بیش از یک ماه است که روسیه در شرایط قرنطینه یا تعطیلی کامل به سر میبرد و بسیاری کار خود را از دست دادهاند چرا که اجازه خروج از خانههای خود را ندارند.
با این وجود هر روز بر تعداد مبتلایان به این ویروس در نقاط مختلف روسیه افزوده میشود و تنها طی چهار روز اخیر، هر روز بیش از ۱۰ هزار فرد جدید به کرونا مبتلا شدهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که به تازگی مدت قرنطینه را برای ۱۱ روز دیگر تمدید کرده بود عصر امروز قرار است با روس ها در خصوص وضعیت روزهای آینده سخن بگوید و تکلیف قرنطینه را که بیش از ۴۰ روز ادامه داشته است، روشن کند.
در این بین، هنوز برای بسیاری این پرسش بی پاسخ مانده است که چگونه با وجود گسترش روزافزون کرونا، آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در روسیه پایینتر از آمارهای جهانی و کمتر از یک درصد است.
واسیلی آکیمکین مدیر پژوهشگاه اپیدمیولوژی سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه (سازمان مسئول مبارزه با بیماریهای عفونی) علت سطح پایین مرگ و میر بر اثر کرونا در روسیه را تشخیص زودهنگام این بیماری دانسته است.
وی با بیان اینکه بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تست تشخیص کرونا تاکنون در روسیه گرفته شده است، اظهار داشت: روسیه در مکان دوم جهانی در تعداد تستهای کرونا قرار دارد و استفاده از تست کرونای با کیفیت بالا امکان تشخیص به موقع این بیماری و جدا کردن بیماران با نشانههای ضعیف و افراد فاقد نشانه بیماری را فراهم کرده است.
آکیمکین معتقد است که این اقدامات باعث شده افراد کمتری از مردم روسیه از جمله افرادی که در گروه ریسک کرونا قرار دارند، جان خود را از دست بدهند ضمن اینکه تشخیص زودهنگام باعث می شود دولت بتواند جریان بیماری را کنترل کند و اجازه ندهد تا وضعیت بیماران کرونایی وخیم شود.
بر اساس گزارش ستاد مبارزه با کرونا در دولت روسیه، حدود ۹۰ درصد بیماران کرونایی در مسکو افراد با سن زیر ۶۵ سال هستند و همین مساله باعث شده امید دربهبودی آنها بیشتر باشد.
اگر چه دیروز آنا پوپووا رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه اعلام کرد که سرعت انتشار ویروس کرونا در روسیه روند نزولی گرفته است و مسیر برای کنترل و مهار بیماری کرونا در روسیه درست پیش میرود اما امروز ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرد که برای چهارمین روز پیاپی، بیش از ۱۰ هزار نفر در روسیه کرونا گرفته اند تا همچنان روسیه در صدر کشورهایی قرار داشته باشد که کرونا در آن بسرعت گسترش مییابد.