند. سياست نه غربي نه شرقي جمهوري اسلامي ايران، در يك جمله خلاصه ميشود: تصميمگيريها و سياستگذاريهاي كلان ايران مستقل از خواست و ديكته شرق يا غرب صورت ميگيرد. ممكن است روزي روابط با غرب نزديكتر و روز ديگر با شرق نزديكتر باشد.
در ادامه این یادداشت که در روزنامه اعتماد منتشر شده، آمده است: شرايط و اقتضائات دوران، تعيينكننده جهتگيري سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران است. اولينبار نگاه به شرق از سوي ويلي برانت، صدراعظم فقيد آلمان غربي، زماني كه قصد داشت روابط با برلين شرقي را توسعه دهد، مطرح شد. مفاهيمي كه امروز ما از شرق درنظر داريم، كاملا متفاوت با آن چيزي است كه آقاي برانت درنظر داشت. سياست خارجي در كشورها گاه براساس نيازهاي داخلي، گاه براساس ايدئولوژي حاكم درون كشورها (مانند آنچه در دوره شوروي سابق و اقمار آن كشور وجود داشت) و گاه براساس تمايلهاي فردي در كشورهايي با حاكميت خودكامه و موروثي شكل ميگيرد. اما بلاترديد شكلي از سياست خارجي ميتواند منافع ملي كشورها را تامين كند كه بر پايه و اساس خواست مردم و مردمسالاري شكل گرفته باشد.
به همين دليل است كه سياست خارجي در كشورهاي ديكتاتوري و حكومتهاي موروثي عمدتا غيرمستقل و وابسته است. در كنار اين هر اندازه توانمندي داخلي چسبندگي ملت-دولت، تابآوري عمومي افزايش يابد، سياست مستقل خارجي قابل حصولتر و بادوامتر است. در دورههاي مختلف جمهوري اسلامي ايران باتوجه به شرايط مختلف، راهكارهاي متفاوتي را در دستور كار قرار داد. در دوران جنگ تحميلي نياز به حفظ تماميت ارضي كشور و مقابله با دشمن خارجي بود، اولويت سياست خارجي بود، در دوران سازندگي منافع كشور در گرو تامين نيازهاي گسترده براي بازسازي خرابيهاي حاصل از جنگ 8 ساله بود و در دوران اصلاحات كه مفاهيم جديدي مطرح و معرفي شد، اولويتهاي سياست خارجي، تحت همان رويكرد استقلال در ذيل اين اهداف تعيين شد. جمهوري اسلامي ايران از ابتدا در مسير سياست نه شرقي و نه غربي حركت كرده است، اگرچه برخي اقتضائات در زمانهاي مختلف يا برخي تحولات در جهان بيروني، اين سياست را به لحاظ ظاهري دچار انعطاف كرده است. براي مثال فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و تشكيل روسيه، به اين دليل كه در اهداف و رويكرد ايدئولوژيك و سياست خارجي كاملا از نظر ماهيتي با دولت بلشويكي تفاوت داشت در رويكرد سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران تاثير داشت. در عين حال برخي رفتار كشورهاي اروپايي كه عملا در جهت سياست خارجي ايالاتمتحده امريكا حركت كردند، باعث تعديل جنبههايي از روابط ايران با اروپا شد. جمهوري اسلامي ايران در ذيل سياست نه شرقي نه غربي خود، در دوران اشغال افغانستان از سوي شوروي، عليرغم پيشنهادهاي وسوسهكننده، به هيچوجه حاضر به مصالحه و قرباني كردن منافع مردم افغانستان در ازاي دريافت موشك و تسليحات نظامي در جنگ خانمانسوز تحميلي نشد. همچنانكه در روابط با كشورهاي غربي