کد خبر: ۶۴۷۲۰۴
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱

فعلا تصمیمی مبنی بر بازگشایی دندانپزشکی‌های خصوصی نداریم/پایان هر اپیدمی ماه‌ها زمان خواهد برد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: فعلا تصمیمی مبنی بر بازگشایی مطب های دندانپزشکی خصوصی را نداریم اما بقیه مطب ها، می توانند با رعایت شرایط استاندارد، از ابتدای این هفته بازگشایی شوند.
فعلا تصمیمی مبنی بر بازگشایی دندانپزشکی‌های خصوصی نداریم/پایان هر اپیدمی ماه‌ها زمان خواهد برد
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر "مهدی شفیعی" ظهر امروز جمعه ۲۹ فروردین ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان گفت: تقریبا از اوایل این هفته، در دانشگاه های علوم پزشکی رفسنجان، سیرجان و جیرفت آزمایشگاه‌های تشخیصی کرونا راه اندازی شده و این دانشگاه‌ها هم اکنون این توانمندی را پیدا کرده‌اند که بتوانند نمونه های خود را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند.

وی با بیان اینکه از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون، ۲۰۰۱ مورد محتمل مبتلا به ویروس کرونا در سطح استان کرمان داشته ایم اظهار کرد: از این تعداد، ۱۵۶۰ نفر مراجعه سرپایی با تشخیص احتمالی ابتلا به کووید ۱۹ در سطح استان داشتیم که در همین راستا نیز از آنها تست های تشخیصی گرفته شده که تاکنون ۳۷۲۱ مورد تست از آغاز اپیدمی تاکنون از بیماران سرپایی و بستری آزمایش گرفته شده است.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه مردم باید علائم بیماری کرونا را جدی بگیرند افزود: انتظار داریم مردم در روزهای اولیه که دارای علائم خفیف این بیماری هستند، بلافاصله این علائم را در سامانه سلامت ثبت و یا به مراکز ۱۶ ساعته درمانی مراجعه کنند، که این امر کمک خواهد کرد تا با ایزوله مناسب بتوان زنجیره انتقال ویروس را در خانه و به تبع آن در محیط کار و سطح جامعه قطع کرد و اگر مردم این موضوع را رعایت کنند، دیگر نگرانی درباره ازدیاد بیماران کرونایی و افزایش مبتلایان به صورت ناگهانی در جامعه نخواهیم بود.

شفیعی درباره وضعیت فعالیت مطب های دندانپزشکی گفت: در ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره فعالیت مراکز تشخیصی و درمانی خصوصی و دولتی که تاکنون تعطیل بوده اند، تصمیماتی گرفته شده که در این راستا مقرر شده است مطب های دندانپزشکی خصوصی به دلیل آنکه در این واحدها از دستگاه‌های با فشار آب و هوا استفاده شده و امکان ماندگاری ویروس در فضای این مطب ها زیاد است، تا اطلاع ثانونی تعطیل بوده و تنها کلینیک های دندانپزشکی شبانه روزی و یا کلینیک هایی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی کارهای اورژانسی دندان را انجام دهند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه فعلا تصمیمی مبنی بر بازگشایی مطب های دندانپزشکی خصوصی را نداریم اظهار کرد: بقیه مطب های پزشکی، می توانند با رعایت شرایط استاندارد، از ابتدای این هفته بازگشایی شوند که در این راستا مقرر شده است مانند سایر صنوف، بحث نظارت بر عملکرد مطب های پزشکی توسط همکاران دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته و به صورت مرتب از مجتمع ها و کلینیک های پزشکی بازدید صورت گرفته تا بحث رعایت مسایل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی صورت گرفته باشد.

وی با تاکید بر اینکه تمام شرایط بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی مطرح شده برای صنوف، در کلینیک ها و مجتمع های پزشکی نیز باید رعایت شود اظهار کرد: پزشکان برای بازگشایی مطب های خود نیاز به ثبت نام اولیه و دریافت کد مجوز بازگشایی از سامانه سلامت را ندارند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود در رابطه با بازگشایی و فعالیت حضوری دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای ناپیوسته نیز گفت: چون تعداد دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی کم است، مقرر شده است که اگر امکانات برگزاری کلاس ها با رعایت فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی بین دانشجویان وجود داشته باشد، از ابتدای اردیبهشت ماه کلاس های درس این مقاطع برگزار شود.

وی درباره شروع مجدد کلاس های درس بقیه مقاطع دانشگاهی نیز گفت: تصمیم گیری نهایی درباره زمان رسمی بازگشایی دانشگاه بر عهده شورای ملی مبارزه با کرونا است اما در هفته گذشته، دانشگاه‎ها موظف شدند پروتکل های بازگشایی را تدوین کنند و اینکه هر دانشگاه با چه ظرفیتی می تواند فعلا فعالیت خود را آغاز کنند.

شفیعی افزود: در این پروتکل باید سقف برگزاری کلاس های حضوری با رعایت فاصله گذاری فیزیکی مشخص و بقیه دانشجویان آن کلاس درس به صورت مجازی در کلاس حضور پیدا کنند که قرار است هر دانشگاهی این پروتکل را آماده و براساس آن و با مصوبه ستاد ملی، کلاس های درس را مجددا آغاز کند که در همین راستا دانشگاه ها باید شرایط آمادگی برای آغاز کلاس های درس از روز یکشنبه را داشته باشند اما در مجموع تصمیم نهایی بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است.

وی درباره لزوم استفاده از ماسک گفت: در بجث اپیدمی ها، مدیریت گام به گام یک اصل است. در گام دوم مبارزه با کرونا در کشور، قرار است صنوف به صورت پلکانی باز شود اما بحث فاصله گذاری فیزیکی و عدم ایجاد ازدحام در واحدهای صنفی و یا ادارات و دستگاه ها، همچنان جزء الزاماتی است که باید کارفرمایان رعایت کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه در یک اپیدمی، حدس زدن زمان پایان آن اپیدمی ممکن است ماه‌ها طول بکشد تصریح کرد: مردم باید همچنان بحث های رعایت مسایل بهداشت فردی و فاصله گذاری های اجتماعی و فیزیکی را رعایت کنند و مراقب دست ها و مخاط بینی و دهان خود باشند.

شفیعی افزود: توصیه می شود در وهله اول مردم از حضور در مکان های پرازدحام خودداری کنند اما اگر مجبور هستند به دلایلی از منزل بیرون آیند در تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و مکان های پرازدحام و بسته از ماسک استفاده بکنند (هنگام استفاده از ماسک باید دست‌ها تمیز باشد) اما در ماشین های شخصی و هنگام پیاده روی نیازی به استفاده از ماسک نیست.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه ایپدمی کرونا تمام نشده و وضعیت کنترل کرونا پایان یافته نیست، اظهار کرد: هم اکنون در مرحله برخورد گام به گام با این اپیدمی هستیم. در گام اول و با توجه به دوره کمون این بیماری، فشارها افزایش پیدا کرده بود و بحث های فاصله گذاری اجتماعی مطرح شده بود تا بتوانیم به مرحله ثبات زنجیره انتقال ویروس در کانون های پرخطر برسیم.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت به آرامی به حال قبل بر خواهد گشت اظهار کرد: مردم باید توجه داشته باشند که به هیچ عنوان دولت موضوع را رها نکرده است. همانطور که شاهد هستید هم اکنون صنوف پر خطر بسته می باشند که خود نشان می دهد هنوز اپیدمی به پایان نرسیده است و در بحث مدیریت گام به گام اپیدمی هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین