به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام حسین(ع)، دکتر مجید صمصامی - فلوشیپ جراحی سرطان - اظهار کرد: درمان بیماران سرطانی در دوران پاندمی کرونا با چالشهایی مواجه شده است؛ از یک سو بیماران از به تعویق انداختن جراحی نگران هستند و از سوی دیگر پزشکان نگران عود بیماری و پیش آگهیهای بیماری هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: در زمان پاندمی کرونا، بیماران با تومور پیچیده در برد بیمارستان و با حضور اساتید دپارتمانهای مختلف، معرفی میشوند و بر این اساس درباره نحوه درمان بیماران تصمیم گیری میکنند. در صورتی امکان جراحی را به تعویق میاندازیم ولی در بیمارانی که نیاز به شیمی درمانی یا پرتو درمانی ندارند و یا مدت زمان کافی سپری شده است، بیمار را کاندیدای عمل میکنیم.
به گفته صمصامی، بر اساس تصمیم گیریهای صورت گرفته در تیم اجرایی بیمارستان، اتاقهای عمل ویژه بیماران عادی و بیماران کرونایی در نظر گرفته شد و موازین بهداشتی و ایمنی کامل لحاظ شده است.
وی یادآور شد: به عنوان نمونه در جراحی سرطان رکتومی که صورت گرفت ابتدا ۱۴ هفته پس از رادیوتراپی صبر کردیم و جراحی را به تعویق انداختیم ولی تعویق عمل بیش از این سبب میشد که بیمار از درمان اولیه هم سودی نگیرد. لذا با همفکری سرویس عفونی و جراحی سعی بر این شد که جراحی با رعایت شرایط بهداشتی و ایمنی انجام شود. بر این اساس set up تهیه شد که از طریق آن پورتها و خروجی گازها به داخل فضای بسته که حاوی آب اکسیژنه است هدایت شده و به فضای باز اتاق عمل راه پیدا نمیکند. بدین ترتیب کمترین ضرر متوجه کادر درمان و بیمار خواهد شد.