آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد، در مورد پرونده هستهای و همچنین جلسه روز چهارشنبه شورای حكام گفت: عدهای پرونده هستهای ایران را تبدیل به یك موضوع سیاسی كردهاند. وی ادامه داد: ما در این قضیه با همان مواردی مواجه بودیم كه دیگر كشورهای عضو آژانس نیز با آن مواجه هستند، ولی عدهای آمدند این مسئله را سیاسی كردند و گفتند با كشورهای اروپایی مذاكره كنید. آنها تلاش كردند كه ملت ایران را از حقوق خود محروم كنند. آنها تاسیسات ما را كه در ابتدای راه بودیم پلمپ كردند و حتی میگفتند كارهای دانشگاهی خود را نیز در این ارتباط متوقف كنید.
وی در گفتوگویی با شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی گفت: بعد از اینكه این دولت روی كار آمد تصمیم گرفته شد كه فعالیتهای هستهای دوباره آغاز بكار كند و مسیر عوض شود. آنها با صحبت از اعتمادسازی به دنبال محروم كردن ملت ایران از حق خود بودند و نمیخواستند ملت ایران قله پیشرفت را طی كند.
رییس جمهور افزود: آنها بیان میكردند كه این ملت قادر نیست این مسیر را طی كند و از پیشرفت ملت ایران در این زمینه ناراحت بودند و در راستای متوقف كردن ملت ایران تلاشهایی و تهدیدهایی را نیز انجام دادند از جمله تهدید سیاسی و نظامی، كه ملت ایران در برابر این تهدیدها ایستاد و گام به گام جلوتر رفت.
وی اظهارداشت: با توجه به اینكه ما عضو آژانس هستیم این حق را داشتیم كه از این فناوری در عرصه صنعت و كشاورزی استفاده كنیم و دوم، این حق برای ما وجود داشت كه كشورهایی كه عضو آژانس هستند و از این فناوری برخوردار هستند به ما كمك كنند كه ما بتوانیم به این فناوری دست پیدا كنیم، ولی متاسفانه هیچیك از این دو حق را برای ما قائل نشدند و مزاحمتهایی را نیز ایجاد كردند. آنها به غلط تصور میكردند كه اگر فشار بیاورند ملت ما عقبنشینی میكند در صورتی كه تصورشان اشتباه بود.
رییس جمهور گفت: ملت ایران ملت فرهنگی است. اهل تجاوز و تعدی نیست؛ ولی زیر بار تحمیل هیچگاه نرفته است و نمیرود. آنها فكر میكردند با اطلاعاتی كه برخی از افراد به آنها میدهند و فشاری كه به آنها وارد میكنند تا قطعنامه تندتر علیه ایران صادر كنند میتوانند ملت ایران را از مسیر خود باز دارند، ولی دیدیم كه اشتباه كردند و البته ما در این راستا مذاكرات خود را نیز ادامه دادیم. این مذاكرات در راه اثبات حقانیت ایران بود. ما بارها گفته بودیم كه ما بر روی اصل حقوق خود با كسی مذاكره نمیكنیم. ما در مورد مسائلی مانند عدم انحراف، امنیت جهانی و مسائل اینچنینی گفتوگو میكنیم.
احمدینژاد گفت: مدتی است كه آژانس به دنبال این است كه نقش واقعی خود را ایفا كند و ما معتقدیم كه پرونده هستهای ایران باید به آژانس برگردد؛ چرا كه ما كاری نكردیم كه این پرونده به شورای امنیت برود. نه خطایی وجود داشته و نه انحرافی. در یك فضای سیاسی این پرونده به شورای امنیت رفت.
وی افزود: در این دو – سه ماه اخیر آژانس تلاش كرده كه نقش واقعی خود را بازی كند و تا حدودی نیز در راستای نقش واقعی خود حركت كرده است و ما معتقدیم كه پرونده هستهای ایران باید در آژانس روند خود را طی كند به نحوی كه دیگران دخالت نكنند. آژانس حق نظارت و همچنین حمایت از كشورهای عضو را دارد.
وی با بیان اینكه مسیری كه ایران در قضیه پرونده هستهای طی میكند مسیری درست است و نكته مبهمی در این ارتباط وجود ندارد، گفت: ایران به چرخه سوخت دست پیدا كرده و این تثبیت شده است. ما مشكلی با آژانس نداریم و بسیاری از كشورها نیز واقعیت هستهای شدن ایران را پذیرفتهاند.
وی گفت: در این قضیه اروپاییها بهتر عمل كردند. كشورهای شرقی نیز خیلی بهتر عمل كردند و كشورهای غیر متعهد نیز كه در ابتدا موضع دفاع از ایران را گرفته بودند. فقط دو – سه كشور هستند كه ما اصراری نداریم كه آنها مسئله هستهای شدن ایران را بپذیرند چرا كه آنها نشان دادهاند رفتارشان منطقی نیست.
احمدینژاد گفت: موضوع پرونده هستهای ایران به عنوان یك موضوع سیاسی خاتمه یافته است و این پرونده مسیر حقوقی و فنی خود را باید در آژانس طی كند.
وی گفت: ما برای همكاری با آژانس مشكلی نداریم و مانند برخی از كشورها انحصارطلب نیستیم كه فناوری و علم را در اختیار خود قرار دهیم. من قبلا نیز اعلام كردهام كه ما آمادگی داریم زیر نظر آژانس به كشورها در این زمینه كمك كنیم. ما فكر میكنیم این فناوری در زمینه كشاورزی، صنعت و پزشكی مفید است. برخی میخواهند این فناوری فقط در اختیار خودشان قرار گیرد و از این فناوری نیز در جهت نامطلوب استفاده كردهاند. ما به آنها توصیه میكنیم كه این شیوه خود را اصلاح كنند. بمبهای خود را از بین ببرند و اجازه دهند كه تمام ملتها از این فناوری در راستای صلح و رفاه و اهداف مطلوب و انسانی استفاده كنند.
رییس جمهور افزود: بسیاری از كشورها حقانیت ملت ایران را در این زمینه پذیرفتهاند و به لطف خداوند پرونده هستهای ایران در این زمینه تمام شده است و دیگر كشورهای زورگو در این زمینه قادر نیستند كاری بكنند.
وی گفت: ما به كشورهای زورگو توصیه میكنیم كه با ملتها دوست باشند و رفتار خود را اصلاح كنند و قیافه ابرقدرتی به خود نگیرند.
احمدینژاد گفت: دوره ابرقدرتی و زورگویی تمام شده است و آنها باید اجازه دهند كه جامعه جهانی با صلح و برادری زندگی كند.
محمود احمدینژاد در ادامه سخنان خود در مورد گزارش اخیر كروكر و پترائوس در مورد عراق و مباحثی كه در مورد دخالت ایران در قضیه عراق مطرح میكنند، گفت: موضع ما در این ارتباط روشن است. متاسفانه آمریكاییها در قضیه عراق اشتباه كردهاند و این اشتباه خود را تكرار میكنند.
رییس جمهور تاكید كرد: ایران نیازی به دخالت در عراق ندارد. ملت و دولت ایران با دولت و ملت عراق دوست است و اصلا جدایی بین آنها وجود ندارد. از قدیم مردم ایران و مردم عراق با یكدیگر دوست بودهاند و با هم رفت و آمد داشتهاند. بسیاری از ایرانیها در شهرهای عراق به دنیا آمدهاند و بسیاری از عراقیها در شهرهای ایران و ایرانیها با اقوام مختلف عراق ارتباط داشتهاند و دارند.
وی گفت: آمریكاییها آمدند كشور عراق را اشغال كردند. در صورتی كه ما بارها گفتیم مردم عراق ضد اشغالگر هستند.
وی با بیان اینكه آمریكاییها در داخل كشور خود دچار مشكل هستند و این مشكلات را فرافكنی میكنند، گفت: آنها در واقع نمیخواهند شكست خود در عراق را بپذیرند. آنها اشتباه میكنند. تنها راه نجات آنها خروج از عراق است چرا كه آنها هر چه بیشتر در عراق بمانند بیشتر ضرر خواهند كرد.
رییس جمهور گفت: من مسئله خلاء قدرت در منطقه را چندی پیش مطرح كردم و گفتم جمهوری اسلامی ایران حاضر است با كمك كشورهای منطقه این خلاء قدرت را پر كند ولی آنها آمدند به گونهای ترسیم كردند كه گویی ملت ایران میخواهد بر دیگر كشورها حاكم شود. آنها خود واقعیت را میدانند، ولی خود را به نفهمی میزنند. قدرت آنها رو به افول است. آنها رو به اضمحلال هستند و ما گفتیم خلایی كه در منطقه به وجود میآید را حاضریم با همكاری دیگر كشورهای منطقه پر كنیم.
كشورهای منطقه میتوانند در منطقه خود صلح و امنیت ایجاد كنند و این مسئله باعث دوستی بیشتر آنها میشود. این كشورهای زورگو كه در منطقه هستند منشا اختلاف و تفرقه اند.
وی گفت: آنها به دنبال حل مسئله عراق نیستند بلكه به دنبال تشدید مسئله در عراق هستند و فكر میكنند با این اقدامات میتوانند چهره موفقی را از عملكرد خود ارایه دهند در صورتی كه این اشتباه است. طرحهایی كه آنها ارایه كردهاند شكست خورده است و تاریخ نیز نشان داده است كه اشغالگران در عراق موفق نبودهاند.
رییس جمهور افزود: ما به درخواست دولت عراق آمدیم برای كمك به مسئله عراق گفتوگوهایی را انجام دادیم و گفتیم كه به نفع آنهاست كه هر چه زودتر از عراق خارج شوند و حل مسئله عراق در گرو خروج آنها از عراق است و اكنون نیز این نصحیت مشفقانه را به آنها میكنیم.
وی به روابط ایران و عراق اشاره كرد و گفت: دو ملت ایران و عراق دارای سابقه طولانی در مراودات فرهنگی هستند و در این ارتباط با یكدیگر دارای پیوستگیهایی نیز هستند و سالانه چندین هزار ایرانی به عراق میرود و یا از عراق به ایران میآیند.
احمدینژاد گفت: انگلیسیها اعلام كردهاند كه میخواهند نیروهای خود را از عراق بیرون ببرند و به نظر من آنها از آمریكاییها در قضیه عراق در صورت تحقق این امر هوشمندانهتر عمل كردهاند. چرا كه كشورهای اشغالگر هر چه زودتر نیروهای خود را از عراق خارج كنند، به نفع آنها خواهد بود و خسارت كمتری خواهند دید و وجههشان بیشتر حفظ خواهد شد.