کد خبر: ۶۶۰۵۸۳
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰

مصباحی‌مقدم: "سند 25 ساله" محصول فرستاده ویژه رهبر انقلاب به چین بود نه عزم دولت

سند همکاری 25 ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را(به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند.
مصباحی‌مقدم:
آفتاب‌‌نیوز :

غلامرضا مصباحی‌مقدم گفت: دلبستگی دولت به غرب بسیار روشن است، سند همکاری 25 ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را(به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد.

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگویی با روزنامه ایران انجام داده است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه به نقل از فارس از نظرتان می‌گذرد.

- امروز شرایط اقتضا می‌کند تا امید به جامعه تزریق شود، زیرا اگر ناامیدی حاکم شود، امکان بهم ریختگی اجتماعی وجود دارد. به این دلیل که امروز از تورم و بیکاری بالا، نوسان قیمت‌ها و فقر گسترده در جامعه رنج می‌بریم و تحریم و کرونا هم به این مسائل اضافه شده‌اند، این مجموعه اوضاع بسیار نگران‌کننده و تنش آفرینی به وجود آورده است که مسئولان کشور هم این نگرانی را داشته باشند و به فکر اصلاح بیفتند. اما سؤال این است که آیا امیدی برای اصلاح وجود دارد؟ چطور می‌توان پیام یا سیگنال مثبتی مبنی بر بهبود شرایط برای جامعه فرستاد؟

- در جلسه گذشته کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص، مطرح کردم که باوجود قرارداشتن در این شرایط ناگوار، جای ناامیدی نیست و می‌توان شرایط را اصلاح کرد. اما این اصلاح، الزامات و شرایطی دارد. نخست اینکه مدیریت کشور این باور که بخواهد مشکلات را با رویکرد به حمایت غرب حل کند، از ذهن خود خارج کند. تجربه دوره اخیر به ما نشان داد که نمی‌توانیم نسبت به رویکرد تعاملی و مثبت و همکاری غرب با ایران دل ببندیم. منظور من قطع رابطه نیست، اما دل نبندیم و بنا را بر این بگذاریم تا از ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم.

- ظرفیت نخبگی جوانان ما یکی از این ظرفیت‌ها است که باید استفاده کنیم. ظرفیت دیگر کشور انرژی است که بدرستی از آن بهره‌برداری نمی‌کنیم، دیگری ظرفیت منطقه یا همسایگان است، اوراسیا، ارتباط با چین یا روسیه. ارتباط ایران و چین می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

- مسأله دیگر استفاده از پول دوجانبه ایران و کشورهای طرف تجارت ما است که ما را از ارزهای جهان بی‌نیاز کند. کنار گذاشتن نفت از بودجه عمومی به طور کلی و اتکا به درآمدهای مالیاتی راهکار دیگر است. امروز حدود 50 درصد اقتصاد کشور مالیات نمی‌دهد، زیرا مالیات بر عایدی سرمایه نداریم، درحالی که مالیات بر عایدی سرمایه به‌عنوان تجربه‌ای که در 170 کشور اجرا می‌شود، می‌تواند جلوی رشد قیمت ارز، طلا و مسکن را بگیرد، اساساً با مالیات بر عایدی سرمایه می‌توانیم هزینه‌های عمومی را تأمین کنیم. اگر این اتفاقات بیفتد جلوی رشد نقدینگی هم گرفته می‌شود و پول ملی ما تقویت می‌شود که در این صورت، دلگرمی مردم به پول ملی بیشتر شده و تقاضای ارز هم کاهش می‌یابد.

- واقعیت این است که این دلبستگی (به غرب) بسیار روشن است. گاهی می‌خواهیم تنش زدایی کنیم، به این معنی که آنچه منشأ نگرانی بیگانگان شده است را برطرف کنیم که این نیازمند شفاف‌سازی است، مانند آنچه در مسأله هسته‌ای رخ داد و اتفاقاً نظارت پیاپی و پرحجم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حکایت از این دارد که شفاف‌سازی کردیم. اما وقتی سخن از ارتباط با امریکا و اروپا می‌شود، ما وعده باغ سبز و سرخ می‌دهیم، وعده بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور می‌دهیم، این وعده دادن‌ها حکایت از نوعی دلبستگی است.

- همین امروز ما می‌خواهیم با چین رابطه راهبردی داشته باشیم، اما حتی چین هم نباید الگوی عجیب و غریبی تلقی شود که از نوعی دلبستگی حکایت کند، بلکه این روابط هم روابط اقتصادی و سیاسی یا صرفاً روابط جامع است. نباید این احساس به مخاطب دست بدهد که احساس کنیم در باغ سبزی به روی ما گشوده می‌شود. اگر هم بواقع (دولتمردان) چنین نگاهی (به غرب) نداشته باشند، از رفتارشان چنین امری برداشت می‌شود که به غرب تعلق خاطر دارند.

- درحالی که واقعیت این است که با بهبود رابطه ما با غرب یا امریکا، مشکلات ما حل نمی‌شود، به این دلیل که ایران جزو حلقه‌های نظام سرمایه‌داری نیست و چون این طور نیست، انتظار نداشته باشیم در باغ سبزی به روی ما گشوده می‌شود. اما ما با این وضعیت، اکنون جامعه را در حالت صبر و انتظار نگه داشته‌ایم. بنابراین رفتار دولتمردان ما گاهی نشانه این است که ما نسبت به ارتباط ویژه با غرب دلبستگی داریم. که همین ارتباط ویژه با غرب باعث می‌شود چین از ما حالت رمیدن پیدا کند و سرمایه‌گذاری ای که می‌خواست، انجام ندهد.

- این امر (سند همکاری 25 ساله با چین) هم بعد از این است که رهبری پیام خاصی و فرد خاصی را (به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد؛ چه نسبت به چین، چه نسبت به روسیه. طبعاً این دو کشور هم تا کشوری با آنان ارتباط راهبردی نداشته باشد، روابطی نخواهند داشت.

- مگر چین هم جدای از دنیا است؟ مگر می‌خواهیم با دنیا قطع ارتباط کنیم؟ اتفاقاً این یکی از اتهاماتی است که مرتب مطرح می‌شود که «ما نمی‌توانیم در قطع ارتباط با دنیا زندگی کنیم» چه کسی گفته است با دنیا قطع رابطه کنیم؟ حتی با امریکا هم ما قطع رابطه نکردیم، این امریکایی‌ها بودند که رابطه سیاسی خود را با ایران قطع کردند. در برجام که انعطافی نشان داده شد و قرار شد مذاکره صورت بگیرد تا تحریم‌ها برداشته شود، برای این بود که روابط ایران و غرب که به نحوی قطع شده بود، تعدیل و اصلاح شود. پس انعطاف به خرج داده شد، اما آنان به جای اینکه استفاده درست کنند، این تصور در آنان ایجاد شد که ما در موضع ضعف هستیم و بنابراین می‌توانند هرچیزی را به ما تحمیل کنند و متأسفانه دیدیم که تحریم‌ها درنهایت تشدید شد. به نظر می‌رسد نوعی ذوق زدگی در اظهارات مسئولان ما درباره برجام اتفاق افتاد که این مسأله دشمن را از امضای این توافقنامه پشیمان کرد. (دشمنان) با خود گفتند پس معلوم می‌شود ما خیلی باختیم و ایرانی‌ها خیلی بردند، بنابراین ورق را برگردانیم و ورق را هم برگرداندند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
16
0
دقیقا به همین دلیل هست که غربی ها سوختن و دارن به آب و آتیش میزنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
چین داره 2 میلیون مسلمان را سلاخی میکند تا تغییر دین بدهند ولی در ایران از هیچ کس صدایی بلند نمی شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
یادش بخیر زمانی که خدای ناکرده کوچکترین جسارتی به دین و پیغمبر(ص) و آئین مسلمانان میشد اولین کشور مسلمانی که موضع میگرفت ایران اسلامی بود، و چه مفتخر بودیم در همه جهان به دین و آئین مان و عزتمان.
حالا در چین اینگونه به مسلمانان بیرحمی و ظلم روا میدارند و سلاخی شان میکنند!! نه تنها صدای اعتراضی بلند نمیشود که تازه با همان خدانشناسان قرارداد هم بسته میشود.
مردم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
15
عجب که این طور.
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
کسی که یک انسان را میکشه چه در شرق و چه در غرب محکومه . آیا ملت مسلمان سایر کشورها مانند عراق ، یمن ، سوریه ، نیجریه ، لیبی ، سودان ، کشمیر ، افغانستان ، بوسنی ، لبنان ، ساکنین اروپا ، آمریکا ، ملت مظلوم فلسطین ، ملت شریف و عزتمند ایران و .... که با کشتار و ظلم و ستم هستند از ناحیه کدامین قوم و کشورها مواجه هستند!
تاریخ آینه عبرته . مگر خدای متعال در قرآن مجید نفرمودند که مسیح و یهود تا ابد بدخواه و دشمن مسلمین هستند و انها را ولی و بزرگ خود ندانیم . نتیجه نزدیکی به غرب چه عایدی در این 200 سال داشت را مرحمت فرموده مرقوم نمائید . برادران 40 سال از زمان رعیت بودن و نوکری به خانان و اربابان و اجانب گذشته . با ساختمان بنا کردن چیزی درست نمی شه بلکه باورها را اصلاح نمودن است . داداش آقایی کردن خرج و زحمت داره . البته با حسن تدبیر نه با وابستگی . ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
0
11
این الان یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟ یعنی داره توجیه میکنه قرارداد با کشوری نامسلمون و بی دین!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
0
13
چین به مسلمونای کشور خودش که هموطن و شهروند کشور خودش هستن و حقوق حقه از آن کشور دارن رحم نکرده!!!! حالا میاد منافع مسلمونای کشور دیگه و من و تو رو حفظ کنه و .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
0
12
وقتی قدرت و عظمت و لطف و مهربانی خداوند یگانه در نظر بنده ناسپاس و بیمقدارش فراموش شود!!
آنوقت است که چشم آن بندگان ناسپاس دوخته میشه به لطف و ترحم کشوری که به مردم خودش سوسک و موش و گوشت سگ و گربه و سوپ جنین سقط شده و ... میده!!!!!!! و .............
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
0
4
اونوقت اگه نتیجه دل خواه نبود حرفتونا عوض نمیکنین
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین