کد خبر: ۶۵۸۴۱
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۸۶ - ۱۸:۱۲

روایت مرکز آمار از نرخ بیکاری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نرخ بیكاری كه این روزها بر سر آن جدال‌های زیادی صورت گرفته است سرانجام از سوی مركز آمار ایران با 3/0 درصد كاهش نسبت به تابستان 85، 9/9 درصد اعلام شد! 

معاون طرح‌های آماری مركز آمار ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه چرا بانك مركزی مركز آمار را به سیاسی كاری در تهیه و بیان آمار متهم می‌كند گفت: بانك مركزی نیز در بیان نرخ بیكاری آمار مركز آمار را مدنظر قرار می‌دهد و در این زمینه اتفاق نظر وجود دارد. بی‌طرفی مركز آمار اگر سیاسی كاری تلقی شود به آمار كشور ضرر وارد می‌شود. برای مركز آمار هیچ ضرر و منفعتی وجود ندارد كه نرخ بیكاری را زیاد یا كم ارائه كند چرا كه نه تشویق می‌شود و نه تنبیه.

علی زاهدیان، در نشستی خبری با بیان اینكه كنترل نرخ بیكاری حول و حوش 10 درصد، حداكثر تا سه سال آینده كار بسیار سختی است تصریح كرد: تقاضای كار در این دوره روند صعودی به خود خواهد گرفت که این مسئله نیز به دولت اعلام شده است.

وی اضافه كرد: در حال حاضر متولدین سال‌های 60 تا 65 وارد بازار كار شده‌اند.

به گفته او مركز آمار ایران قوی‌ترین و تنها مرجع محاسبه نرخ بیكاری در ایران است؛ بعد از سرشماری سال 85، اندازه گیری نیروی كار ضروری شمرده شد، بدین ترتیب از سال 86 طرح آمارگیری در این زمینه آغاز شد كه به تدریج به طرح آمارگیری از نیروی كار تبدیل شد.

او ادامه داد: طبقه‌بندی موجود در این طرح منطبق با استانداردهای بین‌المللی و ILO است. در هر طرح 45 هزار خانوار نمونه و بیش از 180 هزار نفر مورد آمارگیری قرار می‌گیرند و 40 سوال در این طرح درباره اشتغال و بیكاری از مردم پرسیده می‌شود. در هر فصل نیز 50 درصد خانوارهای فصل قبل هم آمارگیری می‌شوند.

وی با بیان اینكه نرخ بیكاری در تابستان سال 85 به میزان 2/10 درصد بوده كه در تابستان 86 به 9/9 درصد كاهش یافته است، خاطرنشان كرد: در تابستان 85، نرخ بیكاری جوانان 15 تا 24 سال 9/20 درصد بوده كه در تابستان 86 به 6/20 درصد كاهش یافته است. از سوی دیگر نرخ بیكاری جوانان 15 تا 29 سال در تابستان 85 به میزان 7/18 درصد بوده كه در تابستان 86 به 8/18 درصد ارتقا یافته است.

زاهدیان سهم اشتغال در بخش كشاورزی را در تابستان سال گذشته 5/26 درصد مطرح كرد و گفت: این سهم در تابستان امسال به 2/25 درصد كاهش یافته است، سهم اشتغال در بخش صنعت در تابستان سال گذشته 7/30 درصد بوده كه در تابستان امسال به 5/31 درصد ارتقا یافته است، از سوی دیگر این سهم در بخش خدمات در تابستان سال گذشته 8/42 درصد بوده كه در تابستان امسال به 2/43 درصد افزایش یافته است.

وی متذكر شد: نرخ بیكاری مردان در تابستان امسال 5/8 درصد و نرخ بیكاری زنان 3/15 درصد بوده است.

به گفته او نرخ مشاركت اقتصادی نشان می‌دهد كه 5/41 درصد جمعیت در سن كار (10 ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان و یا بیكاران قرار گرفته‌اند. همچنین نتایج نشان می‌دهد كه نرخ مشاركت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی كمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشاركت اقتصادی كل كشور نسبت به فصل مشابه در سال قبل حاكی از كاهش 5/0 درصدی این نرخ و افزایش یك درصدی آن نسبت به بهار 86 است.

وی ادامه داد: بررسی نرخ بیكاری نشان می‌دهد كه 9/9 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیكار) بیكار بوده‌اند. بر اساس این نتایج نرخ بیكاری در بین زنان نست به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیكاری كل كشور نشان می‌دهد كه این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل و بهار سال جاری به ترتیب 3/0 و 8/0 درصد كاهش یافته است. از سویی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد كه 1/5 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند، این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.

زاهدیان با بیان اینكه نرخ بیكاری در 16 استان كشور نسبت به تابستان گذشته كاهش و در 14 استان افزایش یافته است، اضافه كرد: در عین حال نرخ بیكاری در 17 استان، تك رقمی شده و در 13 استان تك رقمی نشده است، كمترین میزان نرخ بیكاری نیز در خراسان شمالی با 7/5 درصد و بیشترین مربوط به كهگیلویه و بویراحمد با 9/14 درصد است.

وی خاطرنشان كرد: بررسی شاغلان 15 ساله و بیشتر با ساعت كار معمول بیش از 49 ساعت نشان می‌دهد، 1/50 درصد درصد شاغلان به طور معمول بیش از 50 ساعت در هفته كار می‌كنند این شاخص كه یكی از نماگرهای كار شایسته است نشان می‌دهد در كشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد كار می‌كنند.

معاون طرح‌های آماری در پاسخ به این سوال كه آیا دانشجویان و سربازان جزو نیروی كار به شمار می‌آیند؟ گفت: سربازان جزو نیروی شاغل به شمار می‌آیند اما دانشجویان خیر.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه آیا نرخ بیكاری برای آینده پیش‌بینی شده است؟ توضیح داد: در ایران پیش‌بینی به این آسانی نیست، چرا كه عامل اصلی پیش‌ بینی بحث جمعیت است.

زاهدیان در پاسخ به این سوال كه رشد بخش صنعت دارای چه الگویی است و آیا مركز آمار ایران متولی تعیین رشد بخش صنعت است؟ توضیح داد: پیش‌بینی شده بود كه نرخ رشد بخش صنعت هشت درصد است اما بعد از سرشماری 8.2 درصد اعلام شد، بدین ترتیب مركز آمار رقم خود را تغییر نداده است، طبق قانون مركز آمار متولی تعیین رشد بخش صنعت نیست، از سویی مركز آمار فرصت ندارد تمامی شاخص‌ها را تحلیل كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۱:۴۹ - ۱۳۸۶/۱۱/۱۶
0
0
از مقالات زيبلي شما در مورد آمار بيكاري صميمانه تشكر ميكنم. با آرزوي موفقيت در تمام زمينهاي هنري براي شما دوستان.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین