آفتابنیوز : 
آفتاب: یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هفتم تأکید کرد: بانکهای مرکزی در تمام کشورهای توسعه یافته جهان مستقل از سایر نهادها عمل میکنند و دولت و مجلس نیز به جز در چارچوب سیاستهای کلان نمیتوانند سیاستهای جزئی و تکلیفی برای آن تعیین کنند.
هادی حقشناس عضو فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب درباره اظهارات روز یکشنبه رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر بستن در خزانه بانک مرکزی بر روی بانکها گفت: طی سه سال گذشته در پی اجرای طرح منطقی کردن سود بانکها، نوعی حرص و طمع میان اشخاص مختلف برای گرفتن تسهیلات از بانکها ایجاد شده است.
مظاهری: خزانه بانک مرکزی را سه قفله کردیم!وی افزود: تصور متقاضیان دریافت تسهیلات از بانکها این است که تسهیلات بانکی، سطح کیفی زندگی را بهبود میبخشد در حالی که این تسهیلات بلاعوض نبوده و اصل و فرع آن باید به بانک بازگردانده شود.
حقشناس تصریح کرد: در فضای ایجاد شده، مطالبات بانکها از مردم و بانک مرکزی از دولت به 30 هزار میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر در صورت شفافسازی حساب بانکها مشخص میشود که مطالبات معوق آنها بسیار بیشتر از رقم رسمی 30 هزار میلیارد تومان است.
نماینده بندرانزلی گفت: در چنین وضعیتی اگر بانک مرکزی منابع خود را در اختیار بانکها قرار ندهد این بانکها به حال ورشکسته درخواهند آمد.
وی با بیان اینکه اظهارات رئیس کل بانک مرکزی را میتوان در چارچوب استقلال بانک مرکزی ارزیابی کرد افزود: متأسفانه تاکنون روند ایجاد مطالبات معوق بانکها کند نشده است. در دور اول سفرهای استانی رئیس جمهوری 8 میلیون 800 هزار نامه که بخشی عمده آن درخواست تسهیلات بانکی بود وصول شده است که بر مطالبات معوق بانکها میافزاید.
حقشناس گفت: تصور مردم و دولت این است که مشکلات اقتصادی با تسهیلات بانکی حل میشود در حالی که آنان فراموش کردهاند که مشکل بسیاری از نخبگان تولیدگر برورکراسیهای دست و پاگیر است، نه تسهیلات بانکی.
وی افزود: دولت تصور میکند اگر تسهیلات بانکی پرداخت کند،شرکتها به نقطه اوج شکوفایی میرسند در حالی که متغیرهای دیگری نیز بر سر راه آنان وجود دارد و مشکل تنها پول و منابع مالی نیست.
حقشناس ادامه دارد: به طور مثال در بخش مسکن با اینکه قیمت تمام شده مسکن بسیار پایینتر از قیمت بازار است، در حال حاضر ساخت و ساز در این بخش انجام نمیشود. این در حالی است که اقتصاد ما با انبوه نقدینگی مواجه است بنابراین در این بخش تولیدکنندگان مشکل مالی ندارند و با وجود تقاضا در بازار اقدام به تولید نمیکنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در این شرایط و با تصوری که دولت از مشکلات اقتصادی دارد بانکها باید تسهیلات پرداخت کنند و برای تأمین منابع این تصمیمات باید از بانک مرکزی پول بگیرند.
حقشناس تأکید کرد: رئیس کل بانک مرکزی با این روش دولت مخالف است و در راستای استقلال بانک مرکزی تصمیم دارد منابع مالی را برای پرداخت وام های بدون توجیه اقتصادی دراختیار بانکها قرار ندهد.
طهماسب مظاهری رئیس کل جدید بانک مرکزی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران تاکید کرده است: «در خزانه بانک مرکزی را به روی بانکهای تجاری برای پرداخت منابع از آن جهت ارائه وام به مردم بسته و آن را سه قفله کردهام و یکی از کلیدهای آن را جایی قرار داده ام که هیچ کس به آن دسترسی پیدا نکند». این اظهارات در حالی عنوان شد که رئیس جمهور در فرمان اخیر خود برای ایجاد اصلاحات در بانکها بر ارائه تسهیلات بانکی به مردم تأکید کرده بود.