در سامانه سهام عدالت در توضیح روشها خطاب به سهامدار آمده است: در آزاد سازی به شیوه مستقیم مالکیت و مدیریت سهامعدالت بهصورت مستقیم و بدون واسطه با لحاظ مراتب ذیل به سهامداران تخصیص و انتقال مییابد.
همچنین به میزان سهام تخصیصیافته به هر فرد در شرکتهای سرمایه پذیر سهامعدالت و بهتناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به افراد تخصیص خواهد یافت. علاوه بر آن، این دسته از سهامداران سهام عدالت، به ازای سهام شرکتهای غیر بورسی سرمایهپذیر سهام عدالت، سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی را نیز دریافت خواهند کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصیسازی، در این حالت مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاصیافته به عهده سهامدار بوده و در راستای حفظ ارزش سهام تخصیصیافته، قابلیت نقلوانتقال سهام مزبور به غیر و فروش آن بر اساس محدودیتهای زمانی و مقداری تعیینشده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.
در ادامه آمده است: مطابق قانون تجارت، این افراد سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیصیافته ازجمله سود و ... بهرهمند خواهند شد.
همچنین دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور میتوان با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) از تعداد سهام تخصیصیافته نزد شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت مطلع شد.
لازم به ذکر است بهرهمندی از خدمات قابل ارائه از جمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیصیافته در آینده منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبتنام و احراز هویت در مراکز تعیینشده است.
در روش غیر مستقیم نیز این توضیحات خطاب به سهامدار درج شده است: »در صورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهامعدالت شما با لحاظ مراتب ذیل از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی خواهد شد و شما حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهید داشت.»
با این تفویض اختیار، سهام شرکتهای سرمایه پذیر سهامعدالت متعلق به شما توسط شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی میشود.
سهام مزبور در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (۷۰ درصد) و صندوقهای سرمایهگذاری پروژه استانی (۳۰ درصد) ساماندهی خواهد شد.
لازم به ذکر است که هم اکنون بیش از ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از هموطنان دارای سهام عدالت هستند که میتوانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir از وضعیت سهام و میزان سود دریافتی مطلع شده و یکی از روشهای مستقیم یا غیر مستقیم را انتخاب نمایند.
من مابه التفاوت سهم را تا یک میلیون تومان خریدم ولی نه برای اینکه جای قسمتی از ان سهام این شرکت های بی هویت را دریافت کنم و از ابتدا هم هیچ زمانی مدیریت سهام من از طریق اینها انجام نشده و از طریق شرکت های استانی سهام دریافت نکرده امالان چرا باید قسمتی از سهام من از این شرکت ها باشدواقعا من می روم به دیوان عدالت اداری شکایت می کنم
من متوجه می شوم که تا امروز هم مشکل همین شرکت ها بودندکه باعث عدم ازادسازی سهام شدند
همین شرکت ها بودند که از بدو تاسیس در دولت احمدی نژاد تا سال نود و شش یک ریال از سودی را که باید پرداخت می کردند یا بابت مابه التفاوت هر سهم. تا سقف یک میلیون تومان به دولت می دادند تا هر ایرانی صاحب یک میلیون سهم باشد معلوم نشد چه کردند
الان روی چه حساب و چه کتابی سی درصد اموال مردم به زور و اجبار حتی سی درصد اموال کسانی که می خواهند خودشان سهامشان را مدیریت کنند در غالب سرمایه این شرکت ها درنی اید?
ما نه راضی هستیم نه شرعا و فانونا چنین مجوزی دارید
این هم که حتی در بخش مدیریت مستقیم سهام سهام گوشزد کنید که سی درصد اموالتان را داریم می دهیم به یک عده شرکت که دست ک مفسد اقتصادی هستند. و به زور امضای مردم را بگیرید باز هم تخلف است
به جای این کار بگویید مردم عزیز شرکت های استانی که تا سال نود شش اختیار اموال شما را داشاند نه تنها سودی را که باید پرداخت نکردند بلکه سی درصد اموالتان را هم نوش جان فرمودند و به شکل حقوق و حق مدیریت و خرج چای و شیرینی تناول نمودند
بگویید مردم عزیز از مالتان هفتاد درصدش مانده بگویید شمایی که اطمینان کردید و سال نود و شش ما بقی سهامتان را خریدید در واقع شما ان موقع نصف سهام هم نداشتید بقیه اش را اقایان تناول کرده بودند شما در ان زمان بیست درصد سهمتان مانده بود
اگه به هیچ گدوم دست نزنیم چی میشه؟