«خبرگزاری بلومبرگ» در گزارشی که روز گذشته منتشر کرد با اشاره به اینکه ترامپ برای انتخابات پیشرو در آبان ماه با خطر مواجه است، نوشت، نظرسنجی جدیدی نشان میدهد که برای انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا یک خطر جدی وجود دارد و این خطر، گروهی از رأیدهندگانی هستند که نه به «ترامپ» و نه به رقیب دموکرات وی رأیخواهند داد.
به نوشته پایگاه خبری «بلومبرگ»، در هفتههای پایانی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، تیم آمار و دادههای ترامپ به رأیدهندگان به خصوصی حساسیت پیدا کرده بودند. این رأی دهندگان افرادی بودند که ترامپ و «هیلاری کلینتون» را دوست نداشتند.تحلیلگران ترامپ این گروه را «متنفران دوگانه» نامیدند. این گروه حدود 3 تا 5 درصد از رأیدهندگان به ترامپ را شامل میشدند و کمپین ترامپ اعتقاد داشت که این افراد میتوانند متقاعد شوند و به ترامپ رأی دهند، اما آنها برای تیم ترامپ ترسناک بودند، زیرا تشخیص انتخاب آنها دشوار بود. گذشته این افراد نشان میدهد که آنها احتمالاً رأی خواهند داد، اما بسیاری از آنان در نظرسنجی به سؤالات پاسخ ندادند یا خود را غیرمصمم نشان دادند.
«بلومبرگ»با اشاره به اینکه مصمم نبودن این گروه فقط تا آخرین روزهای تبلیغات انتخاباتی درسال ۲۰۱۶ دوام داشت، نوشت، در۲۸ اکتبر ۲۰۱۶، «جیمز کومی» مدیر وقت «افبیآی»، اعلام کرد که قصد دارد تحقیقاتی را درباره ایمیلهای جنجالی کلینتون آغاز کند.بلافاصله،این گروه تصمیم خود را گرفتند و به سمت ترامپ سوق پیدا کردند.«مت اوچکوفسکی»، متخصص آمار و دادههای کمپین انتخاباتی ترامپ، در آن زمان گفت: «آنچه که ما دیدهایم این است که این گروه دلیلی پیدا کردهاند که به "کلینتون" رأی ندهند. آنها بدون اینکه احساس گناه داشته باشند، به این موضوع در نظرسنجی اذعان کردهاند.»
این خبرگزاری نوشت، کمپین انتخاباتی کلینتون نیز به دنبال این گروه بود که بر خلاف تصور آنان، همین اتفاق افتاده بود و آنها رأیشان به سمت ترامپ سوق پیدا کرده بود. «برایان فالون»، یکی از مقامات ارشد کمپین کلینتون در آن زمان گفت: «ما این رأی دهندگان را دیدیم که سمت جمهوریخواه سوق پیدا کردهاند و در جریان انتخابات سراسری مشاهده کردیم که آنها یک بار جذب ما و بار دیگر جذب ترامپ میشوند و در آخر نیز به سمت ترامپ سوق پیدا کردند.»
اوایل هفته گذشته،دو پایگاه «والاستریت ژورنال» و «انبیسی نیوز» یک نظرسنجی را منتشر کردند که نشان میداد «جو بایدن» با 49 درصد رأی از ترامپ با 42 درصد رأی پیش افتاده است. اختلاف درصد بین این رقم تقریباً مانند اختلاف کلینتون و ترامپ در سال 2016 است.
پایگاه «انبیسی» دادههایی را درباره نظرات منفی در مورد ترامپ و بایدن به «خبرگزاری بلومبرگ» ارائه داده است که حاکی از ظهور همان گروه «متنفران دوگانه» است. اما این بار انتخاب این رأیدهندگان مشخص بود، «جو بایدن» برنده آنان بود. این در حالی بود که میزان رأی آنان به وی 60 درصد و به ترامپ 10 درصد بود.
«بلومبرگ» با اشاره به اینکه در انتخابات یک نظرسنجی همه چیز را ثابت نخواهد کرد، نوشت، با وجود اینکه یک نظرسنجی به این شکل همه چیز را ثابت نمیکند اما به سختی میتوان در این نظرسنجی نشانه مثبتی برای ترامپ یافت و دلایل زیادی وجود دارند که تصور کنیم چنین اختلافی در حمایت از نامزدها واقعی است.
«جان آنزالون»، که برای کمپین انتخاباتی کلینتون در سال 2016 نظرسنجی انجام میداد و اکنون نیز برای کمپین «جو بایدن» این کار را انجام میدهد، میگوید که در انتخابات 4 سال گذشته، انتظار مردم برای پیروزی کلینتون بالا رفته بود و همین عامل باعث شد بسیاری از افراد در خانه بمانند. به عقیده وی این حقیقتی است که ریاستجمهوری ترامپ آن را تغییر خواهد داد. وی در ادامه گفت: «ما همیشه به دلیل اینکه یک کشور دو حزبی هستیم، گروه «متنفران دوگانه» را خواهیم داشت. اما این بار متفاوت است؛ زیرا آنها نمیخواهند در خانه بمانند. ریاستجمهوری ترامپ نیز دیگر تئوریک نیست.»
خبرگزاری «بلومبرگ» درادامه این گزارش نوشت، «جو بایدن» مزایای دیگری نیز دارد که کلینتون نداشت. وی به عنوان میانهرو شناخته میشود. حمله ترامپ به وی به دلیل اینکه «هانتر بایدن»، پسر او،در اوکراین فعالیت میکرده، بین دموکراتها و رأیدهندگان مستقل طنینانداز نشده است. این گروه از جو بایدن به دلیل اینکه دموکرات است بدشان میآید، اما بر خلاف کلینتون، به این فکر نمیکنند که او یک انسان پلید است. متحدان ترامپ سالهاست میخواهند این تفکر را تغییر دهند اما دلیل اینکه آنها هنوز موفق به انجام این کار نشدهاند این است که برخی در کمپین انتخاباتی او به دنبال حمله به نگرش ضعیف «جو بایدن» نسبت به چین هستند.
بر اساس گزارش «بلومبرگ» مشاوران ترامپ به دنبال این هستند که سرانجام در میان گروهی از رأیدهندگان که برای «جو بایدن» دست و پا میشکنند، شک ایجاد کنند. اگر این اتفاق بیفتد، گروه «متنفران دوگانه» مانند انتخابات سال 2016 بین این دو نامزد باز هم تردید خواهند داشت.
خبرگزاری «بلومبرگ» در پایان با اشاره به مدیریت ضعیف ترامپ در برخورد با گسترش ویروس کرونا نوشت، مقابله بد ترامپ با بیماری کرونا و افت شدید وی در نظرسنجی اخیر، در آینده نزدیک یک تغییر و تحولی که نفع او باشد را نشان نمیدهد. اگر «جو بایدن» برتری خود را در میان گروه «متنفران دوگانه» تا زمان برگزاری انتخابات حفظ کند، ترامپ بازنده خواهد بود. حتی با وجود اینکه ماهها تا انتخابات فاصله است و برتری او اکنون وجود دارد، برخی جمهوریخواهان نگران و مضطرب هستند.