کد خبر: ۶۴۷۸۶
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۹:۱۷
دادخواه:

لایحه «حمایت از خانواده» وجاهت قانونی ندارد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- «محمدعلی دادخواه» معتقد است برخی از مواد لایحه حمایت از خانواده توجیه قانونی و شرعی ندارند.

به گزارش آفتاب، این وکیل پایه یک دادگستری در مورد لایحه «حمایت از خانواده» که از جانب دولت به مجلس ارائه شده است به خبرنگار آفتاب گفت: «نگرش قانون‌گذار در این لایحه عدالت را بر مبنای پول و ثروت تلقی کرده است. اگر مبنای ما قرآن باشد، قرآن می‌فرماید شرط تعدد زوجات برای مرد عدالت است، اما در این لایحه تنها ثروت و مکنت مرد مورد توجه قرار گرفته است که با توصیه‌های قرآنی هیچ هم‌خوانی ندارد».

این عضو کانون مدافعان حقوق بشر تصریح کرد: «ما در تاریخ شاهد بوده‌ایم که بسیاری از ثروت‌مندان انسان‌هایی بوده‌اند که با بی‌عدالتی به این ثروت دست یافته و در رفتار خود نیز عدالت را رعایت نکرده‌اند، حال بر مبنای این لایحه هرکس که ثروت‌مند باشد اجازه دارد که دو بار و سه بار و چهار بار ازدواج کند».

وی تاکید کرد: «بر اساس اصل چهارم قانون اساسی، هیچ مدونی نمی‌تواند بر خلاف فقه جعفری به تصویب برسد، در نتیجه این لایحه با استنباط دادگاه از عدالت در تناقض بوده و فاقد وجاهت قانونی است».

دادخواه افزود: «اجازه زن در ازدواج مجدد مرد نکته‌ای است که همواره و در طول تاریخ ما چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ قانونی همواره رعایت شده است، حال این لایحه با حذف شرط اجازه همسر برای ازدواج مجدد مرد سبب شده تا هرکس تنها به صرف کسب ثروت بتواند چندین بار ازدواج کند».

همچنین دادخواه ضمن اشاره به یکی از بندهای لایحه دولت، که بر اساس آن دولت حق دارد از مهریه‌هایی که بیش از عرف رایج جامعه باشند مالیات اخذ کند گفت: «این بخش از لایحه می‌تواند تا حدودی مفید و موثر باشد. متاسفانه در حال حاضر قرار دادن مبالغ هنگفتی برای مهریه به یکی از رسوم رایج اما غلط جامعه ما بدل شده است. رواج این عمل می‌تواند دو ناهنجاری را در پی داشته باشد. اول ایجاد این عرف غلط در جامعه است که ارزش زنان به میزان مهریه آن‌ها بسته است، و دوم گریزان کردن مردان از ازدواج به دلیل عدم توانایی مالی است. قانون باید این مسئله را تعدیل کند تا ازدواج حتی‌المقدور ساده‌تر و امکان‌پذیرتر گردد».

این حقوق دان خاطر نشان ساخت: «یک نکته مهم در وضع قوانین که همواره باید مورد توجه قرار گیرد این مسئله است که قانون باید پیشرو جامعه باشد و نه عقب‌مانده‌تر از جامعه. برخی از موارد لایحه ارائه شده اساسا توجیه عقلی ندارند و قرار دادن این مسئله در کنار این قول که «کلما حکم بهی عقل، حکم بهی شرع» نشان دهنده عدم وجاهت قانونی و شرعی آن است».

دادخواه تاکید کرد: «اسلام هیچ مزیتی برای زنان و یا مردان به صرف جنسیت آن‌ها قائل نشده و آنچه در قرآن آمده است تنها ملاک تقوی است. توجه به این مسائل به ویژه در روزگار کنونی که نیاز به هماهنگی با جهان بیش از پیش احساس می‌شود ضروری است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین