کد خبر: ۶۵۸۹۱۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳

۴ اخطار به کلینیک سینا اطهر از ٩۴ تاکنون/ بررسی پرونده به صورت ویژه در شورای شهر تهران

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی از اعلام چهار اخطار به کلینیک سینا اطهر از سال ٩۴ تا کنون خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :

سید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهارکرد: وضعیت ایمنی این ساختمان از سال ٩۴ تا کنون بررسی شده بود و حدود چهار اخطار در زمینه توجه به ایمنی این ساختمان صادر شده بود. همچنین دستور العمل های لازم نیز در این خصوص ارایه شده بود.

وی با بیان اینکه طی سال های ٩۶، ٩٧ و ٩٨ نیز از این ساختمان بازدید شده بود که متاسفانه ترتیب اثر خاصی داده نشد گفت: در سال ٩٨ نیز یک اخطار جدی برای آن ها صادر شد که از سوی شهرداری بود.

۴ اخطار به کلینیک سینا اطهر از ٩۴ تاکنون/ بررسی پرونده به صورت ویژه در شورای شهر تهران

ملکی گفت: نگهداری غیر اصولی مواد و تجهیزات خطرناک، توجه به راه‌های خروج، سیستم برق و... از مواردی بوده که در دستور العمل‌های ابلاغ شده ذکر شده بود.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه موارد مشابهی در شهر وجود دارد که به ایمنی آن‌ها رسیدگی نمی‌شود، ادامه داد: طی مدت گذشته هماهنگی هایی که با دستگاه قضایی انجام می شد افزایش پیدا کرده است؛ اما با این حال برخی مراحل اداری باید طی شود که پس از چند بار اخطار اقدامات لازم انجام شود این در حالیست که هیچ تضمینی نیست حادثه چه زمانی رخ می دهد.

ملکی گفت: در برخی از کشورها این مشکلات حل شده و با دادن اختیارات به آتش نشانی در خصوص برخورد با ناایمنی‌ها این روند اداری را تسریع کردند در حالی که در برخی از موارد ما همچنان با مشکلاتی در همکاری با آتش نشانی مواجه هستیم.

ملکی گفت: طبیعتاً اگر آتش نشانی بتواند با هماهنگی دستگاه قضایی برای تسریع در کار به این موضوع ورود کند، بسیار موثر خواهد بود.

بررسی پرونده کلینیک سینا اطهر به صورت ویژه در شورای شهر تهران

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز درباره حادثه حریق شب گذشته کلینیک سینا اطهر اظهار داشت: امروز بازدیدی از این ساختمان داشتم و قرار شد که شهرداری منطقه یک گزارشی مفصل در این زمینه به شورای شهر ارسال کند و مسأله بررسی شود که آیا ساخت و ساز در این ملک و تغییر کاربری آن به کلینیک مجاز بوده است یا خیر.

وی به خبرگزاری فارس گفته است: مدیران شهرداری منطقه یک در حاشیه این بازدید گزارشی را به من نشان دادند که مؤید این بود، پیش از این شهرداری در مورد ناایمن بودن ساختمان به مسؤولان کلینیک تذکر داده است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: قرار شد به صورت جامع و دقیق گزارش مربوطه به شورای شهر تهران ارسال شود و امروز من اطلاعاتی در این زمینه کسب کردم و در اولین فرصت در کمیسیون‌های مربوطه به صورت دقیق حادثه و زوایای آن بررسی می‌شود.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری در صدور مجوز برای کلینیک سینا اطهر تخلف داشته است؟ گفت: هنوز این موضوع را بررسی نکرده‌ایم ولی جزئیات کامل و ویژه در شورای شهر بررسی خواهد شد و آن را به اطلاع عموم می‌رسانیم.

هاشمی درباره جزئیات حادثه حریق در کلینیک سینا اطهر و گزارشی که توسط شهرداری به دستش رسیده است، گفت: بر اساس این گزارش در سال 94 دستورالعمل آتش‌نشانی به مدیران کلینیک ابلاغ شده و اقدام مؤثری توسط مدیران کلینیک صورت نگرفته است و پس از آن در سال 96 نامه استنکاف به دستورالعمل شهرداری مجدد به مسؤولان بیمارستان ابلاغ شد که این موضوع نیز توسط مدیران مربوطه چشم‌پوشی شده است.

وی افزود: در سال 97 شهرداری اخطاریه‌ای نبود ایمنی در ساختمان را به مدیران کلینیک سینا اطهر اعلام کرده و به دلیل بی‌توجهی مجدد در سال 98 اخطاریه جدی به مالک ابلاغ شده است و پس از آن اقداماتی نظیر نصب خاموش‌کننده و سیستم اعلام حریق در ساختمان انجام شد.

رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: ولی ساختمان مجهز به سیستم اطفای حریق ناقص بوده و بر اساس گزارشات اولیه اجرای نامناسب شبکه داخلی برق سبب بروز حادثه شده است.

هاشمی بیان داشت:‌همچنین اتاقک انباری ناایمن و غیراصولی برای نگهداری سیلندر اکسیژن بوده و بخشی از لوازم قابل اشتغال نیز در پلکان منتهی پشت‌بام قرار داده شده بود که سبب مسدود شدن مسیر پشت‌بام شده بود.

وی اعلام کرد:‌بر اساس گزارش آتش‌نشانی شهرداری تهران این حادثه ساعت 20:46 شب گذشته به وقوع پیوسته و نیروهای آتش‌نشانی پس از تماس شهروندان در محل حاضر شده‌‌اند و بر اساس گزارش شهرداری نیروهای آتش‌نشانی مدعی هستند طی 5 دقیقه پس از حادثه به محل رسیده‌اند که کلینیک کاملا مشتعل بوده و دود و آتش از طبقات زیرین به طبقات اول و دوم هم سرایت کرده و دود در حال بالا رفتن به طبقات بالا بوده است.

رئیس شورای شهر تهران گفت: بر اساس گزارش شهرداری نیروهای آتش‌نشانی 11 نفر را از بخش‌های شمالی ساختمان و 9 نفر را از طبقه‌های پایین نجات دادند ولی در طبقه چهار و پنج که اتاق عمل و جراحی بوده متأسفانه 19 نفر فوت شده‌اند.

هاشمی افزود: طبقه‌های بالا دارای 4 اتاق عمل بوده است و مدیرعامل آتش‌نشانی منطقه نیز چندین نوبت پیش از حادثه در مورد مشکلات ناایمنی ساختمان به مالک گزارش داده بود.

وی عنوان کرد: کلینیک سینا اطهر 1400 متر وسعت داشته و طبقه منفی آن مربوط به رادیولوژی و طبقه همکف آزمایشگاه بوده است و طبقه سه و چهار مربوط به بستری بیماران و جراحی بیماران بوده که متأسفانه فوتی‌ها مربوط به طبقه چهار بوده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین