کد خبر: ۶۵۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۸۶ - ۱۷:۴۹

حسینی: برای خروج از عراق به آمریکا کمک می‌کنیم

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: نشست خبری هفتگی «محمدعلی حسینی» سخنگوی وزارت خارجه صبح امروز در محل ساختمان این وزارت و با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد.

به گزارش آفتاب، سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در این نشست در خصوص گزارش آتی البرادعی درباره مساله هسته‌ای كشورمان گفت: «ما در چارچوب و مدالیته‌ای كه با آژانس به توافق رسیدیم همكاری‌ها را ادامه می‌دهیم.» 

وی با بیان این‌كه گزارش اخیر البرادعی نكات مثبتی را داشت، ابراز امیدواری كرد این روند ادامه یابد و تلاش‌هایی كه برای مخدوش كردن فضای همكاری‌های ایران و آژانس صورت می‌گیرد مثمرثمر واقع نشود.

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در خصوص واكنش تهران به اعلام آمادگی بوش برای مذاكره، گفت: «ایران قبلا هم اعلام آمادگی كرده بود كه با 1+5 در یك موضع برابر و بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی مذاكره كند.»

حسینی در خصوص سفر علی بابا جان وزیر خارجه تركیه به ایران در 29 مهرماه خبر داد و افزود: این سفر در چارچوب روابط دوجانبه صورت می‌گیرد.

وی در خصوص سطح شركت ایران در اجلاس همسایگان عراق كه هشتم و نهم آبان‌ماه در استانبول برگزار می‌شود، گفت: اجلاس استانبول در سطح وزرای خارجه كشورهای همسایه عراق برگزار می‌شود و منوچهر متكی وزیر امور خارجه كشورمان نیز در این اجلاس شركت می‌كند.

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در خصوص مذاكرات ایران و مصر، گفت: «این مذاكرات قرار است در سطوح مختلف ادامه پیدا كند ولی اكنون تاریخ دقیقی برای دور بعدی نداریم ولی در رایزنی‌ها آن را مشخص می‌كنیم.»

وی اتهامات پترائوس فرمانده نیروهای نظامی آمریكا در عراق و منتسب كردن فرهادی به سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی را بی‌پایه و اساس خواند كه از گذشته نیز ادامه دارد و افزود: «آمریكایی‌ها همواره افرادی را كه دستگیر می‌كنند و یا می‌كشند به نحوی به سپاه قدس متصل می‌كنند. اگر می‌توانند اسامی آن‌ها را در اختیار ایران قرار دهند یا آشكارا اعلام كنند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان درخصوص اقدامات ایران در برابر اتهامات روزافزون فرانسه در خصوص مسأله‌ هسته‌ای كشورمان، گفت: «رویكرد سیاسی‌ای كه دولت جدید فرانسه اتخاذ كرده است رویكردی غیرمنطقی و غیرواقع‌بینانه است.»

وی با بیان این‌كه ما تا به حال هیچ‌گونه كاهشی را در كار شركت‌های فرانسوی در كشورمان مشاهده نكردیم بلكه ابراز علاقمندی آن‌ها را نسبت به ادامه فعالیت‌هایمان داشته‌ایم، گفت: «ما همواره توصیه كردیم هم در مواضع رسمی و هم در رایزنی‌ها كه رویكردهای افراطی و غیرمنطقی تا به حال ثمر و نتیجه‌ای نداشته است و ادامه این رویكردهای فرانسه به جایگاه سنتی این كشور در منطقه هم آسیب خواهد رساند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در خصوص دیدار لاریجانی و سولانا، گفت: «این دیدار انجام خواهد شد و دو طرف پیرامون مسائل مورد توجه مذاكره می‌كنند ولی زمان آن هنوز مشخص نیست.»

وی هم‌چنین اعلام كرد: «مذاكرات پی 1 و پی 2 سه‌شنبه 17 مهرماه با سفر هیأت آژانس به تهران انجام خواهد شد.» 

حسینی اعلام كرد: «پیگیری‌ها در خصوص آزادی فرهادی و پنج دیپلمات ربوده‌شده كشورمان در عراق ادامه دارد ولی هنوز هیچ اتفاق تازه‌ای نیفتاده است.»

وی با اعلام اینكه طالبانی، رییس جمهور عراق پیگیری هایی را برای آزادی‌های این عزیزان انجام داده است ولی با كارشكنی‌های آمریكایی‌ها مواجه شده است، گفت: ما به طرف عراقی تاكید كردیم كه این تلاش های خود با جدیت بیشتر ادامه داده و پیگیری‌های خود را دنبال كنند.

حسینی تصریح كرد: انتظار ما از سازمان ملل، شورای امنیت و سازمان صلیب سرخ جهانی این است كه تدابیری بیاندیشند و آمریكایی ها را ملزم به احترام به قوانین بین المللی به ویژه در عراق كنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در خصوص نامه متكی وزیر امور خارجه كشورمان در پاسخ به كوشنر وزیر امور خارجه فرانسه، اظهار داشت: «همه ابعادی كه تا به حال از سوی طرف فرانسوی و طرف‌های دیگر اتحادیه اروپا مطرح شده است مورد نظر است تا در نامه‌ای تنظیم شود و به طور رسمی برای كوشنر ارسال گردد.»

وی با اشاره به اجلاس روسای جمهور كشورهای ساحلی دریای خزر كه 24 مهرماه با حضور روسای جمهور و وزرای خارجه پنج كشور همسایه این دریا در تهران برگزار می‌شود، گفت: موضوعات متنوعی از جمله مسائل مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر همكاری‌های پنج‌جانبه در زمینه‌های گوناگون و مسائل مورد علاقه پنج كشور در موضوعات مختلف مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

حسینی با بیان این كه پیش‌بینی می‌شود اعلامیه نهایی این اجلاس به امضای سران پنج كشور برسد، درباره موضوعات مورد بحث در این اجلاس تصریح كرد: درباره مجموعه مسائل فنی و حقوقی دریای خزر و تعیین رژیم حقوقی این دریا گفت‌وگو شده است و در اجلاس تهران قرار است تصمیم‌گیری نهایی برای تعیین این رژیم بر مبنایی كه مورد توافق همه كشورها باشد، صورت گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این كه آیا جلسات كمیته كارشناسی درباره نیروگاه بوشهر كه قرار بود تا قبل از سفر پوتین، رییس‌جمهور روسیه به تهران كارش به پایان برسد به نتیجه مشخصی رسیده است، گفت: این گروه هم‌چنان مذاكرات فنی خود را ادامه می‌دهد و ما امیدواریم و تمام تلاش خود را به كار می‌گیریم تا قبل از سفر پوتین به نتیجه ملموس و مشخصی برسد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سرمایه‌گذرای بنتون در ایران گفت: بر اساس فهرستی كه از شركت‌های صهیونیستی در اختیار وزارت خارجه است نام این شركت در این فهرست قرار ندارد.

حسینی ادامه داد: تلاش‌های زیادی از سوی سفارتخانه‌ها و ایرانیان مقیم خارج از كشور برای جذب سرمایه‌های خارجی از سرمایه‌گذاری در داخل كشور صورت می‌گیرد و طبیعتا درباره كسانی كه می‌خواهند در تهران سرمایه‌گذاری كنند روال خاصی طی می‌شود و مراجع ذیربط تذكر لازم را در این مورد داده‌اند و اگر به قطعیت برسند درباره اخباری كه مطرح است حتما اقدام می‌كنند.

حسینی در ادامه درباره واكنش ایران به اقدامات خارج از چارچوب قوانین سازمان ملل برای فشار بر ایران در بحث هسته‌ای نیز گفت: تلاش‌هایی از سوی یكی دو كشور صورت گرفت تا تحریم‌هایی را خارج از چارچوب شورای امنیت مطرح كنند؛ اما اختلاف نظرهای زیادی ایجاد شد و در نهایت نشست 1+5 به نتیجه نرسید.

وی ادامه داد: قرار است در فرصتی كه ایران در همكاری با آژانس ایجاد كرده و تا دو ماه آینده این فرصت در اختیار آژانس قرار گرفته است همكاری‌ها ادامه یابد.

حسینی درباره اظهارات اخیر سولانا مبنی بر این كه ایران باید غنی‌سازی را تعلیق كند نیز تصریح كرد: تعلیق بحثی قدیمی است. در مذاكراتی كه انجام می‌شود طرح‌ها و ابتكارات نویی كه متضمن حقوق ایران است باید مطرح و مورد توجه قرار گیرد. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره پاسخ ایران به اظهارات مقامات كویتی درباره مالكیت جزایر سه گانه نیز گفت: ما به اظهارنظرهایی كه از سوی مسوولان كویتی مطرح شد پاسخ دادیم و بر حاكمیت ایران بر جزایر سه‌گانه تاكید كردیم. همچنین در تماس با كشور امارات آمادگی خود را اعلام كردیم كه اگر سوء تفاهمی درباره جزیره ابوموسی وجود دارد حاضریم در این باره گفت‌وگو كنیم.

وی تاكید كرد: مالكیت این جزایر چیزی نیست كه بخواهیم مدام درباره آن مذاكره و چانه‌زنی كنیم. این یك اصل انكارناپذیر است.

سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری كه به حضور رییس‌جمهور در دانشگاه كلمبیا اشاره كرد و پرسید: آیا وزارت خارجه برنامه‌ای برای سامانده‌ای حضور رسانه‌های آمریكایی در ایران ندارد گفت: برای ورود نمایندگان رسانه‌های خارجی چند مرجع ذیربط درخواست‌ها را دریافت و سوابق را بررسی می‌كنند و پاسخ مثبت یا منفی درباره رفت و آمد رسانه‌ها می‌دهند؛ اما ما یك اصل برایمان مهم است و آن هم حضور رسانه‌های خارجی از مناطق مختلف دنیا در ایران و بازدید از مناطق مختلف و پیشرفت‌های صنعتی و اقتصادی كشورمان است تا مشاهدات خود را به كشورهایشان منتقل كنند و گزارش‌های خوب و سازنده‌ای را شاهد باشیم و چنانچه كسانی خلاف این امر عمل كنند نسبت به آن اقدام می‌شود.

حسینی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اعلام آمادگی اخیر ابومازن برای ارتباط با كشورها از جمله ایران اظهار داشت: ما در ارتباط با طرف فلسطینی هیچ گاه مشكلی نداشته‌ایم و از مسوولان مختلف گروه‌های فلسطینی همواره دعوت كردیم؛ بنابراین برای انجام سفر یا دیدار پیرامون مسائل فلسطین مانعی نمی‌بینیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره طرح رییس‌جمهور كشورمان برای مناقصه هسته‌ای و سرمایه گذاری كمپانی‌های خارجی در نقاط هسته‌ای ایران كه در سال گذشته اعلام شد نیز گفت: این اعلام رییس جمهور خطاب به طرف‌های خصوصی و دولت‌ها بود؛ البته با توجه به رویكردهای سیاسی كه برخی كشورها اتخاذ كردند ما كمتر شاهد چنین استقبالی بودیم. 

سخنگوی وزارت خارجه كشورمان با بیان این كه ایران همچنان بر آن دعوت اصرار دارد ادامه داد: مسائل فنی و بررسی مناقصه‌ها را كارشناسان فنی سازمان انرژی اتمی صورت خواهند داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آغاز به كار نیروگاه 360 مگاواتی هسته‌ای بومی كشورمان گفت: آخرین تحولات درباره این موضوع را باید از سازمان انرژی اتمی كشور سوال كنیم.

حسینی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این كه آیا تا كنون رایزنی‌هایی با كشورهای همجوار عراق برای اتخاذ یك موضع مشترك درباره طرح سنای آمریكا برای تجزیه عراق صورت گرفته است، اظهار داشت: رایزنی‌هایی در این باره صورت گرفته است كه البته تاكید بر همین مواضع است.

وی با اشاره به این كه كشورهای همسایه عراق و حتی مسوولان رسمی آمریكا مخالفت خود را با این طرح اعلام كردند تاكید كرد: به لحاظ این كه این طرح باصطلاح یك ابتكار جدید از سوی آمریكاست باید حتما اعتراضات از سوی كشورها ادامه پیدا كند و موضع مشتركی اتخاذ شود.

سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر درباره اظهارات اخیر بوش و تغییر رویكرد آمریكا درباره ایران هم گفت: هر چند اظهارات بوش از صراحت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار بود اما موضع جدیدی نبود. مذاكره مشروط به تعلیق غنی‌سازی در گذشته نیز بارها از زبان مسوولان مختلف آمریكایی بیان شده بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره رفع تمامی مشكلاتی كه باعث بسته شدن مرز ایران و كردستان عراق شده بود هم، گفت: به دلیل فعالیت گروه‌های تروریستی هم در قاچاق سلاح و هم در تردد برخی عوامل تروریستی و ایجاد آشوب‌هایی در آن منطقه، ضرورت داشت برای امنیت مرزها تدابیری اندیشیده شود؛ بنابراین هیاتی از اقلیم كردستان عراق به تهران آمدند و مذاكراتی انجام شد و در نهایت تصمیم به بازگشایی مرزها قرار گرفت.

وی گفت كه این مذاكرات در آینده نیز ادامه می‌یابد.

حسینی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری كه به رویكردهای متفاوت مسوولان مختلف منطقه از جمله وزیر خارجه عربستان سعودی و عراق اشاره كرد نیز گفت: برخی اظهارنظرها كه در مصاحبه با روزنامه‌های آمریكایی بود با مواضع رسمی گذشته متفاوت است. ما همواره تاكید كرده‌ایم كه موضع ما هم درباره عراق و هم پیرامون مساله هسته‌ای از شفافیت ملموسی برخوردار است و سابقه ایران در هشت سال دفاع مقدس به خوبی مواضع سیاسی ما را درباره عدم رویكرد به استفاده از سلاح كشتار جمعی نشان می‌دهد و این را دولت و ملت عراق می‌دانست.

وی ادامه داد: از اظهارات وزیر خارجه سعودی تعجب كردیم؛ چرا كه این اظهارات نه منطبق بر روابط دوجانبه و نه منطبق بر مواضع قبلی سعودی‌ها نبود، ظاهرا در یكی از مواضعی كه از سوی ایران اعلام شده بود سوءبرداشت شده بود كه ما آن را روشن كردیم.

حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر موفق‌الربیعی، معاون امنیت ملی عراق درباره دخالت ایران در این كشور نیز اظهار داشت: آن چه عراقی‌ها به آن نیازمندند حمایت سایر كشورهای منطقه از فرایند سیاسی آن كشور است.

وی افزود: ما حمایت از فرایند سیاسی در عراق و دولت مالكی را بارها اعلام كردیم و عامل اصلی نا امنی در این كشور را حضور نیروهای اشغال‌گر و دخالت در امور داخلی و در تصمیم‌گیری‌ها و اعلام نظر مسوولان عراقی می‌دانیم.

حسینی هم‌چنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان مبنی بر این كه در صورت تعیین برنامه زمان‌بندی برای خروج از عراق حاضریم به آمریكایی‌ها كمك كنیم، گفت: اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان چیز جدیدی نیست. ما همواره بر خروج برنامه‌ریزی و زمان‌بندی شده نیروهای آمریكایی تاكید و اعلام كرده‌ایم حاضریم اگر در این مسیر كمكی لازم باشد به آمریكایی‌ها بكنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین