آفتابنیوز : آفتاب- رییس كمیته سلامت و زیست شهری شورای شهر تهران گفت: «زبالههای ویژه بیمارستانی به صحنهای از چالش میان سازمانهای متولی امر بهداشت و درمان، محیط زیست، شهرداری، دادستانی و ... تبدیل شده است؛ در حالیكه با ادبیات مشترك و تشریك مساعی بین سازمانها میتوان این معضل را به سادگی حل كرد».
به گزارش آفتاب و به نقل از ایسنا، «معصومه آباد» افزود: «با توجه به شأن مشورتی و نظارتی شورای شهر و طبق بند دو ماده71 قانون تشكیلات و وظایف شوراها، یكی از وظایف شورا در زمینههای مختلف از جمله حیطه سلامت، تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و راه حلهای كاربردی در این زمینه است و میتوان با ایجاد هماهنگی و همدلی بین سازمانهای متولی و فارغ از صدور حكم، مسبب و مقصر، به ماجرای زبالههای بیمارستانی خاتمه داد».
آباد با تاكید بر اینكه «باید به معضل زبالههای بیمارستانی به عنوان یك بحران نگاه كرد»، افزود: «وقتی یك بیماری در شهر شیوع پیدا میكند، مهم این نیست كه عامل شیوع این عارضه یا بیماری، چه سازمانی یا ارگانی همچون وزارت بهداشت، شهرداری و یا محیط زیست است».
وی افزود: «كمیته سلامت و زیست شهری شورا ی شهر جلسات متعددی با سازمانها در خصوص زبالههای بیمارستانی داشته و متوجه حسن نیت و علاقهمندی همه متولیان این امر به حل معضل بوده است؛ بنابراین عادلانه نیست كه موضوع را به گونهای رسانهای كنیم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و هر سازمان دیگری را نسبت به این مساله، بیاهمیت جلوه دهیم».
رییس كمیته سلامت و زیست شهری شورای شهر تهران تصریح كرد: «در این شكی نیست كه پسماندهای بیمارستانی محصول ممنوع مراكز درمانی است و وزارت بهداشت بعد از وزارت آموزشوپرورش، دومین وزارتخانه گسترده و عظیم است كه كار خدماتی انجام میدهد بدون این كه بازگشت سرمایه داشته باشد و عمده خیرین یا مدرسهساز هستند یا بیمارستانساز، پس وظیفه بقیه سازمانهاست كه مشاركت كنند تا مشكل حل شود».
وی گفت: «اما انتظاری كه از وزارت بهداشت میرود این است كه با توجه به این كه بیش از 90 درصد پرسنل مراكز درمانی مقاطع تحصیلی دانشگاهی دارند، بحث تفكیك از مبداء را با برنامههای آموزشی و فرهنگی به طور كامل عهدهدار شوند».
آباد با تاكید بر این كه بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی از روش انتخابی برای آن اهمیت بیشتری دارد، افزود: «كمیته سلامت و زیست شهری شورای شهر تهران با بازدید از 500 بیمارستان شیوههای كاربرد دستگاههای مختلف را برای حل مشكل زبالههای بیمارستانی مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده كه مشكل و تفاوتی در روش و نوع دستگاهها برای بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی وجود ندارد».
به اعتقاد وی، بسیار ساده با تشكیل یك گروه تخصصی مبتنی بر تجارب جهانی و پشتوانه علمی،تحقیقاتی میتوان مشكل زبالههای بیمارستانی را حل كرد.
این عضو شورای شهر تهران با بیان این كه مدیریت شهری تهران به امر سلامت و ارتقاء سلامت شهروندان و محیط زیست توجه جدی دارد و امیدوارم كه گام بلندی در این زمینه برداشته شود، در عین حال افزود: «اگر چه تا كنون شهرداری هزینههای بسیاری را در جهت جمعآوری و انتقال و امحای زبالههای بیمارستانی انجام داده است، اما دریاچه شیرابه، با وسعت بیش از 12 هكتار و تولید گاز متان در كهریزك به دلیل دفن غیراصولی زبالهها در سالهای گذشته ایجاد شده است كه این موارد میتواند قابل توجه شورای شهر تهران باشد».
آباد اظهار كرد: «چند سالی است كه زبالههای ویژه به زبالههای عفونی بیمارستانی شناخته شدهاند، غافل از این كه حتی در زبالههای خانگی، بخشی از آنها كه شامل باطریها و دستگاههای الكترونیكی و لامپهای فلورسنت است، دست كمی از این زبالههای خطرناك ندارد».