کد خبر: ۶۵۰۱۰۱
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵
ابتلای دوباره به کرونا هنوز ثابت نشده است

معاون وزیر بهداشت: برای بازگشایی مدارس هنوز تصمیم‌گیری نشده/ افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان و اعزام دو تیم تحقیقاتی

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ کد جدید ۳۰۱۹ برای درمان بیماران سرپایی کرونا در بیمارستانها خبر داد و گفت: تاکنون ابتلای مجدد به بیماری کووید۱۹ در افرادی که یکبار مبتلا شده اند ثابت نشده است.
آفتاب‌‌نیوز :

قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در مورد احتمال ابتلای مجدد تاکنون دو مطالعه محدود با تعداد نمونه های کم در ژاپن و کره جنوبی انجام شده است و هنوز این موضوع ثابت نشده است.

وی ادامه داد: هنوز دانش ما درباره این بیماری تکمیل نشده است. حداقل از این بیماری باید یکی دو سال بگذرد تا ببینیم آیا افراد مبتلا دوباره به مبتلا می شوند یا نه. در مطالعات کوچکی که در کره جنوبی و ژاپن انجام شد اعلام کردند که در بین ۱۰ یا ۱۵ نفر این بیماری دوباره مشاهده شده که مطالعه قابل اطمینانی نیست.

معاون وزیر بهداشت: ابتلای دوباره به کرونا هنوز ثابت نشده است

وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تعداد کودکان جان باخته از کرونا گفت: در کشور ما تاکنون کمتر از ۱۰ کودک بر اثر کرونا فوت کرده اند که همه آنها نیز بیماری زمینه داشتند، یعنی کودکان سالمی نبود یا بیماری تنفسی یا خونی داشتند که متاسفانه به خاطر بیماری زمینه توان ایمنی پایینی داشتند و فوت کردند.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره تعداد افرادی که با کد موارد محتمل به کرونا در بیمارستانها بستری شده یا فوت شده اند گفت: بله ما در بیمارستانها برای کرونا دو کد داریم که کدهای بین المللی هستن. یکی کد ۷۰۱ برای افرادی که تست پی سی آر آنها برای کرونا مثبت است و دیگری کد ۷۰۲ که افراد محتمل به کرونا هستند که بر اساس سی تی اسکن تشخیص داده می شود و تست پی سی آر آنها منفی است. به دانشگاههای علوم پزشکی گفتیم این کدها را اصلاح کنند.

وی گفت: این کدها بین المللی هستند و همه کشورها موظف هستند این کدها را اصلاح کنند ما هم در ایران در حال اصلاح این کدها هستیم و به زودی با جمع بندی آن می توانیم تعداد موارد محتمل به کرونا را نیز در ایران اعلام کنیم.

کد ۳۰۱۹ برای افراد مشکوک به کرونا

جان بابایی افزود: یک جدید هم تعریف کردیم به نام کند ۳۰۱۹ که کووید ۱۹ است که امروز ابلاغ می شود. برای بیمارانی که در مطب پزشکان مشکوک به کرونا تشخیص داده می شود با این کد معلوم می شود که به کدام بیمارستان و چه بخشی بستری شود و چه مسیری را طی کند و مانند کد ۲۴۷ و ۷۲۴ که برای سکته های قلبی و مغزی است و با این کد مسیر درمان و پیگیری افراد مشخص می شود و امیدواریم با به تدریج که تعداد بیماران کمتر می شود بتوانیم با این کد در تعداد بیمارستانهای کمتری خدمات کرونا را ارائه کنیم تا بتوانیم خدمات غیر کرونایی هم در بیمارستانها شکل بگیرد.

۹۰۰ دستگاه کمک تنفسی داخلی در بیمارستانها مستقر شد

قاسم جان بابایی افزود: در اوج کرونا همه لوازم حفاظتی و درمانی مورد نیاز را به کمک شرکت های دانش بنیان تهیه کردم و اکنون کشورهای زیادی از ما می خواهند که این اقلام را به آنها صادر کنیم.

وی گفت: ۹۰۰ دستگاه کمک تنفسی تهاجمی و غیر تهاجمی داشتیم که تولید داخل بود. ۴۵۰ ونتیلاتور و ۴۵۰ تخت ویژه داخلی هم از تولیدات داخلی توسعه دادیم که در اختیار بیماران بد حال قرار گرفت.

معاون وزیر بهداشت افزود: از نظر لوازم حفاظتی هم در همه استاتها در مرحله خودکفایی و در حال ذخیره سازی برای آینده هستیم

جان بابایی گفت: از دستاوردهای دیگر بهره مندی از فناوری های علوم مجازی و ای تی است که پیشرفت خوبی داشتیم اغلب آموزشهای کوتاه مدت اکنون به صورت مجازی انجام می شود و از طریق سیستم مجازی که در وزارت بهداشت ایجاد شده کادر پزشکی و پرستاران آموزش می بییند و بیماران درگیر کرونا نیز از همین طریق هر روز تحت آموزش قرار می گیرند. مهارت را برای همه گروهها ایجاد می کنیم تا از تجربه استادان و بیمارستانهای بزگتر استفاده کنیم.

وی افزود: تدوین گاید لاین ها برای خدمت به بیماران در دستور کار داریم، بخش عمده آن انجام شده و اکنون راهنماهای ارائه خدمت برای خدمات بستری و سرپایی قابلبیت استفاده برای همه جای دنیا که به عنوان معیار دارد. کنار هم قرار دادن استادان بالینی و علوم پایه پزشکی در بحران کرونا باعث شد که تولیدات علمی دانش محور و محصول محور در کشور رشد کند.

