آفتابنیوز : آفتاب: سرپرست وزارت نفت میگوید: اولویت ایران در پروژه خط لوله صلح سه جانبه بودن قرارداد است، بااینحال معطل هندیها نخواهیم شد.
غلامحسین نوذری كه در حاشیه مراسم امضای قراداد ساخت نیروگاه اكترو كمپرسورها و تاسیسات جانبی پروژه ایران ال ان جی سخن میگفت، اظهار داشت: مذاكرات كارشناسی نشست دو جانبه تهران از روز دوشنبه ( 2 مهر) آغاز شده و در مورد بیشتر بندهای قرارداد به جز دو مورد توافق حاصل شده است.
وی افزود: طرف هندی علاوه بر مشكلات خود با پاكستان درباره هزینه ترانزیت، یك سری مسایل داخلی نیز دارد. در این راستا فضا برای حضور هند در قرارداد باز است، ولی معطل آنها نخواهیم شد. ایران با پاكستان مذاكرات را جلو میبرد، اگر هندیها پیوستند قرارداد سه جانبه امضاء میشود، تلاش این است كه همه بندهای قرارداد در این دور مذاكرات دو جانبه تهران با پاكستان نهایی شود.
سرپرست وزارت نفت با تاكید بر این كه هیچ مشكلی درباره فاینانس و تامین مالی پروژهها نداریم، خاطرنشان كرد: برای اجرای پروژهها علاوه بر منابع داخلی، پارهای دیگر از راهها باز و تدبیر شده كه دراین خصوص مشكلی نداریم.
او موضوع به بنبست رسیدن مذاكرات ایران و توتال در فاز 11 پارس جنوبی را بیشتر بحثهای رسانهیی دانست و گفت: مذاكرات با توتال ادامه دارد و آنها برای حضور در پروژه علاقهمند هستند و در حال حاضر روی قیمت پیشنهادی كنسرسیوم كه حدود 11.3 میلیارد دلار است، اصرار دارند كه با قیمت برآورد شده ایران تفاوت دارد و در این باره در حال مذاكره هستیم.
نوذری به برنامهی احتمالی تقسیم پروژه پارس LNG به چند بسته كوچكتر اشاره و یادآوری كرد: به دنبال این هستیم كه پروژه پارس ال ان جی را در قالب چند بسته كوچك با توتال جلو بریم. در این زمینه هیچ شركتی نمیتواند از منابع و ذخایر ایران و حضور در پروژههای كشور ما چشمپوشی كند، ولی ما هم برای توسعه پروژهها معطل شركتی نمیمانیم.
وی در خصوص قیمت نفت در بازار جهانی با تاكید بر این كه ما به دنبال قیمتهای عادلانه و مناسبتر هستیم، توضیح داد: به نظر میرسد، یكی از دلایل افزایش قیمت نفت عدم سرمایهگذاری در كشورهای دارای پتانسیل بالاست، زیرا اگر سرمایهگذاری انجام شود یا امكان عرضه بیشتر باشد، قیمتها برای تولید و مصرف كننده عادلانه خواهد شد.
نوذری همچنین درباره مصوبه كنگره آمریكا و شرایط سرمایهگذاری در ایران اظهار داشت: شواهد نشان میدهد بازار ایران هنوز برای سرمایهگذاری جذاب است و منافع شركتها بر روابط سیاسی مورد نظر آمریكا ترجیح دارد، بنابراین ممكن است ملاحظاتی را در پیش گیرند، ولی برای طولانی مدت نخواهد بود.
وی درباره تاكید منابع ارمنستانی بر نیاز نداشتن به گاز ایران تا پایان سال 2008 توضیح داد: اگر بحثهای مربوط به منفی بودن تراز گاز را بپذیریم، باید از این بحث استقبال كنیم، ولی آنچه كه مسلم است آنها چون نتوانستند پروژه خط لوله سمت ارمنستان را به تمام برسانند، قادر به تزریق گاز نیستند.
سرپرست وزارت نفت صرفه جویی بنزین را حدود 30 درصد دانست و گفت: امسال اگر سهمیهبندی اجرا نمیشد، باید روزانه 85 میلیون لیتر بنزین مصرف میكردیم، ولی بهتر است منتظر باشیم و ببینیم مقایسههای مجلس چگونه پیش میرود و بعد درخصوص منابع مالی دیگر تصمیمگیری كنیم.