قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال روز به روز ابعاد تازهای پیدا میکند و به نظر میرسد پای نهادهای نظارتی هم به این پرونده باز شود. سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده دوره های دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی که یکی از نخستین منتقدان به قرارداد سرمربی سابق تیم ملی بود، این بار با صراحت بیشتری نسبت به عاملان عقد این قرارداد موضع گیری کرد و حتی عنوان داشت غرامت این قرارداد را باید از عاملان عقد دریافت کرد نه از جیب فوتبال و بیت المال.
محمد خرمگاه مربی پیشین تیم امید ایران در این خصوص اظهار داشت: کاملا حق با نماینده محترم مجلس شورای اسلامی است و آنهایی که عامل عقد چنین قراردادی بودند باید پاسخگو باشند و این مبلغ را از جیب شان پرداخت کنند. جریانی که ویلموتس را به ایران آورد دچار قصور است و باید تاوان این قصور را هم پرداخت کنند.
وی افزود: این که بگویند از درآمدهای فدراسیون این مبلغ پرداخت می شود اصلا قابل قبول نیست چون درآمدهای فدراسیون هم متعلق به مردم است که باید صرف هزینههای تیمهای ملی شود نه صرف اشتباهات دیگران. چون درآمدهای فدراسیون هم مثل بیت المال متعلق به همه ایران است.
مربی پیشین تیم فوتبال امید ایران بیان داشت: در فوتبال زمینه فساد همیشه وجود دارد و انسانها باید بتوانند خودشان و نفس شان را مدیریت کنند. به عنوان مثال همان زمان که من در تیم امید دستیار علیرضا منصوریان بودم به ما هم پیشنهاد رشوه شد که آنقدر بَد و تند با این پیشنهاد دهندگان برخورد کردیم که بروند و پشت سرشان را نگاه نکنند.
خرمگاه اضافه کرد: آقایان به ما پیشنهاد میدادند به ازای هر بازیکنی که فقط به اردو دعوت شود «اِن» تومان و به ازای بازیکنانی که در اردو حفظ شوند «اِن بعلاوه آ» تومان پرداخت می کنیم که با توجه به تعداد بالایی که بازیکن به تیم ملی دعوت می شدند ما میتوانستیم چند برابر مبلغ قراردادمان درآمدزایی داشته باشیم. اما ما در آن زمان بر نفس خود غلبه کردیم و این پیشنهادات را با قاطعیت رد کردیم. اما آیا همه می توانند از این پیشنهادات عبور کنند؟
پیشکسوت فوتبال تصریح کرد: خیلیها می گویند فوتبال کثیف است. من کاملا با این موضوع مخالف هستم و میگویم فوتبال نه تنها کثیف نیست، بلکه بسیار هم پاک است. اما یکسری آدمهایی که در فوتبال حضور دارند ذات شان کثیف است و نمای بدی از فوتبال نشان می دهند.
وی اضافه کرد: شاید در گذشته فساد در فوتبال در سطح خرده دلالان و بعضی از مربیان بود، اما امروز مبالغ و سطوح فساد در فوتبال پیشرفت کرده و به مدیران ارشد رسیده است. دستگاه های نظارتی همانطور که در حال برخورد با فساد در سطح مدیران بالای کشور هستند و دیده میشود مدیران سابق قوه قضاییه در حال محاکمه هستند، باید این اتفاق در ورزش هم بیفتد و عاملان فساد در ورزش به خصوص دانه درشتها نسبت به عملکرد گذشته شان پاسخگو باشند.