به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری یونهاپ، یک مقام ارشد کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود، گفت: گمانه زنیهایی مطرح بود مبنی بر اینکه کیم جونگ اون به دلیل تفاوت در نحوه راه رفتنش، تحت عمل جراحی قرار گرفته است.
وی افزود: ما دلایلی برای باور این مساله داریم که عملی در کار نبوده است، اما نمیتوانیم جزئیات را فاش کنیم.
درپی غیبت محسوس رهبر کره شمالی در انظار عمومی و عدم اطلاع رسانی دقیق دولت این کشور درمورد سرنوشت وی، گمانه زنیهای بسیاری در رسانههای جهان مطرح شد و برخی حتی از احتمال مرگ مغزی او خبر دادند.
این قبیل شایعه سازیها در واقع از زمانی قوت گرفت که رهبر کره شمالی در مراسم رسمی بزرگداشت سالروز تولد پدر بزرگش در روز ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) غایب بود، یعنی در بزرگترین واقعه ملی هر سال در کره شمالی که به نشانه احترام به بنیانگذار این کشور انقلابی برگزار میشود.
البته این شایعات با برخی موضع گیریهای رسمی در کشورهای دوست کره شمالی موجب شد که شایعه بیماری او بیش از هر شایعه دیگری قوت گیرد، زیرا شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا از پکن گزارش داد که حتی «گِنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در یک نشست خبری درباره بیماری کیم گفت: پکن از گزارشها درباره وضعیت رهبر کره شمالی مطلع است، اما منبع این گزارشها را نمیداند.
مقامهای کره جنوبی از آنجا که اطمینان چندانی به صحت و سقم این اخبار و در واقع شایعات مربوطه نداشتند، اصل موضوع سلامتی رهبر کره شمالی را زیر سوال بردند، به طوری که «کیم ایون چول» وزیر وحدت دو کره هفته گذشته گفت که ممکن است رهبر کره شمالی به خاطر کرونا و نه به دلیل بیمار بودن، در این مراسم شرکت نکرده باشد.
این در حالی است که رسانههای رسمی کره شمالی روز شنبه بعد از ۲۰ روز غیبت کیم، تصاویری از وی منتشر کردند که او را صحیح و سالم نشان میداد.
کیم که فرزند دوم «کیم جونگ ایل» رهبر فقید کره شمالی است، از سال ۲۰۱۲ میلادی رهبری حزب حاکم کار را نیز برعهده گرفت و جانشین پدرش شد که از ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۱ عهده دار رهبری کشور بود.
کیم جوان وقتی به قدرت رسید فقط ۲۷ سال داشت و «جوانترین رهبر دنیا» بود. در دسامبر سال ۲۰۱۱ هنگامی که خبر درگذشت کیم جونگ ایل در کره شمالی منتشر شد، گفته شد که فرزند وی رهبر آینده است؛ این رهبر جوان در سال ۱۹۸۴ میلادی به دنیا آمد و تحصیلاتش را تا سال ۱۹۹۸ میلادی در مدرسهای انگلیسی زبان در برن سوییس دنبال کرد.
کیم جونگ اون در واقع شایستهترین فرد برای رهبری از دیدگاه پدرش و مقامهای ارشد کشور بود، به خصوص آنکه برادر ناتنی و بزرگ او به نام «کیم جونگ نام» در سال ۲۰۰۱ میلادی زمانی که با یک گذرنامه جعلی در ژاپن دستگیر شد، از جانشینی پدر محروم گشت.
کره شمالی در زمان حکمرانی رهبر جوان بارها آزمایشهای اتمی انجام داد و دست به آزمایش موشکهای بالستیک از کوتاه برد گرفته تا میان برد و دوربرد زد و موتورهای با سوخت جامد را آزمایش کرد.
کیم جونگ اون از لحاظ رفتار و روحیات تفاوتهایی با رهبران پیشین کره شمالی دارد، به ویژه از آن جهت که بیشتر در میان مردم حاضر میشود، با سربازان ارتباط صمیمیتری برقرار و با همسر خود در مراسمها شرکت میکند که اقدامی بسیار بدیع در کره شمالی محسوب میشود.