جان بابایی در پاسخ به پرسشی درباره علایم جدید ابتلا به کرونا گفت: درباره علایم بالینی کرونا آنچه مورد استفاده است، سرفه خشک و تنگی نفس است اما یکسری علایم همراه هم مطرح است مثل خستگی زودرس یا عوارض گوارشی یا علایم تغییرات پوستی که در این مورد عوارض داروها مثل عوارض استیون جانسون هم مطرح است که مواردی از تظاهرات پوستی را نشان داده است. اما این علایم جزو علایم تکمیلی و همراه است و علایم اصلی نیستند. این علایم در پرونده بیماران ثبت می شود و در سامانه آوا و سپاس وزارت بهداشت ثبت می شود تا بتوانیم با تحلیل ین داده ها این موارد را هم گزارش می کنیم.

کیت ایرانی قابلیت صادرات دارد

وی درباره کیت های تشخیصی نیز گفت: در مورد کیفیت کیت های تشخیصی انستیتو پاستور واداره کل آزمایشگاهها نظر می دهند. تست پی سی آر خیلی غلط ندارد ولی کیت های سرولوژی که در برخی آزمایشگاهها استفاده می شوند، ممکن است دقت متفاوت داشته باشد اما کیت تولید داخل پی سی آر مشکلی ندارد و قابلیت صادارت هم دارد.

زمان بازگشایی مدارس معلوم نیست

جان بابایی در پاسخ به پرسشی درباره بازگشایی مدارس و شایعه بازگشایی یک روز درمیان مدارس گفت: اینکه دانش آموزان کی به مدرسه بیایند در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری می شود و هنوز در ستاد کرونا برای شروع مدارس تصمیمی گرفته نشده است. درباره بازگشایی یک روز درمان هم من چیزی نشنیده ایم

معاون درمان وزارت بهداشت درباره مرگ های پنها کرونا گفت: مرگ های پنهان کرونا در هر کشوری ممکن است باشد ، در کشور ما کم است چون تعداد آسایشگاه سالمندن در ایران کم است، جای دیگری که ممکن است مرگ پنهان باشد زندانهاست که با تصمیم خوب قوه قضاییه که ۱۰۰ هزار زندانی را آزاد کرد، این نگرانی هم بر طرف شد. نگرانی دیگر معتادان متجاهر بودند که با تاخیر در جمع آوری آنان این نگرانی هم کم شد.

کاهش شدت کووید ۱۹ در ایران

وی افزود: سیر بیماران در بیمارستانها نشان می دهد که نه تنها مراجعات بیمارستانها کم شده بلکه شدت بیماری کووید ۱۹ نیز کم شده است و اکثر بیماران جدیدی که به بیمارستان می آیند خیلی بدحال نیستند. قبل از عید درصد بالایی از بیماران بدحال بودند اما الان به تدریج حال عمومی بهتری دارند و میزان بستری در آی سی یو هم کمتر شده است. بنابراین تعداد بیماران بدحالی که در خانه فوت می کنند هم خیلی کم است.

افزایش ابتلا به کرونا در خوزستان و اعزام دو تیم تحقیقاتی

معاون درمان وزارت بهداشت درپاسخ به سوال ایسنا درباره احتمال افزایش آمار مبتلایان به دنبال وقوع روند افزایشی بیماری در 15 استان طی چند روز اخیر، تصریح کرد: آمار غربالگری در 130 آزمایشگاه انجام می‌شود. تاکنون در حوزه درمان روند رو به افزایش را تنها در استان خوزستان شاهد بودیم که برای بررسی این موضوع دو تیم تحقیقاتی به این استان رفته‌اند. قاطبه بیماران در شهرهای اهواز، دزفول و آبادان بیماران بد حالی نیستند؛ علی‌رغم 20 درصد افزایش موارد ابتلا دراین استان در روزهای گذشته، اکنون به یک روند تقریبا ثابتی رسیده‌ایم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بررسی مبتلایان اولیه بیماری در کشور با توجه به دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت، گفت: پیش از آنکه سازمان بهداشت جهانی بخواهد موضوعی در این خصوص مطرح کند، ما خودمان اقدام به بررسی بیماران از طریق سامانه آوا و سامانه HIS کرده‌ایم.

جانبابایی در خصوص زمان بازگشایی مدارس، تاکید کرد: هنوز برای این موضوع تصمیم گیری نشده است و تمام تصمیمات در ستاد ملی مقابله باکرونا بررسی خواهد شد. اینکه قرار باشد دانش‌آموزان در روزهای خاصی به مدرسه بروند یا خیر بنده اطلاع خاصی ندارم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان مرگ پنهان ناشی از کرونا در ایران، بیان کرد: شاخص‌های بررسی این نوع مرگ آسایشگاه‌های سالمندان و زندان‌ها هستند. در مورد آسایشگاه‌های سالمندان که ما میزان کمی از این مراکز داریم در مقایسه با سایر کشورها و در خصوص زندان‌ها نیز در همان روزهای ابتدایی شیوع بیماری تعداد 100 هزار زندانی آزاد شدند که بر کاهش آمار مرگ‌های پنهان درکشور ما موثر بود. از سوی دیگر مقاومت ما در مقابل جمع‌آوری معتادان متجاهر و عقب انداختن این فرایند که می‌توانست سبب مرگ‌های پنهان در مراکز نقاهت‌گاهی شود، نیز مزید بر علت بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین