کد خبر: ۶۵۱۳۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴

در هر دقیقه بیش از ۱۳۸ هزار دلار برای تسلیحات هسته‌ای هزینه می‌شود

برآوردهای کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای (ICAN) نشان می‌دهد هزینه‌ای که ۹ کشور جهان در سال گذشته میلادی به سلاح‌های هسته‌ای اختصاص دادند، معادل ۷۲.۹ میلیارد دلار بوده است.
آفتاب‌‌نیوز :

کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای (ICAN) در جدیدترین گزارش خود هزینه نجومی را که تنها در ۹ کشور جهان در سال ۲۰۱۹ صرف ساخت و توسعه سلاح هسته‌ای شده است، بالغ بر ۷۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است. این اولین تخمین ظرف یک دهه از هزینه تسلیحات هسته‌ای در جهان با در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به نگهداری و ساخت سلاح‌های هسته‌ای جدید است؛ این رقم یعنی صرف ۱۳۸ هزار و ۶۹۹ دلار در هر دقیقه برای این سلاح‌ها.

هزینه‌های هسته‌ای در جهان از سال ۲۰۱۸ که معادل هفت میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده، به شکلی چشمگیر و پا به پای کل هزینه‌های نظامی که تا سال ۲۰۱۹ صرف شده، افزایش یافته است.

در هر دقیقه بیش از ۱۳۸هزار دلار برای تسلیحات هسته‌ای هزینه می‌شود

کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای برای این تحقیق از ده‌ها منبع مختلف در مورد هزینه‌های نظامی و هسته‌ای هر کشور استفاده کرده است تا حتی زمانی که اطلاعات دقیقی از بودجه آنها در این زمینه در دسترس نیست، بتواند تخمین دقیقی به دست دهد.

در سال گذشته میلادی ایالات متحده آمریکا ۳۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، چین ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، بریتانیا هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، روسیه هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، فرانسه چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار، هند دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، رژیم صهیونیستی و پاکستان هرکدام یک میلیارد دلار و کره شمالی ۶۰۰ میلیون دلار صرف سلاح هسته‌ای کردند.

بر اساس گزارش دویچه‌وله، بئاتریس فین، مدیر اجرایی کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای در این رابطه گفته است: این ناعادلانه است که هر دقیقه ۱۳۸هزار و ۷۰۰ دلار برای سلاح‌هایی هزینه شود که باعث فجایع انسانی می‌شوند و نه صرف حفظ سلامت شهروندان.

او اضافه کرده است که این کشورها همچنان سالانه میلیاردها میلیارد دلار برای سلاح‌های کشتار جمعی هدر می دهند که به زودی غیرقانونی خواهد شد. اکنون ۳۶ کشور پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای را که ممنوعیت توسعه، تولید و ساخت این سلاح‌ها را دربرمی‌گیرد، تصویب کرده و به آن ملحق شده‌اند. پس از رسیدن تعداد کشورهای امضاکننده این پیمان به ۵۰ کشور، این پیمان لازم‌الاجرا خواهد شد.

کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای در گزارش خود اعلام کرد، این کشورها می‌توانند به جای صرف میلیاردها دلار برای سلاح‌های هسته‌ای منابع مالی خود را به تحقیقات لازم برای کمک به مردم سراسر جهان برای مبارزه با بیماری کرونا اختصاص دهند. تحقیقات این کمپین نشان می‌دهد با پول‌هایی که فرانسه، انگلستان و ایالات متحده برای این سلاح‌ها خرج می‌کنند، می‌توانند حداقل ۱۰۰ هزار تختخواب بخش مراقبت‌های ویژه و ده‌ها هزار دستگاه تنفس مصنوعی را تأمین کنند و سالانه حقوق ده‌هزار پرستار و پزشک را بپردازند.

کمپین بین‌المللی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای به خاطر تلاش‌های خود برای از بین بردن سلاح‌های اتمی در جهان جایزه نوبل صلح سال ۲۰۱۷ را دریافت کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
France
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
0
1
اين يك نظر شخصي است . البته نظر اهل فن ارجح تر است . سلاح هسته اي قدرتي باور نكردني به چند كشور دنيا داده است كه بدون اين سلاح فاصله چنداني با بقيه ارتشهاي جهان ندارند . مثلا اگر آمريكا اين سلاح را نداشت به هيچ وجه قدرت رورايي با كشورمان را نداشت چون تمامي ادوات جنگي آنان آسيب پذيرند .نيروي انساني شان كه غير از پول و لژيونرها هم گرفتن اقامت آمريكا ،انگيزه اي براي جنگيدن ندارند . با اين حساب بسيار طبيعي است كه اين چند كشور به شدت و همت جلوي دستيابي ساير ملل به سلاح هسته اي را خواهند گرفت . بسياري از اين كمپين ها هم دست پرورده خودشان است و راه را براي آنها هموار مي كند . به جرأت مي توان گفت تا زمانيكه اين تسليحات را نداشته باشيم بايد تمكين كنيم يا زور بشنويم و تحريم شويم و صد ها بلاي ديگر را تحمل كنيم .فقط در صورت توازن قدرت مي توانيم جلوي صدمات بيشتر را بگيريم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین