به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، در این تحقیقات که توسط بیمارستان دانشگاه پاریس انجام شد، ۱۲۹ بیمار که با علایم متوسط و شدید کووید- ۱۹ بستری شده بودند، مشارکت کردند.
نیمی از این بیماران علاوه برآنتی بیوتیکهای استاندارد، با تزریق توسیلیزومب تحت درمان قرار گرفتند و نیمی دیگر تنها داروهای استاندارد را دریافت کردند.
در نتیجه این آزمایش مشخص شد این دارو که واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند، موجب کاهش قابل توجه موارد مرگ ناشی از کووید- ۱۹ میشود.
محققان با تاکید بر این که برای اطمینان از اثرگذاری توسیلیزومب و اطلاع از عوارض جانبی آن به تحقیقات بیشتری نیاز است، تصمیم گرفتند نتایج آزمایشات بالینی خود را قبل از انتشار در قالب یک مقاله علمی، در دسترس عموم قرار دهند.
داروی توسیلیزومب که با دو نام تجاری Actemra و RoAcemtra به فروش میرسد، معمولا برای درمان آرتریت روماتوئید به کار گرفته میشود. این دارو یک آنتیبادی تولید شده در آزمایشگاه است که برخی از گیرندههای پروتئینی فعال در واکنش سیستم ایمنی بدن را مسدود میکند.
گزارشی روز گذشته منتشر شد که نشان داد نوعی داروی درمان آرتریت که احتمال میرفت قادر به مقابله با ویروس جدید کرونا باشد، در کارآزماییهای بالینی موفقیتآمیز نبود. این دارو که ساریلوماب (با نام تجاری Kevzara ) نام دارد، نوعی آنتیبادی مونوکلونال (Monoclonal) است که برای درمان آرتریت روماتوئید متوسط تا شدید استفاده میشود.
یک آزمایش با جمعیت آماری بزرگ و با حدود ۲۷۶ بیمار در آمریکا نشان داد این دارو نه تنها به ویروس جدید کرونا حمله نمیکند، بلکه منجر به یک واکنش غیر طبیعی ایمنی به نام طوفان سیتوکین (cytokine storm) میشود.
این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و میتواند با علائمی مانند تب، خستگی، بیاشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.
نتایج این آزمایش بالینی نشان داد داروی Kevzara در افراد مبتلا به بیماری شدید مفید نیست و منجر به تورم ریه میشود.
محققان امیدوارند نتیجه داروی توسیلیزومب این چنین نباشد و با ویروس جدید کرونا مقابله کند.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.