کد خبر: ۶۵۰۱۳۲
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹

سرعت پیری کاهش می یابد؟

پژوهشگران "دانشگاه کلمبیا"، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند با آزمایش‌های متفاوت، تغییر سرعت پیری را نشان دهد.
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه کلمبیا" (Columbia University) طی بررسی جدیدی، نوعی آزمایش فرآیند شیمیایی موسوم به "دی‌ان‌ای متیلاسیون" (DNA methylation) را ارائه داده‌اند که نسبت به تغییر سرعت پیری بیولوژیکی در میان افراد متولد یک سال مشابه، حساس است. آنها ابزاری موسوم به "دوندین‌پوام" (DunedinPoAm) ابداع کرده‌اند که آزمایش‌های منحصر به فردی را انجام می‌دهد تا مشخص شود که چگونه سرعت پیری با رفتار، درمان یا دگرگونی محیط، تغییر می‌کند.

"دنیل بلسکی" (Daniel Belsky)، استادیار دانشگاه کلمبیا و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هدف ما از این پژوهش، بررسی سرعت پیری براساس 18 آزمایش بالینی است که همزمان انجام می‌شوند.

بلسکی و همکارانش در بررسی‌های خود نشان دادند که دوندین‌پوام می‌تواند اطلاعات جدیدی را در ارتباط با پیری بیولوژیکی ارائه دهد.

پژوهشگران در این بررسی، نوعی آزمایش خون ابداع کردند که می‌تواند تاثیر درمان را در کاهش سرعت پیری نشان دهد. کاهش سرعت پیری، یک روش جدید در حوزه پزشکی است که با هدف پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن صورت می‌گیرد.

تحلیل پژوهشگران، بر نمونه‌های DNA به دست آمده از گلبول‌های سفید متمرکز است. آنها دی‌ان‌ای متیلاسیون را در این نمونه‌ها مورد بررسی قرار دادند. دی‌ان‌ای متیلاسیون، یک روند وراژنتیک است که می‌تواند روش بیان ژن‌ها را تغییر دهد.

بلسکی افزود: ما بررسی‌های خود را بر دی‌ان‌ای متیلاسیون گلبول‌های سفید متمرکز کردیم زیرا بررسی این روند، به سادگی صورت می‌گیرد و نتایج امیدوارکننده‌ای را نیز در پژوهش‌های پیشین نشان داده است.

پژوهشگران در پروژه‌های پیشین تلاش کرده‌اند تا روند پیری را با ارزیابی تفاوت‌های دی‌ان‌ای متیلاسیون میان افرادی در سنین متفاوت بررسی کنند.

بلسکی ادامه داد: یکی از محدودیت‌های این روش این است که انسان‌های متولد شده در سال‌های متفاوت، در شرایط متفاوتی پرورش می‌یابند و رفتارها، داروها، بیماری‌ها و تغذیه متفاوتی را تجربه می‌کنند. روش جایگزین این است که افرادی که در یک سال مشابه متولد شده‌اند، مورد بررسی قرار بگیرند و الگوهای متیلاسیون افرادی که از نظر بیولوژیکی زودتر یا آهسته‌تر پیر می‌شوند، مورد بررسی قرار بگیرند.

این پژوهش، در مجله "eLife" به چاپ رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین