آفتابنیوز : آفتاب: دبیر هیأت نجات غریق شهرستان رشت و بازرس طرح مناطق خطرآفرین این شهرستان از عدم پرداخت حقوق ناجیان غریق دریا از سوی فدراسیون شنای ایران و هلال احمر خبر داد.
محمد جواد امرآبادی در گفتوگو با خبرنگار آفتاب در این خصوص گفت: استان گیلان دارای 280 نقطه کور در دریا است بدین معنا که غیر از طرحهای شنای زنانه و مردانه، 280 ساحل دریا وجود دارد که فاقد طرح است که مردم عمدتا تمایل به شنا کردن در این نقاط دارند که هر ساله هم بیشتر افرادی که غرق میشوند، به دلیل شنا کردن در آن نقاط است.
وی گفت: امسال با همکاری هلال احمر و فدراسیون، قرار بر آن شد که طرحی با عنوان «حفاظت از مناطق خطر آفرین دریا» به اجرا درآید و 2 ناجی برای هر یک از این مناطق خطرآفرین، در نظر گرفته شد تا از جان مردم حفاظت کنند.
امرآبادی ضمن انتقاد از عملکرد هلال احمر، فدراسیون و استانداری در تأمین نیازهای ناجیان گفت: طرح «مناطق خطر آفرین» طرح بسیار خوب و مفیدی بود اما متأسفانه عملکرد نامناسب فدراسیون و هلال احمر در تأمین تجهیزات ایمنی و همچنین عدم پرداخت به موقع حقوق و دستمزد ناجیان، باعث شده که سال آینده با کمبود ناجی مواجه شویم.
وی گفت: داشتن دکل دیدهبانی و قایق بدیهیترین چیزی است که در هر کشور دنیا، برای نجات افراد از کام مرگ، از آن استفاده میکنند. اما در ایران حتی قایق هم برای رسیدن سریع به غریق نداریم و ناجیان ما با در خطر انداخن جان خویش، تن به آب میزنند و سعی در نجات افراد دارند.
امرآبادی گفت: نجات جان افراد، وظیفه ما است اما زمانی که فردی در دریا غرق میشود، همه مسئولین آن را به گردن ناجیان غریق میاندازند در حالی که هیچ کس نمیپرسد چرا تجهیزات لازم را در اختیار ناجیان نمیگذارد؟ و از سوی دیگر هنگامی که نجات غریقان، روزانه 10 الی 20 نفر را از مرگ نجات میدهند،هیچ نهادی حاضر به تشکر از آنان نیست. ما به تشکر هیچ کسی نیاز نداریم و تنها میخواهیم که حقوق و دستمزد ناجیان سر موقع پرداخت شود.
وی وجود انگیزه در ناجیان را برای کار در دریا بسیار مهم دانست و گفت: هنگامی که دستمزد ناجیان غریق به موقع پرداخت نمیشود طبیعی است که آنان نیز دیگر انگیزهای برای کار کردن در دریا ندارند و احتمال دارد که ما در سال آینده با کمبود ناجی دریا مواجه شویم.
امرآبادی در پایان گفت: تمامی ناجیانی که اکنون در کنار دریا مشغول به کار هستند از افراد با تجربه و آموزش دیدهای هستند که قبل از آغاز فصل گرما و دریا،آموزشهای لازم را دیدهاند و اکثر آنان بالای 10 سال سابقه ناجی بودن در کنار دریا دارند. امسال در حوزه شهرستان رشت تنها 8 نفر غرق شدند که 4 نفر آنان شب بودهاند اما اگر فدراسیون بخواهد از ناجیان جدید در کنار دریا استفاده کند،قطعا آمار افراد غرق شده در دریای خزر افزایش پیدا خواهد کرد.