کد خبر: ۶۴۹۲۹۸
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۰

هشدار اتحادیه اروپا به سه کشور: از کرونا برای صدور ویزای طلایی سوء استفاده نکنید

کمیته آزادی‌های مدنی، عدالت و امور داخلی کمیسیون اتحادیه اروپا به سه کشور عضو اتحادیه؛ بلغارستان، قبرس و مالت هشدار داد تا در شرایط همه‌گیری کرونا از اجرای طرح ویزای طلایی یا شهروندی با سرمایه‌گذاری سوء استفاده نکنند.
آفتاب‌‌نیوز :

دیدیه رایندرز، کمیسر دادگستری اتحادیه اروپا در جریان یک نشست مجازی با اعلام این که این سه کشور نیاز به نهایی کردن برنامه‌ ویزای طلایی دارند، گفت: «تابعیت اتحادیه اروپا مجموعه‌ای از حقوق مشترک است که همه کشورهای عضو آن را ضمن حفظ همبستگی با یکدیگر ارائه می‌دهند.»

وی افزود: «کشورهای عضو اتحادیه با هم شرایطی را ایجاد می‌کنند که افراد بتوانند از شهروندی اتحادیه اروپا برخوردار شوند. کمیسیون با این حال با نظارت نزدیک بر تحولات در سه کشور عضو مجدداً تأکید می‌کند که این بحران [همه‌گیری کووید ۱۹] و تأثیر آن نباید به عنوان دلیلی برای عملیاتی کردن طرح‌های پرخطر شهروندی اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گیرد.»

هشدار اتحادیه اروپا به سه کشور: از کرونا برای صدور ویزای طلایی سوء استفاده نکنید

وی گفت بیم آن دارد که با چنین رویه‌ای، این طرح‌ها بر سایر موارد سرمایه‌گذاری «تأثیر منفی» داشته باشد در حالی که چنین طرحی برای بهبود اقتصادی کشورهای عضو و اتحادیه اروپا به طور کلی دارای اهمیت است.

رایندرز همچنین اظهار داشت با آن که موضوع ویزای طلایی در سطح ملی کشورهای اتحادیه مطرح و اعمال می‌شود، اما سوء استفاده از آن پیامدهای جدی از جمله پولشویی و خطر فساد را برای کل اتحادیه اروپا در بر دارد. به گفته این مسئول ارشد اروپایی، کمیسیون اروپا هم اکنون در حال مذاکره با این سه کشور برای ارزیابی پیشرفت احتمالی این برنامه‌هاست.

بر اساس گزارش سازمان مردم‌نهاد دیدبان طلایی، چندین کشور اتحادیه اروپا وضعیت مالکیت‌های سودآور را به صورت مناسب ثبت نکرده‌اند. معمولا هدف از ثبت این موارد، مهار پولشویی و سایر تراکنش‌های مالی غیرقانونی است.

گزارش دیدبان طلایی که در اوایل ماه جاری میلادی منتشر شد نشان می‌دهد که همین کشورها همچنین دارای «آسیب پذیری» هستند. آنها با سوء استفاده از برنامه‌های ویزای طلایی، فعالیت‌های پولشویی را در تعامل با کشورهای فاسد در سطح بین‌المللی آسان‌تر می‌کنند.

با این همه، این نخستین بار نیست که طرح ویزاهای طلایی اتحادیه اروپا به دلیل پیوند داشتن با پرونده‌های فساد و پولشویی مورد انتقاد قرار می‌گیرد. ماه گذشته پارلمان اروپا از آن دسته از کشورهای اتحادیه که برنامه‌های ویزا و گذرنامه طلایی را اجرا می‌کنند، خواستار پایان دادن به این برنامه‌ها شد.

کمیته ویژه جرائم مالی، فرار مالیاتی و اجتناب از مالیات در پارلمان اتحادیه اروپا بیش از یک سال روی فعالیت کشورهای عضو اتحادیه در این زمینه تحقیق کرده و اقداماتی را که اتحادیه اروپا برای مقابله با جرایم مالیاتی باید انجام دهد به مسئولان کمیسیون توصیه کرد.

بر اساس گزارش‌ ارزیابی‌های «شفافیت بین المللی»، سازمانی که در زمینه مبارزه با فساد فعالیت دارد، در سال گذشته مالت، قبرس، پرتغال و اسپانیا کشورهایی بودند که بیشتر از همه به دلیل نحوه اجرای طرح ویزای طلایی مورد انتقاد قرار گرفتند.

ویزای طلایی چیست؟

«ویزای طلایی» یا «گذرنامه‌های طلایی» اجازه اقامت یا سند تابعیتی است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا مجازند آن را بر اساس قوانین داخلی خودشان و در ازای سرمایه‌گذاری به اتباع غیر اروپایی بدهند. ویزای طلایی بر دو نوع است: سی‌بی‌آی یا برنامه تابعیت با سرمایه‌گذاری و آربی‌آی یا برنامه اقامت با سرمایه‌گذاری.

بر اساس برنامه‌های تابعیت و اقامت با سرمایه‌گذاری (سی‌بی‌آی و آربی‌آی)، سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند به صورت فعال باشند مثل تأسیس شرکت با ایجاد شغل، یا غیر فعال مانند تزریق سرمایه مالی به یک شرکت خصوصی بدون هیچگونه تعهدی برای مدیریت روز به روز آن.

ویزای طلایی لزوماً متقاضیان را وادار به زندگی و اقامت اجباری در کشوری که در آن سرمایه گذاری کرده‌اند، نمی‌کند اما کشورهای اروپایی مجازند برابر قانون داخلی خود این الزام را برای متقاضیان قائل شوند.

به استثنای ۱۰ کشور عضو اتحادیه اروپا یعنی اتریش، بلژیک، دانمارک، فنلاند، آلمان، مجارستان، لهستان، اسلواکی، اسلوونی و سوئد که برنامه‌های سرمایه‌گذاری در ازای اقامت یا شهروندی ندارند، سایر کشورهای عضو در حال حاضر نوعی از طرح اقامت با سرمایه‌گذاری (آربی‌آی) را ارائه می‌دهند. برای مثال ۴ کشور عضو اتحادیه اروپا یعنی بلغارستان، قبرس، مالت و رومانی علاوه بر برنامه‌های اقامت با سرمایه‌گذاری (آربی‌آی) برنامه‌های تابعیت با سرمایه‌گذاری (سی‌بی‌آی) را نیز پیشنهاد می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین