در این پیام که امروز (چهارشنبه) منتشر شده، گفته که این سند به سطح جهانی پذیرفته شده و چارچوبی واضح به نفع دو طرف است.
رهبر طالبان امضای این سند را بار دیگر پیروزی بزرگ برای گروه خود خوانده و تاکید کرده که طالبان به این توافقنامه متعهد است و از آمریکا نیز میخواهد بر تعهدات خود محکم باقی بماند.
به باور او، عملی شدن این توافقنامه وسیله پایان جنگ و به میان آمدن صلح در افغانستان است.
طالبان پیش از این بارها دولت افغانستان را به تلاش برای سنگاندازی در روند صلح و زیر پا گذاشتن مواد این توافقنامه متهم کرده است.
به گزارش بی.بی.سی این اظهارات در حالی از سوی رهبر طالبان مطرح میشود که به دنبال موج تازهای از خشونتها در افغانستان، دولت این کشور طالبان را مسئول شناخته و گفته به نظر میرسد موافقتنامه صلح بی اثر بوده است.
چند روز پیش ریاست امنیت ملی افغانستان گفت طالبان پس از امضای این سند تاکنون ۳ هزار و ۸۰۰ حمله انجام دادند و برخلاف آنچه از این توافقنامه انتظار میرفت، نه کاهش خشونتها، بلکه افزایش و تشدید جنگ را به دنبال داشت.
در چند روز گذشته چندین حمله خونین در نقاط مختلف افغانستان رخ داد که مسئولیت شماری از آنها را (که تلفات غیرنظامی هم به دنبال داشت) طالبان به عهده نگرفت اما حکومت افغانستان طالبان را مسئول همه این خشونتها میداند.
در تازه ترین این رویدادها، شب گذشته به طور بیپیشینه در ولایات پروان و خوست به روی نمازگزاران شلیک صورت گرفت. وزارت کشور، طالبان را مسئول حمله در پروان خواند که در نتیجه آن هشت نفر کشته و پنج نفر زخمی شدند اما طالبان دولت را مسئول این حمله خواند. سخنگوی والی خوست نیز مخالفان مسلح را مسئول حمله شب گذشته اعلام کرد و گفت در این حمله سه نفر کشته و یک نفر زخمی شدهاند. اما طالبان این حمله را نیز به نظامیان دولتی نسبت داد.
در پیام عیدی رهبر طالبان از تلفات غیرنظامیان در جنگ ابراز نگرانی جدی شده و گفته شده که یک کمیسیون گماشته شده تا در جنگ، از سوی نیروهای طالبان به غیرنظامیان صدمهای نرسد و اگر چنین شد موضوع بررسی شده و افراد مقصر مجازات شوند.
او همچنین دولت را به حمله و بمباران خانههای غیرنظامیان متهم کرده و از نهادهای خارجی خواسته برای جلوگیری از آن، اقدام کنند.
در شماری از حملات که در روزهای اخیر به طالبان نسبت داده شده، این گروه متهم به هدف قرار دادن قوم و مذهب خاص شده، اما رهبر طالبان در این پیام گفته که حلقاتی از سوی استخبارات بیرونی، در تلاشاند تعصبات زبانی، قومی و مذهبی را دامن بزنند اما او اجازه نخواهد داد.
ملا هیبتالله در پیام تازه خود به تشکیل نظام بعدی از سوی این گروه امیدوار به نظر میرسد و گفته شماری از گروهها و افراد از نظام آینده این گروه پس از پایان جنگ نگران هستند، اما او اطمینان میدهد که در این نظام "پالیسی انحصار طلبانه" وجود ندارد و حقوق همه اعم از زن و مرد تامین خواهد شد.
او تاکید کرده که تمام کارها در نظام آینده طالبان بر اساس شریعت اسلام پیش برده خواهد شد.
رهبر طالبان همچنین به مخالفانش گفته که اگر دست از مخالفت برداند او برای همهشان عفو عمومی اعلام خواهد کرد.
او در پیام تازه خود گفته که روابط سیاسی آنها اکنون با کشورهای جهان و منطقه بسیار گسترش یافته و فضای باور واعتماد به میان آمده است.
کرونا؛ عذاب الهی
در پیام عیدی رهبر طالبان به ویروس کرونا نیز اشاره شده است.
ملا هیبتالله در این پیام این بیماری را نتیجه به اوج رسیدن سرپیچی از دین اسلام خوانده است و گفته که برای نجات از این "عذاب و آزمون مهلک" باید از خداوند بخشش خواست و زندگی را مطابق معیارهای اسلام پیش برد.
او گفته که به کمیسیون بهداشت طالبان دستور داده تا امکانات بهداشتی برای مردم فراهم سازند و از مردم نیز خواسته تدابیر شرعی و بهداشتی را رعایت کنند.
رهبر طالبان گفته که طالبان در بخش انتقال و توزیع مواد کمکی برای مبارزه با این بیماری حاضر به هر نوع همکاری با موسسات است.