کد خبر: ۶۵۴۵۳
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۸۶ - ۱۰:۴۴
همزمان با تشدید تحریم‌‌های آمریكا علیه میانمار

دانشجویان هم به جمع راهبان ناراضی پیوستند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ده‌ها هزار تن از راهبان و شهروندان میانماری علیرغم تهدیدات و هشدارهای مداوم مقامات نظامی و انتظامی، با نادیده گرفتن دستورات دولت به خیایان‌های رانگون، پایتخت این كشور ریخته و تظاهرات اعتراض‌آمیز و ضددولتی خود را ادامه دادند. 

انتظار می‌رود همزمان با بالا‌گرفتن این اعتراضات، واشنگتن هم تحریم‌هایی گسترده علیه دولت نظامی اعمال كند. مقامات آگاه در كاخ سفید اعلا‌م كرده‌اند این اقدام قطعی بوده و به زودی اجرا خواهد شد. رییس جمهوری آمریکا هم در سخنرانی خود در سازمان ملل از اعمال چنین تحریم‌هایی خبر داده است.

حاضران در این تظاهرات فریادزنان می‌گفتند: ما خواهان گفت‌وگو هستیم. ده‌ها هزار شهروند میانماری بدین ترتیب ساعات متمادی را در خیابان‌های پایتخت، به سر دادن فریاد«دموكراسی، دموكراسی» گذراندند.
به گفته شاهدان عینی، با اتمام تظاهرات چندین كامیون حامل سربازان نظامی وارد میادین اصلی و خیابان‌های محل تجمع تظاهركنندگان شدند. خبرگزاری رویترز اما تعداد كامیون‌های حامل افراد پلیس ضد شورش را هشت دستگاه و تعداد كامیون‌های حامل نظامیان را 11 دستگاه عنوان كرده است.

نیروهای مزبور اما هیچ برخوردی با تظاهركنندگان نداشته و در درون كامیون‌های محل استقرار خود به تماشای پراكنده شدن مردم پرداختند. حضور این نیروهای امنیتی، علی‌رغم خویشتنداری و عدم دخالت آنها بازهم به این نگرانی دامن می‌زند كه صبر دولت نظامی به پایان رسیده و بالا‌خره زمان برخوردی خشن با معترضینی كه خواهان دموكراسی هستند، فرا خواهد رسید. آرایش نظامی و سطح آمادگی نظامیان و پلیس كاملا‌ مسلح ضد شورش نشان از آن دارد كه دولت خود را برای برخوردی تمام عیار آماده كرده است؛ برخوردی كه می‌تواند به حمام خون منتهی شود.

روز گذشته ده‌ها هزار راهب و حامیان غیرنظامی آنان از معبد شودگان به سمت بخش مركزی رانگون به راه افتاده و در نهایت پیرامون معبد سوله و شورای شهر كه در همان نزدیكی قرار دارد، اجتماع كردند.

راهبان در گفت‌وگو با خبرنگاران به این موضوع اشاره می‌كنند كه مردم دیگر توان تحمل حكومت نظامی را ندارند و آنان به نمایندگی از مردم فریاد اعتراض و دموكراسی‌خواهی را بلند كرده‌اند.

در شرایطی كه راهبان پرچم‌ها و نمادهایی مرتبط با خیزش دانشجویی سال 1988 را به همراه داشتند، حضور پررنگ و پیوستن دانشجویان به صفوف آنان بیش از هر چیز باعث نگرانی جونتا شده است.

دولت نظامی میانمار روز گذشته پس از چندین روز سكوت و در شرایطی كه علی‌رغم قرار گرفتن این اعتراضات در كانون توجهات جهانی ترجیح می‌داد از كنار آن بی‌تفاوت بگذرد، بالا‌خره واكنش نشان داد. در بیانیه جونتا كه پیش از این در سابقه خود سركوب خونین قیام 1988 و كشتن بیش از 3 هزار تن را نیز به همراه دارد، خطاب به معترضین هشدار داده شده است: دولت آماده است تا هر نوع برخورد لا‌زم را با معترضین به عمل آورد.

در بخشی از این بیانیه به صراحت، راهبان هدف قرار گرفته و ضمن درخواست از آنها برای دور شدن از عرصه سیاسی آمده است: این افراد، راهبان معترض، بازیچه دست رسانه‌های خارجی شده‌اند.

این اتهام پس از آن وارد می‌شود كه كاخ سفید خبر از تحریم‌هایی شدید از سوی رئیس‌جمهوری آمریكا علیه جونتای نظامی داده و اتحادیه اروپا هم ضمن درخواست از دولت این كشور برای نشان دادن حداكثر خویشتنداری از آنها خواست تا مانع جریانی كه می‌تواند باعث شكل‌گیری یك فرآیند اصلا‌حی واقعی شود، نشوند.

اعتراضات راهبان كه حالا‌ از رهبری دالا‌یی لا‌ما رهبر معنوی تبعید شده به تبت هم برخوردارند، پس از آن آغاز شد كه دولت بهای سوخت را دو برابر كرده و اوضاع را برای شهروندان این كشور فقیر و بحران‌زده دشوارتر از پیش كرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین