اخیرا یک عقاب طلایی که قادر به پرواز نبود در کوهستانهای رجاییشهر استان البرز توسط شهروندان مشاهده و تحویل تیم امداد و نجات حیات وحش شد؛ پس از گرفتن رادیوگرافی از بال این عقاب مشخص شد که مفصل بال چپ حیوان کاملا در رفته است.
به گفته مسئولان تیم امداد و نجات حیات وحش در محلی که عقاب مشاهده شد دکلهای برق فشارقوی وجود دارند و احتمال میرود عقاب حین پرواز با این دکلها برخورد کرده باشد.
حالا مفصل بال این عقاب توسط دامپزشک جا افتاده و انتظار میرود حیوان پس از گذشت ۱۰ روز قابلیت پرواز را دوباره به دست آورد.
مسئولان تیم امداد و نجات حیات وحش احتمال میدهند که این عقاب در کنار انسان زندگی میکرده و اخیرا رهاسازی شده است چرا که هیچ ترس و واکنشی نسبت به انسان نداشته و کاملا آرام است. به علاوه بر خلاف عقابهای طبیت که ناخنهای تیزی دارند ناخنهای این عقاب ساییدگی دارد.
عقاب طلایی پرندهای شکاری به رنگ قهوهای تیره، به همراه پرهایی به رنگ قهوهای روشن یا طلایی در سر و گردن است.
عقاب طلایی با استفاده از چابکی و سرعت و همچنین با استفاده از پاشنه قدرتمند خود میتواند طعمههای کوچک خود از جمله خرگوش، موش کوهی، سنجاب زمینی و پستانداران بزرگ مانند روباه، گربه وحشی یا خانگی، بز کوهی و بچه آهوها را شکار کند.
آنها همچنین در مواقع کمیاب بودن شکار، مردار حیوانات و خزندگان را نیز میخورند. عقابهای طلایی دارای شش زیر گونه در کل جهان میباشند. بزرگترین جثه را در این زیرگونهها، عقابهای طلایی هیمالیایی دارند. طول متوسط بالهایشان ۲٫۲۱ متر است البته بزرگترین عقاب این گونه یک ماده با طول بال ۲٫۸۱ متر است. عقابهای طلایی در اطراف قطب شمال در اسکاتلند، اروپا تا آسیا، ایران و آمریکا زادآوری دارد.عقابهای طلایی، پنجههای بسیار محکم و قویای دارند و میتوانند طعمههای تا وزن ۸ کیلوگرم را حمل کنند.