آفتابنیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: «با اقدامات اعتمادسازانه جمهوری اسلامی در رفع ابهامات آژانس، بحث تعلیق غنیسازی دیگر بحث به روزی نیست.»
کاظم جلالی درگفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص تحولات اخیر حوزه هستهای در عرصه بینالملل و ترک جلسه توسط البرادعی به حالت قهر در شورای حکام گفت: «اینکه در عرصه بینالمللی اختلافاتی وجود دارد تردیدی نیست آقای البرادعی طبعا با توجه به اقدامات اخیر نمیتواند از موضع کارشناسی فاصله بگیرد.»
وی با اشاره به گزارش دو پهلوی قبلی البرادعی، این گزارشها را موجب لطمه به حیثیت آژانس بینالمللی انرژی اتمی توصیف کرد و افزود: «در مذاکرات لاریجانی و البرادعی مقرر شد که جمهوری اسلامی همه ابهامات آژانس را برطرف کند مشروط بر اینکه آژانس فهرست ابهامات را در یک بسته مشخص نماید تا در جریان مذاکرات درباره زمان و چگونگی رفع ابهامات مذاکره صورت گیرد.»
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: «البرادعی همین امر را در گزارش خود منعکس کرده و وعده داده در صورت اجرای این توافق، آژانس با مسئله هستهای ایران مشکل دیگری نخواهد داشت. اکنون همه سخن البرادعی با اروپا این است که با توجه به اختیارات مدیرکل، آژانس با جمهوری اسلامی به توافق رسیده و باید بر سر توافق خود بماند.»
جلالی گزارش البرادعی را منصفانه و برخورد وی را منطقیتر از گذشته ارزیابی کرد و با اشاره به نزدیکی مواضع فرانسه با توجه به قدرت رسیدن نیکلای سارکوزی و ایالات متحده در بحث پرونده هستهای ایران گفت: «با این همه موضع انگلستان نسبت به زمان تونی بلر نرمتر شده است. منظور من البته چرخش 180 درجهای نیست. اما گوردون براون میداند که چرا افکار عمومی از حمایت بلر بازگشت. با این همه من معتقدم باید با این موضع انگلستان محتاطانه برخورد کرد. در این میان آمریکا به دنبال صدور قطعنامهای دیگر است و فرانسه را نیز با خود دارد. موضع انگلستان مبهم و بینابین است.»
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در ادامه موضع روسیه در این زمینه را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: «اگر روسها موضع شفافی در قبال یکجانبهگرایی آمریکا اتخاذ کنند چینیها هم تمایل دارند پشت سر روسیه موضع جدیتری بگیرند.»
جلالی در خصوص احتمال صدور قطعنامه جدید در شورای امنیت گفت: «فعلا فضا مبهم است. فضای وین شفاف نیست و عرصه بینالملل نیز با فضای بینابین روبروست. شکافها جدی شده، ضمن آنکه جمهوری اسلامی با رفع ابهامات تا مقدار زیادی بهانه را از آمریکا گرفته و آژانس را متقاعد کرده است. مضاف بر اینکه در این حالت بحث فصل هفتم هم کاملا منتفی است.»
مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: «اما بهانه آمریکا این است که چون در قطعنامههای قبلی تأکید بر تعلیق بوده و جمهوری اسلامی این اقدام را انجام نداده بنابراین باید برای این بحث قطعنامه جدیدی صادر شود. به نظر میرسد که با توجه به اقدامات جمهوری اسلامی بحث تعلیق غنیسازی بحث به روزی نیست اما به هر حال بهانهای است در دست ایالات متحده و مدافعان تحریم جمهوری اسلامی.»