علیرضا زالی، تقارن ضمن تقدیر از تلاشهای ارزنده مجمع خیرین کشور به ویژه در بحران کرونا، گفت: کارنامه ارزنده مجمع خیرین کشور به ویژه در بحران شیوع کرونا بسیار درخشان است. با دلالت منطقی، سازنده و عالمانه مجمع خیرین کشور شاهد تحقق برنامههای بسیار مترقی در حوزه پیشگیری، حمایت، درمان و ابعاد لجستیکی در مقابله با بیماری کووید ۱۹ هستیم.
وی با اشاره به اقدامات عظیم و سعی بلیغ مجمع خیرین کشور، مستندسازی اقدامات صورت گرفته در کشور را ضروری برشمرد تا یک آرشیو مدون و مستند در ذیل مجمع خیرین ایجاد شود که در سالهای بعد به عنوان یک مستند ارزنده برای فرهنگ سازی نوین در عرصه خدمت رسانی به مردم مورد بهره برداری قرار گیرد.
زالی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با کرونا از همکاری و تلاشهای استانداری و فرمانداری تهران در راستای اجرایی شدن و نهادینه سازی مصوبات ستاد کرونا قدردانی کرد و دستاوردهای حاصل را بدون همکاری آنان ابتر برشمرد.
وی با تاکید بر این مطلب که تهران شرایط کاملاً متفاوتی نسبت به سایر استانها و شهرها دارد گفت: تا زمانی که بیماری کرونا در تهران به کنترل درنیاید حتی اگر در همه استانها و شهرهای کشور به حد قابل قبولی از کنترل نسبی بیماری دست یابیم باز هم کار ناقص خواهد بود و بیماری کنترل نمیشود.
زالی با اشاره به شرایط ویژه تهران، این استان و شهر را نیازمند توجه ویژهتر دانست و به جمعیت بالا، چگالی بالای حضور سکنه تهران نسبت به همه استانها، محاط بودن تمام استان تهران با حاشیه شهر (مناطقی که از نظر سیستمهای اجرایی، زیرساختی و بهداشتی و درمانی، اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی در اقل استاندارد قرار دارند)، فقدان مراکز بهداشتی و درمانی در برخی از نقاط حاشیه شهر، ۱۸-۱۳ درصدی سکونت غیر رسمی، بالاترین تعداد اتباع، یک میلیون نفر جمعیت شناور روزانه، آسیبهای اجتماعی مختلف اشاره کرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به کارنامه درخشان حوزه بهداشت و درمان استان تهران در بحران کرونا به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات صورت گرفته در این راستا پرداخت و افزود: میانگین سنی متوفیان کرونا در تهران ۷۱ سال است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر قرار دارد. رنج سنی مراجعان نیز بین ۴۹ تا ۵۵ سال است که این امر حاکی از تلاش مؤثر و کارآمد کادر درمان است.
وی با بیان این مطلب که ۶۸ درصد بیماران فوتی در تهران حتماً یک بیماری زمینهای داشته اند، شایعترین علل زمینهای را پرفشاری خون، دیابت، قلب، چاقی و چاقی برشمرد.
زالی با ذکر این مطلب که تهران همچنان شهر آلوده و قرمز تلقی میشود گفت: در تهران همچنان با موارد جدید ابتلاء به کرونا مواجه هستیم بنابراین هنوز در موج اول بیماری مستغرق هستیم و بیماری فروکش نکرده است. متأسفانه شتابی که در رهاسازی و بازگشاییها رخ داد موجب شد بخش زیادی از الگوهای ما تغییر یابد.
وی با تاکید بر این مطلب که در تهران نباید حساسیت مردم و مسئولان کاهش یابد خاطرنشان کرد: روزهای اخیر شاهد روند رو به افزایش آمار کشوری بیماران نسبت به هفته گذشته هستیم اما این الگو را در تهران مشاهده نمیکنیم که این موضوع به دلیل این است که فعالیتهای مدنی و کاری در تهران با یک هفته تأخیر شروع شد و ما نیز ممکن است در روزهای آتی شاهد تغییرات آماری باشیم.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در این بحران شاهد اتفاقات خوب نیز بودیم همچون همبستگی اجتماعی بی نظیری که در بین آحاد جامعه شکل گرفت و مصادیق بارز و نماد برجسته آن را در جهاد مومنانه شاهد هستیم وبا ذکر خاطراتی در این خصوص بر ضرورت فرهنگ سازی این موضوع تاکید کرد تا تقویت شده و به یک ملکه اجتماعی تبدیل شود.
وی با اشاره به فرهنگ سازی نوینی که در کشور با همت خیرین در حوزههای مختلف صورت گرفته است خواستار حمایت و مشارکت مجمع تا پایان کرونا شد.
زالی در ادامه سخنان خود ایجاد یک پردیس متمرکز برای دانشگاه را یک اولویت و ضرورتی اجتناب ناپذیر برشمرد و به بیان توضیحاتی در خصوص طرحها، برنامه ریزی ها، اقدامات صورت گرفته و چالشهای موجود در این راستا پرداخت.
در ادامه نشست اعضای حاضر به بحث و بررسی در خصوص موضوعات مختلف از جمله پروژه عمرانی پردیس متمرکز دانشگاه و طرحها و برنامه ریزی های انجام شده، مستندسازی وقایع بهداشتی و درمانی کرونا و…، پرداختند و تصمیماتی نیز اتخاذ شد.