نيز حاضر نشد اهداف بلندمدت جمهوري اسلامي ايران را كه حافظ و ضامن عزت و منافع ملي بود، قرباني مطالبات اين كشورها كند. تهران، همواره آماده بوده در چارچوب استقلال و عزت ملي، روابط خود را با كشورهاي غربي توسعه دهد. در نيمه اول دهه 1370 استراتژي روابط با اتحاديه اروپا و كشورهاي غربي در وزارت خارجه تدوين و به تصويب و تاييد بالاترين مسوولان ارشد نظام رسيد. اما اين كشورهاي اروپايي بودند كه نتوانستند از شرايط موجود در ايران و فرصت توسعه روابط بهرهبرداري كنند. نتيجه اينكه در برخي موارد فاصله گرفتن از يك مجموعه و نزديك شدن به مجموعه ديگر، تابع شرايطي بوده كه بر جمهوري اسلامي ايران، تحميل شدهاند. آنچه خط قرمز جمهوري اسلامي ايران است عدم وابستگي و قرار گرفتن در انقياد اين بلوك يا آن بلوك قدرت جهاني است. اگرچه در صحنه جهاني بسياري از مرزبنديها و تعاريفي كه در چهار دهه گذشته وجود داشت، از جمله مفهوم شرق و غرب، كاملا دگرگون و متحول شدهاند، اما مفهوم استقلال و عدم سرسپردگي، در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران ثابت مانده است. امروزه سمبل غرب امريكاي توسعهطلب است و شرق به معناي آنچه 40 سال پيش مطرح بود ديگر وجود ندارد. منازعهاي كه اين روزها در سطح جامعه درخصوص اظهارات دو سخنگوي محترم، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه، مطرح است بايد در همين چارچوب ارزيابي شود. بايد توجه داشت كه تصميمها و اقدامات پاييندستي در ذيل سياستهاي كلان جمهوري اسلامي ايران تعريف ميشود. همچنانكه سخنگوي محترم وزارت امور خارجه به آن اشاره داشت، اين كنشها به هيچوجه در تقابل يا خدشهدار كردن اصل نه شرقي و نه غربي جمهوري اسلامي ايران تفسير نميشود.
واکنش روزنامه کیهان به ماجرای انتقاد سخنگوی وزارت بهداشت از چینیها
روزنامه کیهان نیز در مطلبی درباره انتقاد سخنگوی وزارت بهداشت ایران از چین، به دفاع از چین پرداخت و نوشت: «اظهارات نسنجیده سخنگوی وزارت بهداشت درباره نحوه برخورد و اطلاعرسانی چین درباره شیوع کرونا بهانهای شده تا عدهای خاص که مواضع آنها در ابراز نوکری و سوابقشان در چاکرمنشی نسبت به غرب روشن است، برای استقلال کشور اشک تمساح بریزند. کیانوش جهانپور در گفتوگو با یک رسانه ترکیهای تلویحا چینیها را به دروغگویی درباره کرونا متهم کرده بود. موضوعی که با واکنش رسمیمقامات چین مواجه شد، اما جهانپور ضمن اصرار و پافشاری بر موضع خود اظهارات حاشیهساز دیگری را مطرح کرد که واکنش مقامات چینی را در پی داشت و در عین حال به شکلی محترمانه از جهانپور دعوت کردند که برای اطلاع و آگاهی بیشتر، اخبار و اطلاعات صحیح و درست مربوط به چین را از منابع رسمی این کشور دنبال کند. در ادامه هم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار توئیتی در صفحه خود ضمن دلجویی از چینیها، شجاعت، فداکاری و عملکرد حرفهای چین و همچنین رفتار سخاوتمندانه چینیها در قبال کشورمان در روزهای دشوار کرونایی را ستود.
کیهان در ادامه نوشته است: اینکه حاشیهسازی جهانپور در قامت سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آن هم در شرایطی که صدر تا ذیل این وزارتخانه امروز در خط مقدم مبارزه با ویروس کروناست و جانفشانی، ایثار و از خود گذشتی کادر درمانی آن در دنیا مثالزدنی شده و جایگاه این قشر در نزد افکار عمومی را تقدس بخشیده تا چه اندازه با شرح وظایف سخنگوی این مجموعه همخوانی دارد! موضوع این وجیزه نیست. نکته قابل تأمل موج سواری فرصتطلبان و پادوهای رسانهای جریان خاص در داخل کشور از رفتار هزینهساز سخنگوی وزارت بهداشت آن هم در برهه حساس و خطیر کنونی کشور است. این جریان بدنام که سابقه مشعشعی در بزک شیطان بزرگ و همکاسههای اروپایی آن دارند، به ناگاه رگ وطنپرستیشان متورم شد وگریبان چاک کردند که با اعتراض مقامات چینی به اتهامزنی جهانپور و دلجویی وزارت امورخارجه از چینیها، جمهوری اسلامی مستعمره چین شد! بیشک «وطنپرستی»، حس و مفهومیبسیار ارزشمند و ستودنی است اما با مرور کلی سوابق این جریان درخواهید یافت، قبای وطن دوستی برای این جریان نه تنها گشاد است بلکه به تن آنها زار میزند.
این روزنامه اصولگرا افزوده است: این مدعیان همانهایی هستند که به آمریکا نامه نوشتند و از ترامپ درخواست تحریم بیشتر ایران برای تسلیم شدن و زانو زدن در برابر آمریکا را کردند، جریانی که همنوا و هم صدا با شبکه عنکبوتی رسانههای معاند و ضدانقلاب از هیچ تلاشی برای تزریق یاس و ناامیدی در جامعه با هدف شکستن مقاومت مردم در برابر زیادهخواهیهای آمریکا و در نهایت تن دادن به مذاکره ذلت بار با جنایتکارترین دولت جهان فروگذار نکردند، مدعیانی که در مقابل بدترین توهینها، تهمتها و تحقیرهای مقامات آمریکائی و اروپایی از جمله تروریست خواندن ملت ایران از سوی ترامپ دم برنیاوردند، جریان بدنامیکه پس از هر خباثت و فریبکاری و دغلکاری غربیها در برجام و پسا برجام به جای اعتراض، به توجیه و سرپوش گذاشتن بر آن برآمدند و دهها و صدها نمونه دیگر... امروز با وقاحت هرچه تمامتر واکنش محترمانه ولو با لحن اعتراضی سفیر چین خطاب به جهانپور را به مستعمره شدن ایران تعبیر میکنند. آنهم چینی که برخلاف اروپا و آمریکا که حتی در شرایط سخت مبارزه ایران با کرونا، از تحریمها کوتاه نیامدند و هیچ کمکی در این راه نکردند، بلکه به یکدیگر هم ترحم نکردند و به راهزنی و سرقت ماسک و تجهیزات پزشکی از هم پرداختند، سخاوتمندانه به کمک و همراهی با دولت و ملت ایران شتافت. محمولههایی شامل ۱۰ میلیون ماسک، ۵۰۰ هزار کیت تشخیص کرونا، ۳۰۰ هزار جراحی و لباس ایزوله، دو میلیون و ۲۰۰ هزار دستکش، ۳۵۰ ونتیلاتور، ۵۰۰ اتاق پیشساخته بیمارستانی و انواع دارو و تجهیزات بیمارستانی از جمله کمکهای بیمنت چینیها به ایران است و به نوعی تنها حامیکشورمان در روزهای سخت و دشوار کرونایی بودند. اینکه مقصد عمده صادرات ایران در دو سال گذشته و یکی از مهمترین شریانهای اقتصادی ایران در دوران تحریمهای ظالمانه آمریکا و اروپا همین چینیها بودهاند نیز توضیح واضحات است و نیازی به گفتن ندارد. بر اساس آنچه شرح آن رفت پرواضح است که مشکل چنین جریان بدنام و بدسابقهای نگرانی برای استقلال ایران نیست چه آنکه پیشتر یکی از همین پادوهای غرب افاضه کرده بود که ما لیاقت مستعمره شدن بریتانیای کبیر! را نداشتیم، درد این جریان آن است که چرا ایران مستعمره شیطان بزرگ و اروپای فریبکار نشده است.»
طرفدارهای چین ،جیره خوار چین کمونیست هستن
کلا همه ساکت باشن یعنی اوضاع خوبه؟!!
2- کشورهایی مثل کره و ویتنام و تایلند و.... چی ؟ اونا رو هم تحریم میکنید؟
3-بدبختا الان همه دنیا شما رو تحریم کردن. یه چین بود که اونم به دست خودتون دارید تحریمش میکنید...
مرگ بر ضد حکومت کمونیستی چین
خوب دوست عزيز
بفرما مسبب بوجود اوردن اين شرايط كيه؟
چرا اين وضع را بوجود اورده اند؟ جواب اينهاه را همه ميدانيم:منفعت و سود جويي در اين شرايط
و
اين كلمه غرب يعني يك كشور؟دو كشور؟
نه
شايد نيمي از كشورهاي پيشرو دنيا
و
مابقي هم الان با پنبه سر ما را بريده اند و حاليمون نيست
حالا يا با باج خواهي از ما در شرايط تحريم(روسبه)
يا با در اختيار گرفتن كامل بازار پر سود ايران انهم به قيمت نابودي صنايع بزرگ و كوچك ايراني(چين)
1 . وابستگی به غرب و تحت استعمار بودن حداقل از زمان قاجار تا انقلاب اسلامی
2 . خواب زدگی ، تنبلی و بی تفاوتی در اثر رفاه بیش از حد جامعه ایرانی به خاطر وابستگی به استخراخ و فروش نفت باز هم از زمان قاجار تا انقلاب اسلامی
این کلمه غرب یعنی نظام سلطه ، نظام کثیف سرمایه داری از آمریکا و اسرائیل بگیر تا کشورهای استعمارگر کثیفی نظیر بریتانیا فرانسه آلمان ایتالیا اسپانیا و .....
شما دو سوال پرسیدی جواب سوالتت رو تا جایی که متوجه شدم جواب دادم ولی در مورد تراوشات ، حدسیات و استدلالهای شخصی شما در مورد باجخواهی روسیه یا در اختیار گرفتن کامل بازار پر سود ایران توسط چین نظری نمیتونم بدم چون اینها خیال پردازیهای شماست نه واقعیتها
ما مدت زیادی تحت استعمار غرب بودیم به طوری که همه چیز رو به تاراج بردن که حال و روزمون شده اینی که میبینی . این عقب ماندگی به خاطر وابستگی بیش از اندازه به تفکری ست که فقط به حیات خودش فکر میکرده و میکنه ، نه رشد و ارتقا دیگری که اگر غیر این بود باید الان جهان گل و بلبل بود و هیچ جنگی در خاورمیانه رخ نمیداد . این نقطه نتیجه اعتماد و اتکا بیش از اندازه به غربی هاست در تمام زمینه ها اقتصادی گرفته تا فرهنگی و ربطی به قول شما به باجخواهی یا در اخیار داشتن بازار امروز ایران نداره . وابستگی زیاد باعث متوهم شدن کشورهای غربی نسبت به ما شده طوری که فکر میکنن اونها ارباب ما هستن و برای زندگی و مرگ ما تصمیم میگیرند و این برای بشر قرن 21 یک ننگ باید به حساب بیاد . به خاطر همین فکر ارباب و رعیتی است که هیچ وقت نه اونها خواستند و نه ما توانستیم که مستقلانه تصمیم بگیریم و روابط ازادی با دنیا داشته باشیم . هرزمان که خواستیم روابط خودمون رو گسترش بدیم ما رو تهدید و تحریم کردند و از روابط با دیگران ترساندند به هر نحوی که میتونستند چون منافعشون در روابط یک جانبه ما با غرب بوده و خب طبیعیه که شرق رو به عنوان یک رقیب بر نتافتند و هرگونه تبیلغات غیرواقعی رو از زمان قاجار تا انقلاب اسلامی به خورد جامعه و حتی دولتمردان دادند تا به قول شما این بازار پر سود رو از دست ندن . البته شرق و غرب اختلافات و دشمنی های اشکار و پنهان زیادی در طول تاریخ داره که خب خواندنی و شنیدنیه .
حالا به جای پافشاری بر مواضع قبلی که نتیجش کاملا در اقتصاد ما قابل مشاهده است باید دنبال راه چاره بود نه تکرار مکررات حرفهای منسوخ شده قدیمی که به خوردمون دادند . حالا باید بدون در نظر گرفتن شکستها و تحقیرشدن های قبلی دستمون رو به زانو بگیریم و قویتر برگردیم . خب برای این مهم نیاز به کمک داریم . عاقلانه به نظر نمیرسه به کسانی اعتماد کنیم که در زمان افول خودشون هستند و ما رو مستعمره خود میدانند و نگاه از بالا به پایینی در طول تاریخ به ما داشتند . ما باید حیثیت و اعتبار از دست رفتمون رو پس بگیریم . امروز به شرق و کمک شرق نیازمندیم تا بتونیم تعامل عادلانه رو با توجه به درس عبرتهایی که از وابستگی به غرب گرفتیم پیاده کنیم . اگر موفق باشیم به دستاورد بزرگی رسیدیم .
1 . به اربابان قدیمی میفهمونیم دیگه اونقدر قوی هستیم و اونقدر نسبت به منافع کشورمون حساسیم که دیگه اجازه نمیدیم روابط بین ما و غرب به صورت یکطرفه ، و به حالت گذشته برگرده .
2 . و برای شرکای جدید هم هشداری خواهد بود که اگر خواب و رویایی در ذهنشون میبینند پوشالی و خیالی ست چون ما تصمیم گرفتیم اولویتمون رو بر خلاف گذشته برمنافع ملی بزاریم . یعنی همون کاری که بقیه کشورها مثل روسیه و چین میکنن .
مسبب بوجود اوردن اين شرايط کیه؟
اين كشورهاي .... غير از اين پنج كشور بفرماييد ما هم مطلع شيم.
خوبه كشورهاي تميز را بشناسيم فقط اميدوارم بي دين و بي مرام و بي مسلك نباشند
و اميدوارم خفاش و عقرب خوار نباشند.
با توجه به اين همه طرفيت و امكانات و نعمتهاي خدادادي و اين همه نابغه چرابا تكيه بر مشتي عقيده و تراوشات ذهني كهنه مبني بر ارباب و رعيتي به قول شما ابروي رفته را باز يابيم؟
معني اسم روهام:از پهلوانان ایرانی شاهنامه فردوسی از نسل کشوادیان یا گودرزیان است. رُهام پسر گودرز و نوه کشواد زرین کلاه و همچنین پدر فرهاد بود، وی از سرداران بهرام گور در جنگ با خاقان چین بود ، و در جنگهای با تورنیان و خاقان چین و جنگهای خونخواهیی سیاوش و جنگهای رستم شرکت میکرد واز دوران کیکاووس تا اوائل پادشاهی لهراسب نام او در شاهنامه می آید.
روحت شاد پهلوان ايران
حالا كسي با اسم تو در كشور پارس .....شده كه تو همه عمر براي عزت ايران با ان در جنگ بودي
اگر مشكل شما رفاه مردمه و قصد نابودي ان را داشته ايد تبريك،صد در صد موفق شده ايد.
و
اميد به هر كشوري براي كمك به خرابي وطن يعني استعمار.
قطعاً چين يا هر كشور ديگري براي رضاي خدا اقدام به (قول شما)كمك نميكند مگر با گرفتن امتيازهاي درشتي كه شايد سالها مسكوت مانده و وبال گردن نسل هاي اينده ما شود.
شايد با خود باوري و تعامل عاقلانه با تمام دنيا و با قدرت چانه زني كه از قدرت انتخاب بدست مياوريم خيلي راحتر و كم هزينه تر مشكلات روز افزوني كه نتيجه تفكر ارباب و رعيتي است را حل كنيم و زير بار استعمارگر ديگري نرويم.
به هر حال اميدوارم خدا همه ما را با كساني كه دوست شان ميداريم محشور بفرمايد
ضعيفتر خواندن ان نسبت به انفولانزا و مرگ و مير دو در صدي ناشئ از ان،حال انكه پكن يكسره از هر نوع ابتلايي مصون ماند.
حالا نيز جان مردم جهان براحتي از دست داده ميشود و چين اقتدارش را بر روي تلي از اجسادصد چندان ميكند همچنانكه اقتصادش را بر روي ويرانه هاي اقتصاد جهاني پرشكوه تر ميسازد حتي كمكهاي چين به كشورهاي ديگر نيز راهي براي گسترش بيشتر اين بيماري بود،ماسك هاي معيوب وكيت هاي تشخيص با هشتاد در صد خطا.
براي توقف اين كشتار جهان بايد چين را كنار بگذارد،شايد به مخيله كسي هم نميگنجيد كه دولت چين اينچنين ناانساني بخواهد مردم جهان را به چنگال مرگ بيندازد اما نگاهي به شيوه زندگي و حيات چيني ها درك اين مسئله را اسانتر ميكند. در مورد چين و گوشت خواري چيني ها كه مطلقاً ارتباطي با كمبود مواد غذائي ندارد يعني خوردن حيوانات گوشت خوار مانند سگ و گربه و بچه موش هاي زنده و غيره... راه انان را براي ادم خواري نيز باز كرده است(حتي خوردن جنين انساني توسط قوم يأجوج و مأجوج چيني).
دوستان گرانتر بخريد،چيني نخريد
گرانتر بخوريد،چيني نخوريد
كاري كنيد كه چيني ها در هيچ كجاي دنيا امنيت نداشته باشند تا بفهمند از طريق درست و انساني كار كنند نه با ناجوانمردي و كشتار مردم دنيا انهم بصورت عمدي.
اگر چين براي دولت ما ارزش دارد براي مردم ما فقط بدبختي به ارمغان اورده.
تمام شواهد خصوصاً عدم الودگي پكن نشانگر اين است كه چين تعمداً و حساب شده اين ويروس را ساخته و در دنيا پخش كرده است.
خود مقايسه كنيد آمار سرايت و كشته هاي چين با توجه به جمعيت انها و ساير كشورهاي دنيا
گويا اين ويروس چيني با چيني ها رفاقت دارد وبادنيا دشمني
از شما و مرام شما بوي بد كمونيست به مشام ميرسد
1 . اقايRoham چين از همان ابتدا با انتشار اطلاعات غلط راه انتشار ويروس كروناي چيني را به جهان باز كرد : من بقیه متن شما رو خوندم و بیشتر این مطالب ادعای غربی هاست که مدارکی هم براش ندارن که اگر داشتن این همه آسمون ریسمون به هم نمیبافتند و الان به وسیله رسانه هاشون مدارک و اسنادشون رو تو بوق و کرنا کرده بودند ولی از شخص شما میپرسم : مدارکتون رو برای اثبات ادعاهاتون منتشر میکنید ؟ اگر مدارکی ندارید پس استدلال شخصیست . من اگر حرفی زدم در این صفحه بابتش سند و مدرک تا دلت بخواد دارم ولی وقت و گوش اضافه ندارم صرف تراوشات شخصی ذهن شما کنم ببخشید .
2. تناقض؟؟!!!
از شما و مرام شما بوي بد كمونيست به مشام ميرسد ؟: از شما و هویت ناشناستون هم بوی بد ، ندانستن مطلق به مشام میرسد . شما بهتره مثل چشم و گوشتون که بسته است ، دماغتم ببندی چون تو که نه میبینی و نه میشنوی حالا بویی هم به مشامت نرسه چیزی رو از دست نمیدی .
3 . بهتره از خودت شروع كني و از اين به بعد أسمت رو چيني بنويس نه با لاتين كه خداي ناكرده عاشق غرب نشوي : شما مثل اینکه نظراتو حتی از رو هم نمیتونی بخونی که اگر خونده بودی حداقل موضع منو نسبت به این موضوع درک میکردی . من مثل خودت تعصب و یا دشمنی با چین و یا آمریکا یا هرکشور و ایدئولوژی دیگری ندارم ، من دارم از منافع ملی امروز میگم که خب درکش و هضمش ظاهرا برای شما سخته ، خب قرار هم نیست همه بتونن همه چیزو درک کنند ولی مهم اینکه وقتی نمیتونن درک درستی از مسئله ای داشته باشن چرا ساکت نمیشن و چرا به خودشون اجازه اظهارنظر میدن اونم ناشناس
اون زمان که اصول گرایان می گفتن برجام رو قبول نکنین شما بهشون گفتین دلواپس
بعدش که گفتن به کد خدا اعتماد نکنین شما گفتین امضای کری تضمین هست
همه دنیا درگیر ویروس کروناست تو دنبال ویروس سیاست.
یه چین که فعلا داره خدمات می رسونه به کرونایی ها و شما دنبال ایجاد خلل در رابطه با آنها هستید؟
هدفتون چیه واقعا؟
نقشش به حرام ار خود، صورتگر چین باشد
افرين و صد افرين
معني اين چين رو بپرس
دست بر دار نیست
غارت منابع ما و فروش اجناس بي كيفيت را كمك نميگن
بفهم كه اونها خدايي نميشناسند كه محض رضاي خدا به سايرين كمك كنند.
خداي انها پول و منابع و نفت ماست
و جالبتر صحبت شما از حقوق بشره
اين كشتار جمعي كه اين ويروس چيني انهم توسط دولت محبوبتان(چين) در جهان به راه انداخته
راستي چرا پكن هيچ گونه درگير اين بيماري نشد و يا هر شهر ديگر كشور چين؟
خدا ميداند نسل هاي بعدي در مورد شما و كارهايتان و سطح فكرتان چه قضاوتي ميكند.
غارت منابع ما و فروش اجناس بي كيفيت را كمك نميگن : آقا و خانم ناشناس که حتی از بردن هویتت در فضای مجازی ترس و دلهره داری . غارت منابع ما خیلی وقته که توسط غربی ها کلید خورده و سوابق تاریخی اون ثبت شده و غیر قابل انکاره ، که ما رو به این نقطه رسونده . من تعجب میکنم از شما که این همه نسبت به منافع ملی حساس هستید ، اون زمان کجا بودید که الان یهویی دلواپس شدید و ما رو از قضاوت آیندگان میترسونید . ایا شما بابت قضاوت نسل بعدتون پاسخگو هستید و بودید ؟ همین احساست متناقض باعث شده که غربی ها خودشون رو دیروز و مخصوصا امروز که مستقلانه داریم فکر میکنیم ، صاحب منابع که هیچ صاحب فکر و نحوه نفس کشیدن و زندگی ما هم میدوندد و این حاصل وابستگی بیش از حد و طولانی مدت به تفکری که همیشه به منافع خودش فکر میکرده از یک طرف و از طرف دیگه خواب زدگی و منفعل بودن نسل های قبلی ما و بی تفاوتی شون نسبت به منافع ملی ، شده حال و روز امروز مملکت ما که ما به عنوان نسل بعدی داریم در مورد کارهاشون و سطح فکریشون قضاوت میکنیم . سوال : شما که خدا رو میشناسی و بچه مسلمونی محض رضای خدا در طول سال چقدر نفس میکشی فی سبیل اله که از دیگران این همه انتظار داری ؟ شما که خدا رو میشناسی چقدر شفاف و عادل هستی و نظراتتو برای اینکه به دیگران تحمیل نکنی هویتتم پاش منتشر میکنی ؟
اينقدر سينه چاك شرق و چين نباش
ايا طي اين مدت انتقال تكنولوژي حتي در پايين ترين سطح از چين به ايران داشته ايم؟
يا در كدامين قطعنامه هاي ضد ايراني حق وتوي چين به داد ايران رسيد.
مگر نه فقط به محكوم كردن پي در پي فقط پشت تريبون انهم در كشور خودشان؟
اينقدر سينه چاك شرق و چين نباش : اینقدر از بیان تفکرات و داشته هات نترس اگر معتقدی که حقیقت رو بیان میکنی . در غیر اینصورت دیگران رو به متعصب بودن متهم نکن که وصله جوری نیست و باعث افشا شدن واقعیتهای وجودی خودت میشه . ناشناس بودن شما جسارتا ، منو یاد بچه های بی ادب دوران مدرسه میندازه که زنگ در خونه ها رو میزدن و فرار میکردن .
كار شما از غوره و مويز گذشته
از ان طرف بام افتاده اي و حاليت نيست.
اگر واقعا دلسوخته وطني
بفهم:
نه شرقي نه غربي
به اين معني:نه دل بستن به شرق كمونيست و نه به غرب سرمايه دار
كاش كمي از توهمات ارباب و رعيتي فاصله ميگرفتيم و با تعامل خردمندانه با تمام كشور هاي دنيا به نفع كسور عزيزمان ايران چانه ميزديم نه به نفع چين جنايتكار
از اينهمه دفاع شما از مردم بي دين چين براي وطن نيست
بفهم: که باید وقتی حرفی میزنی پاش بایستی و ازش دفاع کنی و زمانی که ناشناس نظر میدی یعنی نمیخوای اینکارو بکنی پس چطور دیگران رو متهم میکنی ؟ با چه ابزاری ؟
اصولگرا اصلاح طلب سیخی چند بابا.
ملت را فیلم کردید با این دو حزب ........
حالا شايد بفهميم كه يعني نه به تمام دنيا
نه به مراودات عادي
نه به ديپلماسي عادي
نه به تبادل عادلانه علم و ثروت
نه به همه چيز
درباره اظهار نظر جهان پور یک اشتباه بود
و پاسخ سفیر چین از اون بدتر
و البته وقتی سخنگوی وزارت بهداشت صحبت بکنیم یعنی اظهار نظر وزیر در صورتی که این چنین نبوده است.
از طرفی پاسخ از سمت سفیر یک کشور به نوعی تهاجمی هست که دست خیلی بالا گرفته شده است. در هر صورت بهتر بود از کانال های دیگر چین پیگیری می کرد.
چند نظر ابتدایی را خواندم تحلیل های بشدت بچگانه در مورد روابط ایران و کشورهای دیگر نوشته شده است میدونید سیاست خارجه مثل زمینی هست که مین کاری شده و باید فوتبال بازی کنی و این تصویری که شما ازش روایت می کنید مثل بهترین استادیوم و با بهترین امکاناته . در ضمن اگه در نظر بگیرید که کسی موضع قدرت داره اون تعیین کننده است نه در حاضر ما نمی تونیم بشینیم با همه کشورهای غربی منطقی صحبت کنیم. به قول خودتون غرب و امریکای وحشی. در مورد آمریکا و غرب باید به هنجارهای اونا دقت کنید نظرشون در مورد عدالت چیه؟شاید چند درصد با ما هم عقیده باشند.