عباس حقانی افزود: ویروس کرونا عامل بیماریزایی است که به تازگی شناسایی شده، به همین دلیل هیچ گونه ایمنی از قبل برای آن در انسان وجود ندارد.
وی اظهار داشت: افراد بیمار ممکن است در طول سال مجددا به این عفونتها مبتلا شوند، شواهد ابتلای مجدد به ویروس کرونا هم تاکنون اندک بوده و این موضوع نیازمند مطالعات دقیقتری است.
حقانی ادامه داد: محدود بودن گزارش های ابتلای مجدد در این دوره کوتاه و تلاش هایی که برای تهیه واکسن کووید ۱۹ در جریان بوده، بیانگر آن است که امید به ایجاد ایمنی نسبی به دنبال ابتلا و یا دریافت واکسن آن وجود دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند.
به گفته حقانی، افراد اگر علائمی مانند سرفه و تنگی نفس را در خود احساس کردند به پزشک مراجعه کنند و این کار باعث می شود از انتقال ویروس کرونا به سایر افراد جلوگیری شود، زیرا افرادی که علایم بیماری را از خود بروز میدهند عامل سرایت هستند و ویروس از طریق تماس مستقیم با قطرههای تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده منتقل میشود.
وی افزود: قطرات ریزی که با عطسه و صرفه از دهان و بینی ما خارج میشوند، ویروس را گسترش میدهند، با رعایت نکات بهداشتی تنفسی، میتوان از اطرافیان خود در برابر ویروسهایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا محافظت کرد.