کد خبر: ۶۵۱۳۷
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۷:۱۲
معاون وزیر خارجه روسیه:

حمله به ایران بزرگترین اشتباه خواهد بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ الکساندر لوسیوکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه ضمن ابراز مخالفت کشورش با حمله نظامی احتمالی آمریکا به ایران مطالبی در خصوص برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه خلیج فارس که قرار است ماه آینده در تهران برگزار شود بیان داشته‌است. آنچه در پی می‌آید برگردان بخش‌هایی از سخنان وی در گفتگو با روزنامه ورمیانوستی چاپ مسکو ‌می‌باشد که در شماره روز سه‌شنبه این روزنامه به چاپ رسیده است:

قرار است پرزیدنت پوتین روز 16 اکتبر (26 مهر) در نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران شرکت کند. آیا برای رئیس‌جمهور شرکت در این همایش خطرناک نیست، چرا که به‌نظر می رسد آمریکایی‌ها بیشتر ازهمیشه درصدد جنگ با ایران هستند؟
- من فکر نمی‌کنم که آمریکایی‌ها تا پیش از برگزاری این اجلاس برنامه‌ای برای بمباران ایران داشته‌باشند، ولی اگر چنین اتفاقی بیافتد مطمئنا برگزاری اجلاس در تهران بسیار دشوار خواهد شد. 

آیا دولت روسیه رایزنی‌های لازم را با ایالات متحده برای حفظ امنیت کارشناسان روسی در صورت حمله هوایی به تاسیسات هسته‌ای ایران انجام داده‌است؟ 
از آنجاییکه اوضاع مربوط به ایران تا حد زیادی غیرقابل پیش‌بینی است است ما برنامه‌ای برای خروج متخصصین روسی از آن کشور در صورت لزوم داریم، اما من بسیاری امیدوارم که چنین حمله‌ای هیچوقت اتقاف نیافتد. جنگ با ایران می‌تواند سبب وخیم‌تر شدن اوضاع در خاورمیانه شود که بدون جنگ نیز از این بدتر نمی‌شود، ثانیا واکنش بسیار منفی جهان اسلام را به‌دنبال خواهد داشت. اقدام نظامی (علیه ایران) می‌تواند بزرگترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا باشد. 

آیا می توان از حمله نظامی آمریکا (به ایران) جلوگیری کرد؟
ایران می بایست برای رفع نگرانی‌های آمریکا و غرب، شفاف‌تر عمل می‌کرد و حسن نیت بیشتری نشان می‌داد، امابه هرحال مقامات این کشور نیز برداشت خود از اوضاع را دارند و همان را ملاک عمل قرار می‌دهند. ما همواره در گفتگوهای‌مان با ایران بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که به منظور رفع نگرانی‌های جامعه جهانی رفتار شفاف‌تری داشته باشد. ما یقین داریم که هیچ راه‌حل نظامی برای مسئله هسته‌ای ایران وجود ندارد، همانطور که برای عراق هم وجود نداشت. اما در مورد ایران همه چیز می‌تواند بسیار دشوارتر باشد.

چه انتظاراتی از نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر وجود دارد؟
فعلاً نمی‌توانم بگویم، اما امکان رسیدن به توافق وجود دارد. اسنادی درباره مرزبندی بستر دریا و استفاده از محدوده آب‌های سطحی در حال تنظیم است. علاوه بر این موضوع ذخایر نفتی و چگونگی استفاده از آنها و مواردی مانند ساخت خطوط لوله با توجه به نگرانی‌های زیست‌محیطی وجود دارد. به نظر ما اختلاف نظرهایی که در زمینه تعیین حدود و تعیین رژیم‌ حقوقی خزر وجود دارد طبیعی و قابل حل است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین