پیروز حناچی، شهردار تهران در ادامه دیدار و گفتگوهای مجازی با شهرداران جهان با صادق خان، شهردار لندن تماس ویدئویی برقرار کرد و در این دیدار مجازی گفت: محدودیت های زیادی در ناوگان حمل و نقل عمومی برای مدیریت شهری وجود دارد از جمله اینکه به دلیل تحریم ها امکان گسترش آن نیست اما شهرداری تهران در دوران شیوع کرونا با حفظ پروتکلهای بهداشتی در جابجایی مسافران با ناوگان حمل و نقل عمومی اقدامات موثری انجام داده است.
حناچی با ذکر اینکه ایران همزمان با دو ویروس کرونا و تحریم می جنگد، ادامه داد: با وجود شرایط کرونا، کسب و کارهای استارت آپی در ایران فعال شد و بسیاری از خدماتی که پیش از شیوع این ویروس به صورت حضوری انجام می شد، هم اکنون به صورت اینترنتی و در شبکههای مجازی انجام می شود.
شهردار تهران به موضوع تدفین افراد فوت شده در شرایط شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: همانطور که می دانید مسلمانان مراسم ویژه ای برای تدفین دارند، شهرداری تهران نیز در همین راستا تلاش کرد با رعایت تمام پروتکلها و استانداردهای بهداشتی، متوفیان شهروندان در کمال احترام دفن شوند.
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت دولت از کسب و کارها در شرایط بحران کرونا اشاره کرد و گفت: دولت ایران در این زمینه برنامه منظمی طراحی کرده تا وضعیت کسب و کارهای آسیب دیده از بحران کرونا از این بدتر نشود. آنچه برای ما آزار دهنده است این است که معمولاً در بحران های جهانی کشورها اختلافات و مشکلات خود را کنار می گذارند و تلاش می کنند که به همدیگر کمک کنند تا شرایط سخت تر نشود. در زلزله بم روابط دولت ایران و آمریکا در شرایط مشابه بود اما دولت آمریکا به خاطر کمک به حادثه دیدگان زلزله سه ماه تحریم علیه ایران را لغو کرد.
او با اشاره به اینکه با وجود شرایط سختی که ایران با آن دست و پنجه نرم میکند، گفت: مسوولان ایرانی تمام تلاش خود را کرده اند که بحران کرونا را پشت سر بگذارد. اوایل شیوع این ویروس برخی تجهیزات مثل ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کمیاب بود اما امروز این تجهیزات در دسترس است تا جایی که برخی کارخانه ها با تغییر خط تولید خود مشغول تهیه این اقلام هستند.
بنابر اعلام شهرنوشت، شهردار تهران به آغاز فعالیت ها در تهران اشاره کرد و گفت: هم اکنون برخی مشاغل کم خطر در تهران با رعایت استانداردهای بهداشتی، فعالیت خود را آغاز کرده اند و حتی طرح ترافیک مناطق مرکزی شهر تهران هم به خاطر کمک به مردم و تسهیل استفاده آنها از خودروی شخصی تعطیل شده تا فشار کمتری به ناوگان حمل و نقل عمومی بیاید. البته برخی مشاغل مانند رستوران ها و هتل ها هنوز نمی توانند فعالیت کنند.
او افزود: هم اکنون در برخی استانهای ایران وضعیت سفید اعلام شده و آنها از نقطه بحران عبور کردهاند . مدیران ایرانی با استفاده از تجربیاتی که در طول جنگ تحمیلی به دست آوردند؛ با سرعت عمل خوبی در تجهیز و ساخت بیمارستان های جدید رسیدند. به عنوان مثال در عرض چند روز یک بیمارستان ۳۵۰ تختی ساخته شد که مخصوص بیماران کرونا با تجهیزات آی سی یو بود.
شهردار لندن: تهران در مقابله با کرونا از ما جلوتر است
در این دیدار مجازی، صادق خان، شهردار لندن نیز با تشکر از برقراری این تماس ویدئویی گفت: بسیاری از تدابیری که در لندن برای مقابله با کرونا اندیشیده شد شبیه اقدامات ایران است و حتی ایران در این زمینه جلوتر است.
لندن از ۲۳ مارس مقررات سرسختانه قرنطینه اعمال کرد و هر کسی که از خانه بیرون می آمد تنها به چهار دلیل اجازه تردد داشت. اول خرید مایحتاج مواد غذایی، دوم مراجعه به دکتر، سوم یک بار در روز برای ورزش و چهارم شرایط شغلی خاص که برای خروج ضرورت داشته باشد.
او افزود: حمل و نقل عمومی هم در لندن به این شکل است که مترو تنها پنج درصد مسافران را جابجا می کند و اتوبوس ۱۵ درصد و در واقع همه چیز به تعلیق درآمده است. در زمینه کفن و دفن هم تنها خانواده درجه یک حق حضور در مراسم تدفین را دارند و فاصله دو متر هم باید رعایت شود.
شهردار لندن گفت: تهران از نظر مقابله با کرونا از ما جلوتر است و از این بابت به مسوولان ایرانی تبریک می گویم. در حال حاضر میزان سرایت کرونا در لندن از یک بیمار به بقیه زیر یک نفر است و تلاش می کنیم این رقم را پایین نگه داریم . مقامات لندن تنها در صورتی قرنطینه را بهپایان می رسانند که چهار اتفاق افتاده باشد اول اینکه بیمارستان ها به اندازه کافی ظرفیت درمان داشته باشند ، دوم تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا به شکل محسوسی کاهش یابد، سوم حجم مبتلایان به مقدار زیادی کم شود و در نهایت مردم امکانات کافی برای حفاظت شخصی داشته باشد. به طوریکه مطمئن شویم وقتی قرنطینه را برداشتیم، با موج جدید بیماری روبرو نخواهیم شد چرا که هم اکنون بریتانیا بیشترین تعداد بیماران بستری را دارد.
صادق خان درباره تلاش دانشمندان انگلیسی برای درمان این بیماری گفت: به تازگی واکسن ساخته شده توسط دانشگاه آکسفورد، آزمایش خواهد شد و همینطور در حال آزمایش نوعی پادتن هستیم که از مبتلایان درمان شده کرونا گرفته شده، از طرفی تولید آنتی ژن ها را افزایش دادیم ولی برای رسیدن به نتیجه نهایی، زمان زیادی صرف خواهد شد تا این ویروس سرکوب شود.
شهردار لندن به شرایط تحریم ایران اشاره کرد و گفت: در دیدار خود با مقامات دولت انگلستان مسائل و مشکلات تهران در رابطه با تحریم ها را برای آنها خواهم گفت و امیدوارم این مشکل به زودی حل شود.