اصلاحطلبان در شرایطی به تماشای شروع به کار مجلس یازدهم با اکثریتی اصولگرا نشستند که شواهد نشان از این مساله دارد برای حضورِ جدی اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ هم دشواریهای زیادی را پیش روی اصلاحطلبان وجود دارد.
سید افضل موسوی، عضو حزب کارگزاران سازندگی، در این رابطه اظهار داشت: تحریم انتخابات مجلس یازدهم توسط اصلاحطلبان خطایی فاحش بود که هم حضور آنان در مجلس را حتی به تعداد قلیل منتفی کرد و هم باعث شد شانس اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ تقریبا غیرممکن شود. تصمیم به تحریم در حالتی رخ داد که گروههای سیاسی باید خودشان را در معرض رای مردم قرار بدهند.
این فعال اصلاحطلب در ادامه سخنانش گفت: کار به جایی رسید که حتی آقای بهزاد نبوی هم صدای اعتراضیاش را بلند و تاکید کرد عدم شرکت در انتخابات نه تنها هیچ فایدهای ندارد، بلکه باعث خُسران هم خواهد شد. خُسرانی که جبرانش به راحتی ممکن نیست. در واقع اصلاحطلبان میتوانستند کاندیداهای خود را از شهرستانها معرفی کنند تا در مجلس یازدهم نمایندههایی داشته باشند. اما متاسفانه فرصتسوزی کردند و در نتیجه به استقبال حاشیهنشینی رفتند.
این نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: من هم قبول دارم سیستم مجموعهای از محدودیتها را پیش روی اصلاحطلبان گذاشت. اما همه باید این مساله را بدانند که هیچ گروهی نباید بگوید «به ما جا بدهید»؛ یعنی اصل فعالیت سیاسی این است که گروهها با تلاش و پشتکار برای خود در عرصه سیاسی جایی دست و پا کنند و برای عرض اندام، چشم انتظار فرصتی نباشند که از جانب قدرت به آنها اعطا شود.
وی در ادامه توضیح داد: سلسله اشتباهها و تحریم انتخابات اسفند ۹۸، اصلاحطلبان را در شرایط سختی قرار داده است. به همین دلیل، لازم است آنها در نگاهِ خود به فضای سیاسی تجدیدنظر کنند و همچنین این مساله را در نظر بگیرند که شعار هیچ هدفی را محقق نمیکند. پس برای تحقق اهداف، باید آستینها را بالا زد و مانعها را یکی پس از دیگری از پیش رو برداشت.
سید افضل موسوی در پایان صحبتهایش گفت: این مساله که جریان اصلاحات مانعهای متعددی را پیش روی خود میبیند، درست است. با این حال تاکیدِ موکد میکنم که تحریم چارهکار نیست.