علی بیرجندینژاد ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه در محل سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به وضعیت قرمز مشهد و اینکه این سه برابر شدن آمار ابتلاء به کرونا در مشهد بر اساس بررسیهای انجام شده ربطی به بازگشایی حرم ندارد، اظهار کرد: این افزایش ابتلاء در کل کشور اتفاق افتاد اما همانطور که قبلاً برای بسته شدن موقت حرم پیگیری کردیم، الآن نیز موافق اعلام محدودیت در این مورد و برگزاری سایر مراسم مذهبی هستیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد افزود: دیدگاه کلی ما این است که برای حفظ جان باید از اعمال مستحبی به صورت موقت چشمپوشی کرد، زیرا اولویت، سلامت فردی و اجتماعی است.
بیرجندینژاد با اشاره به اینکه تاکنون در مشهد ۱۳ تن از کادر درمان به شهادت رسیدهاند، بیان کرد: این شهدا شامل پزشک، پرستار و کمک بهیار هستند، بر اساس آمارها در کل ۲۰۰ مبتلا داشتهایم، اما الان این آمار بسیار بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: مطالبات کادر پزشکی و پرستاری دچار تعویق شده است که بخشی از آن به شرایط مالی دولت و بخشی دیگر مربوط به مطالبات از سازمانهای بیمهای برمیگردد. در بحث تعرفه گذاریهای خدمات پزشکی یک سری مراحل طی شده و یک سری طی نشده، بنابراین ما به عنوان سازمان نظام پزشکی از همکاران پرستار حمایت میکنیم و جلساتی در این زمینه داشتهایم که خروجی آن در قالب بیانیه مشترکی صادر شده، اما باید توجه داشت که در عین حال ما مطالبه گر هستیم اما نمیتوانیم پاسخگوی این شرایط باشیم.
بیرجندی نژاد با بیان اینکه تاکنون هیچ درمان دارویی مشخصی برای این بیماری کشف نشده است، اظهار کرد: عمده کار ما در مقابله با کرونا بر بحث پیشگیری است.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: در جمع آوری پسماندهای پزشکی درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی داشتهایم، از همینرو شهرداری ۱۰۰ درصد تعرفه دفن این زبالهها را افزایش داده است.
وی با اشاره به افزایش هزینهها، افزود: اگر این افزایش هزینهها از طریق تعرفه خدمات جبران نشود، ادامه فعالیت بسیاری از مراکز درمانی دچار مشکل میشود.
بیرجندی نژاد با اشاره به فعالیتهای مثبت در بحث غربالگری اظهار کرد: با انجام غربالگری مراجعات به بخش بستری در بیمارستانهایی که مرکز اصلی کرونا هستند کمتر شده، زیرا قسمت عمدهای از افرادی که با علائم تنفسی مراجعه میکنند با درمانهای دارویی و قرنطینه خانگی بهبود پیدا میکنند.
در ادامه معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد نیز گفت: داروهایی که برای بیماری کرونا تجویز میشود مربوط به بیماریهای دیگر و در واقع یک سری داروهای ضد ویروس مانند ایمنوگلوبین است.
اصغر حاتمی با اشاره به صحت نداشتن امتناع پزشکان از معاینات بالینی بیماران به علت شرایط کرونا افزود: این موضوع صحت ندارد و در مشهد بین ۵ تا ۶ هزار مطب وجود دارد که همه آنها مراجعات بیماران کرونایی نیز دارند و پزشکان حسب ضرورت معاینات را انجام میدهند.